Vierailija

Minkälainen hoito-ohje on kipeälle kantapäälle neuvona?
Lenkillä pystyy käymään hyvillä jälkineilla ja sisällä on myös
helpompi liikkua sisäkengät jalassa.
Käytän tukipohjallisia ja tukikenkiä,jalkojani on operoitu
jonkun kerran urheilun ja muun toimenpiteen vuoksi.

Kiitollinen neuvosta!

Kommentit (5)

Minulla oli luupiikki kantapäässä. Se teki niin kipeää, ettei voinut kunnolla kävellä. Sain yhdeltä lääkäriltä hyviä neuvoja. Hänellä oli itselläkin ollut sama vaiva. Hän kehoitti venyttelemään jalkaterää säännöllisesti. Käski käyttämään kainalosauvoja jonkin aikaa, että kantapää saa levätä. Niitä en paljon käyttänyt, kun päivittäinen venyttely auttoi ja ongelma hävisi. Voisiko sinunkin ongelmasi johtua luupiikistä? Se ei oikeastaan ole mikään luupiikki eli röntgenissä sitä ei yleensä havaita.

Samantyyppistä oli minullakin.Kehoitetaan käyttämään yölastaa tai yösukkaa (erikoissukka),lääkäri tai fys.terapeutti määrää.Vaiva vaatii lääkärin ja fys.käynnin.
Sisälläkin olisi hyvä kävellä kengillä,missä on vähän korkoa ja kunnon pohja.Kenkiin erikoispohjalliset.Vaiva ei ole mikään läpihuutojuttu,hoito vaatii pitkäjänteisyyttä ja omaakin panosta aika paljon
Ramppaaminen ja juoksu vähemmälle,tai erittäin kivuliaana kokonaan pois.Juoksemisessa pidettävä kunnon tauko.
Satsaa kunnon jalkineisiin.
Tulehduskipulääkkeitä jne...,mutta nämä kaikki määrää lääkäri yksilöllisen tarpeen ja kunnon mukaan.Vaiva vaatii myös fys.terapiaa,jossa saa oikeanlaiset jumppa-ohjeet.Tsemppiä!
PS. Katso googlesta plantaarifaskiitti(yksi vaihto-ehto)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minullakin on luupiikit molemmissa kantapäissä, ne jopa näkyy röntgenkuvassa. Koko työikäni käytin korkokenkiä ja nyt kun jäin vuoden alusta eläkkeelle ja kotioloissa ei tule käytettyä korkokenkää niin akillesjänteetpä ei enää tahdo venyä ja alkoikvat vihottelemman todella kovasti. Nyt eläkeläisenä aloin lenkkeillä enemmän ja siitäkö lie kantapään luupiikit alkaneet myös vaivata. Olen huomannut, että muutaman päivän tauko lenkkeilyssä ja sen jälkeen pehmyt pururata on hyväksi.

Annukka 60: tuntemani lääkäri, joka suositteli jalkaterän venyttelyä, sanoi myös, että luupiikki on juuri urheilijoiden parissa tavallinen. Venyttelyn lisäksi hän suositteli lepoa että lihakset saa aikaa tervehtyä ja palautua. Venyttelyä voi harrastaa melkein missä ja milloin vain. Kokeile. Ei siitä ainakaan haittaa ole ja minulla se on toiminut tosi hyvin.

Minullakin on ollut kantapäässä luupiikki.
Se oli tosi kipeä pitkän aikaa.
Sain siihen kortisonipiikin,mutta ei auttanut.
Särkylääkkeet vähän aikaa kerrallaan.
Sitten kokeilin Insrumentariumista ostamiani
nahkaisia VIVA pohjallisia.
Heti tuntui paremmalta ja nyt käytän sellaisia kaikissa kengissäni.
Vaiva on hävinnyt. Sisäkenkiä joudun myös nykyisin käyttämään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat