Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten eläkeläisten rahat riittävät? 7 vinkkiä, joiden avulla pidät talouden kunnossa

Eläkkeelle jääminen voi pudottaa tuloja, mutta sen ei tarvitse romahduttaa taloutta. ET:n lukijat kertovat, miten he pitävät tulot ja menot tasapainossa.Lue koko juttu

Miten eläkeläisten rahat riittävät? 7 vinkkiä, joiden avulla pidät talouden kunnossa

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kritisoin kohtaa 2. Eläkeläisen ei missään nimessä kannata alkaa säästää rahastoihin! Pankit vievät rahastoihin laitetuista rahoista hallintopalkkion sekä rahasto-osuuksiaan myydessä palkkion myös.  Rahastojen arvot heilahtelevat yhteiskunnan talouden mukaisesti ylös ja alas. Jos rahastoihin säästäneelle tulee akuutti rahanmeno silloin kun rahaston arvo on alhaalla eli vähemmän kuin mitä siihen on sijoittanut niin silloin menettää rahaa. Pankit eivät harjoita hyväntekeväisyyttä , tappio jää rahastoon sijoittaneen kontolle. 

Varsinkin eläkeiässä kun elinvuosia ei enää ole paljon jäljellä, paras säästämismuoto on laittaa rahat säästötilille vaikka korko olisi minimaalinen. Silloin saa takuuvarmasti säästämänsä rahat takaisin eikä maksa pankille turhia palkkioita. 

Vierailija

Tuo on totta. Rahastohommissa ensin tulee pankin etu, sitten verottajan etu ja sitten asiakkaan etu, jos jotain hänelle jää, yleensä asiakkaalle jää vain maksajan rooli.

Olen erimieltä rahastoista. Minulle on kaikkien kulujen ja verojen jälkeen jäänyt käteen huomattavasti enemmän kuin jos olisin makuuttanut rahoja säästötilillä nolla korolla. Kannattaa sijoittaa niin että rahat ovat nopeasti nostettavissa, parhaimmassa tapauksessa siihen menee vain muutama päivä.

Vierailija

Yksin asuvan naisen työeläke on aina pienempi kuin miehen. Kun on 2 eläkellä vaikka pieni tulosta on aina enemän kuin yksi. Koska yksi maksaa kaikesta yksin. 2 pienieläkeläistä jakavat menonsa kuitenkin. Olen aina kuullut helpoahan sinun kun asut yksin on pienemät menot. Yksi esimerkki: Maksan  yksin vuokra asunnon vuokran. Kun kaksi jakavat sen vuokran. Siinä se jo on ero ja raha,yksi monista.Halitsen rahan käytön. Joten en shoppaile,en osta matkalippua.Menen sinne minne jalkani kantaa tai pyörällä pääsen.En risteile en lomaile.Lomaahan on aina eläkellä, kerrostalo pieni koti. Onneksi löydän ilon ulkoilla kaikkina vuoden aikoina ja sään mukaiset vaateet. Huluksihan kotini tulisin 4 seinän sisällä.Löysin viime talvi inostuksen hiihtoon ja luisteluun, 30 vuotta oli sukset ja luistimet kellari. Toimivat hyvin tämäkin talvi vielläPidän kiini yksityinen hammaslääkäri, käyn puolen vuoden välein sillä putsaa hampaani ja tarkistutaa ne.On edes jotain vanhana , kaunis hymy. Joku sanoo miten sinulla varaa yksityinen hammaslääkäri? Se on minun valintani  miten rahani käytän.Se joku eläkellä käy kampajat ,risteilee ja shopailee toisen eläkeläisen kanssa asuvana,joka ei puoliso.Mutta valitaa aina ,  joka kuukausi viikkoa  ennen eläkettä on rahaton ! Ei halitse rahan käyttöä ,ei edes yritä halita. Sepä se.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat