Millaiset ovat villasukkien tekijänoikeudet? ET:n kilpailun finalistisukat puhuttivat somessa

Alkuperäiset JonSukat. Kuva: Jonna Nordström.

Miten määritellään käsitöiden tekijänoikeudet? ET:n villasukkakilpailuun osallistuneet villasukat saivat aikaan runsasta keskustelua. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (21)

Chada

Tämä on ehkä nauretravinta ikinä. Eihän sitä uskalla kohta enää kutoa mitään kun pelkää että haastetaan vielä oikeuteen. Uskomatonta Jenkkimeininkiä. Ihan hävettää.

Vierailija

Muo myös ihmetyttää tämä haloo tästä, mä nään noissa sukissa paljonkin eroja, onko jatkossa kaikki pitkävartiset kuvioraitaiset sukat kopioita jonsukista? Kyllä vastaavia on ennenkin tehty ja nähty, myös tuollaisella korostusraidalla jalassa.

Vierailija

Tarkoitus oli itsekin osallistua kilpailuun, ja ei olis tullu kyllä mieleenkään käyttää mitään valmista sukkaa tollai ”pohjana”
Olis saman idean voinu toteuttaa muullakin tapaa..vaikken kannatakaan mitään ”jenkkimeininkiä” niin kilpailuun ei mun mielestä osallistuta tällasilla.

Vierailija

Chada kirjoitti:
Tämä on ehkä nauretravinta ikinä. Eihän sitä uskalla kohta enää kutoa mitään kun pelkää että haastetaan vielä oikeuteen. Uskomatonta Jenkkimeininkiä. Ihan hävettää.

Omaan käyttöön kuka tahansa saa neuloa mitä tahansa ja millä ohjeella tahansa. Mikään "villasukkapoliisi" ei kyttää myöskään kaverille lahjaksi neulottuja juttuja. Kirjoitettua sukka- ja neuleohjetta suojaa ihan samanlainen copyright kuin mitä muutakin kirjoitettua teosta. Tämän, ja kaikkien muidenkin neulekilpailuiden, tarkoituksena on uusien ohjeiden julkaiseminen. Ei keneltäkään kopioitujen. 

Jokainen voi miettiä tätä myös näin: kirjoitat vaikkapa kirjan tai runoteoksen. Se julkaistaan sähköisessä muodossa ja sitä jaetaan ilmaiseksi. Yhtäkkiä huomaat, että joku muu on julkaissut painetun version sinun kirjoittamastasi kirjasta ja myy sitä omalla nimellään. Kerää siis rahat sinun tekemästäsi työstä. Harmittaisiko? Minua ainakin harmittais.

Vierailija

Omaan käyttöön voi kopioida vaikka mitä, mutta myyntiin tai palkinnolliseen kilpailuun osallistuminen on mielestäni kyllä moraalitonta. Kilpailussa etsittiin kuitenkin uusia malleja?

Vierailija

Samaa mietin kuin nro 3, noi varren raidat on lähes kaikki Jonsukista poikkeavat. On virheellistä kirjoittaa, että vain sydämien tilalle on vaihdettu lepakot. Muuhun en ota kantaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jäi äänestämättä pakollisen markkinointiluvan vuoksi 😡 hienoja sukkia kuitenkin!

Vinkki: Antamansa markkinointiluvan voi perua myöhemmin.

Terve menoa

Joo, pakollinen marlkinointiöupa on aika tylsä. Olisi voinut lukea jo alussa, niin en olisi turhaan lirjpittanut kommenttia. Olisin ensi sijaisesti halunnit äänestää, eikä se tee pakkomyynnistä houkuttelevaa.

-valone-Käyttäjä698
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Mape kirjoitti:
Olisin halunnut äänestää, mutta en saada mainoksia, joten tämä jäi tähän.

Olisin äänestänyt loppuun asti, mutta huomasin tuon saman..kohta olisi mainokset tukkineet s-postini. Siis en äänestänyt.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat