Kilpirauhasen vajaatoimintaan sairastunut Mervi: "Olin väsynyt, aggressiivinen ja hankala työtoveri"

Lahtelainen Mervi Pasanen, 53, sai kilpirauhasen vajaatoimintadiagnoosin viisi vuotta sitten, mutta hoito ei tepsinyt. Vasta erikoislääkärin vastaanotolla alkoi tapahtua.Lue koko juttu

Kilpirauhasen vajaatoimintaan sairastunut Mervi: "Olin väsynyt, aggressiivinen ja hankala työtoveri"

Sivut

Kommentit (33)

Paula Halonen

Alusta loppuun täynnä asia- ja hoitovirheitä. Ensinnäkin vajaatoiminnassa TSH nousee, ei laske. Toisekseen geenivirheen aiheuttamaan muunto-ongelmaan ei auta tyroksiinin lisääminen. Beetasalpaajat, mielialalääkkeet ja kipukynnystä nostavat lääkkeet kyllä tulee väärän hoidon myötä mukaan. Sääliksi käy jutun henkilö, oikealla lääkityksellä olisi mahdollisuus elämään eikä pelkkään sopeutumiseen.

T3-hormonilla toipunut

Jos potilaalla on muunto-ongelma, eli T4-hormoni ei muunnu kehossa aktiiviseksi T3-hormoniksi, hänen pitää saada T3-hormonilisä pillerinä. Potilaan tilanne huononee entisestään, jos lisätään tyroksiinin määrää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Asiasta tietoinen

Surullinen tarina ja samalla niin tyypillinen. Näitä väärällä hoidolla kärsiviä on paljon. Kunpa he ymmärtäisivät, että ei tarvitse kärsiä, sillä tyroksiini ei ole ainoa lääke. Jos se ei muunnu aktiiviseksi T3-hormoniksi, niin sitä T3:a pitää ottaa purkista. Silloin jää pois nuo ylimääräiset lääkkeet, sekä juuri nuo oireet, joista jutun henkilö kärsii. Hänen pitäisi löytää osaava lääkäri.

Yhdistelmähoito T3+T4

Onpa surullista lukea, että jutun henkilö haluaa sopeutua tuollaiseen elämään, vaikka ei olisi pakko. Jos T4 ei muunnu T3 geenivirheen vuoksi, ei tyroksiinin määrän lisääminen auta, vaan T3 on otettava purkista. 

Tuttu 40 vuoden ajalta

Valitettavasti tätä tekstiä lukiessa tulee ilmi, että lääkärisi ei todellakaan ole ammattitaitoinen. Jos muunto-ongelma on todettu, ei kehosi muunna T4-hormonia aktiiviseksi T3-hormoniksi. Oletko tyytynyt kohtaloosi - onko sisäinen taistelijasi sammunut?

Vierailija

Ei tarvitse todellakaan sopeutua väärän lääkityksen aiheuttamaan olotilaan ja puolikuntoiseen elämään. Jos tyroksiinilääkitys jatkuu, oireet tulevat vaan lisääntymään ja pahenemaan. Väärä lääke siis raunioittaa koko ihmisen, jokainen kehon solu tarvitsee T3-hormonia.

Vierailija

Hei
Mun hoitoni on kesken joten olisi kiva jos ette tässä kohtaa arvioisi lopputulosta :)
T. Mervi itse

Vierailija

Täynnä asiavirheitä. Onko nämä kyseiset virheet potilaalle kertonut hoitava lääkäri? Lääkitys väärä kyseiseen muunto ongelmaan. Vaikka on hoito kesken, on surullista, että aloitetaan hoitamaan väärin.

Onnellinen eläkeläinen

Minulla alkoi heti vajaatoiminnan oireisiin auttamaan kun sain 3t-lääkityksen ja sen rinnalle eläinperäistä kilpirauhaslääkettä. Thyroxin ei vain sovi kaikille, niin se on.

huono muuntaja

Monella meistä vastaavia kokemuksia muunto-ongelmasta. Itse sain elämäni takaisin ja oireet poistumaan oikealla lääkityksellä, eli T4+T3, jopa beetasalpaajat pystyin jättämään pois. Hyvä, että näitä artikkeleita julkaistaan, kiitos teille rohkeille potilaille jotka kertovat tarinansa. 

kilpparivajis vuodesta 2012

mulla on diagnoosi v.2012 ja syön kanssa tyroksiinia. Olen ottanut selvää myös eläinperäisistä. Lääkärini ei niitä määrää, mutta nykyään toivon että määräisi edes yhdistelmän joka kerta kun hänellä käyn. Oireita edelleen kuten artikkelin Mervillä. Geenitestiä ei tehty. Minulla on tutuissa niitä kenellä yhdistelmä ja ovat saaneet elämänsä takaisin. Minäkin haluaisin. Tiedän lääkärini olevan osaava ja vuosikymmenien ammattilainen, mutta olen vakavasti harkinnut lääkärin vaihtamista, kun vain tietäisi kehen. Ei ole rahaa paljoa laittaa yksityislääkäreihin, nykyisellä käyntikin tekee aika loven lompakkoon 2krt vuodessa.

Vierailija

Vaikka artikkelissa haastateltu Mervi ei haluaisikaan meidän arvioivan keskeneräisiä  hoitojaan, näitä kommentteja lukee varmaan monet muutkin  kilpirauhasvaivaiset tai huonolla hoidolla olleet. He voivat  kuitenkin saada vinkkejä näistä toisten sairastuneiden  kommenteista.

Vierailija

Tässä hyvä esimerkki, kuinka hakoteillä suomalaisilla lääkäreillä on kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito. Jos Thyroxin ei sovi syötetään Thyroxinia.

RR

Se rannekanavaoireyhtymä ja aivosumut ja loputon väsymys lähtevät eläinperäisillä kilpirauhaslääkkeillä. Turha rutista: Vaatikaa lääkäreitänne kirjoittamaan teille parempia, täysin laillisia lääkkeitä.

Työkykyinen yhdistelmäkäyttäjä

Mervi on ollut rohkea tullessaan esiin näinkin rankoista taustoista. Harmillisesti kuitenkin hoito on selvästi puutteellista, koska jos hänellä on todettu muunto-ongelma, jodi ei sitä auta. Jos elimistö ei muunna T4-varastohormonia eli Thyroxinia T3-muotoon, tarvitaan T3-hormonia purkista. Sitä lääkärit ei tällä hetkellä uskalla määrätä, koska Valvira vainoaa sitä kirjoittavia lääkäreitä. Nyt lääkäri yrittää sitten jodilla korvata T3a, mikä auttaa kyllä jodin puutteeseen ja saattaa viedä myös yli tarpeen, mikä myös on vaarallista. Mutta T3a se ei oireiden ja vuosien kärsimysten perusteellakaan ole korvannut. Toivottavasti Mervi saat parempaa hoitoa jatkossa, joskin se saattaa vaatia lääkärin vaihtoa. Itse olen käyttänyt yhdistelmää eli T4&T3 jo 10 vuotta ja ilman T3a tuskin olisin töissä lainkaan. Tosin paljon muutakin on vaadittu ruokavaliosta lisäravinteisiin ja stressinsiedon parantamiseen / stressin poistamiseen.

2013 alkaen eläinperäistä käyt...

Oikein lääkitty kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava ei ole zombi mihhinkään kellonaikaan.
itse jouduin yksityislääkärille, työttömänä ja todella pienillä käyttövaroilla, että sain t3-hormonia sisältävän lääkityksen ja aivoini, aineenvaihduntani tms pysyy toiminnassa.
Kun geenivirhe on todettu, ei thyroxin todellakaan ole se oikea lääke!
Ja kun muitakin vaihtoehtoja läytyy, kannattaa kokeilla esim. eläinperäistä, mikä toimii vaikka olisi tuo geenivirhe.

Tietoinen

Toimittajaa voisi kiinnostaa tällainen:

MD Jeffrey Dach (USA) kirjoittaa näin: 

Potilaani ihmettelevät: "Miksi endokrinologini ei kuuntele minua?" Monet näistä potilaista ovat todella lakanneet käymästä endokrinologin vastaanotolla, koska heitä ei ole kuunneltu, eikä hoidettu yksilöllisesti. Heille on tarjottu "kaikille sopiva" T4-only lääkitys annoksella, joka pitää TSH:n viitealueella. Nämä toivottomat potilaat tulevat vastaanotolleni, jossa vaihdamme levotyroksiinista eläinperäiseen kilpirauhasvalmisteeseen. Käytän potilaillani valmistetta, joka sisältää 38 mcg T4 ja 9 mcg T3 tablettia kohden. Saman suhteen tuottaa normaali kilpirauhanen. 
 

Artikkelin yhteenveto alkuperäiskielellä: 

Errors in Modern Thyroid Endocrinology are understandable considering the corrupting influence of industry funding of thyroid endocrine societies, meeting, research and key opinion leaders. The main error is dogmatically insisting the TSH stay within the reference range when TSH suppression may be required for adequate therapy. The second error is dogmatically insisting on T4 monotherapy when natural desiccated thyroid (containing both T3 and T4) is more effective and safer than T4 monotherapy.

Samasta lähteestä silmiin osui myös mielenkiintoinen kohta, jossa kerrotaan, että ATA (American Thyroid Association) saa huomattavaa taloudellista tukea lääkeyhtiöiltä, kuten Pfizer, AbbVie, ja Akrimax, jotka valmistavat levotyroksiinia (T4), joka taas on ATA:n suosituksissa "standardi hoito". Nämä on tosiaan kerrottu avoimesti ATA:n sivuillakin. Nykyään ATA kuitenkin jo hyväksyy eläinperäiset lääkkeet.

Artikkeli löytyy täältä: http://jeffreydachmd.com/…/errors-modern-thyroid-endocrino…/

Näin maallikkona täytyy ihmetellä sitä, että jos hypotyreoosin hoito on niin helppoa ja suoraviivaista, että kaikille sopii sama lääke, jonka annostus määritellään yksinkertaisen TSH-testin perusteella, niin mihin siinä tarvitaan huippukoulutettua erikoislääkäriä?

Sitten on pakko vielä anekdoottina kertoa, että eräs suomalainen endokrinologi kysyi potilaalta onko eläinperäinen kilpirauhasuute tehty sian vai naudan kilpirauhasesta. Ja väitti sitten, että synteettinen T4 on huomattavasti puhtaampaa, kun jostakin (likaisesta) eläimestä uutettu valmiste. Mitähän tästä olisi mieltä esimerkiksi Nature Throidin valmistaja, joka kertoo tuotteestaan näin: 

Trusted for more than 80 years, Nature-Throid was released in the 1930s, making it one of the first available medications for hypothyroidism. To date, Nature-Throid has never been FDA recalled for inconsistent T4 or T3 hormones. The hypoallergenic and affordable medication is still in high demand by doctors and patients alike.

No johan on!!

Tämä artikkeli on vakavasti ja vaarallisesti virheellinen. Ilmeisesti lääkäri on täysin väärän, itse asiassa liikatoimintaan viittaavan arvon perusteella määritellyt vajaatoiminnan eikä lääkityskään ole potilasta auttanut, päinvastoin. Potilas on saatettu hengenvaaraan. Missään tapauksessa tällaista ei pitäisi kirjoittaa harhaluulojen perusteella, reportterinkin pitäisi tarkistaa osaavalta lääkäriltä edes alkeellisimmat faktat.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat