Miten eläkeläisten rahat riittävät? 7 vinkkiä, joiden avulla pidät talouden kunnossa

Miten eläkeläisten rahat riittävät? 7 vinkkiä, joiden avulla pidät talouden kunnossa

Eläkkeelle jääminen voi pudottaa tuloja, mutta sen ei tarvitse romahduttaa taloutta. ET:n lukijat kertovat, miten he pitävät tulot ja menot tasapainossa.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kritisoin kohtaa 2. Eläkeläisen ei missään nimessä kannata alkaa säästää rahastoihin! Pankit vievät rahastoihin laitetuista rahoista hallintopalkkion sekä rahasto-osuuksiaan myydessä palkkion myös.  Rahastojen arvot heilahtelevat yhteiskunnan talouden mukaisesti ylös ja alas. Jos rahastoihin säästäneelle tulee akuutti rahanmeno silloin kun rahaston arvo on alhaalla eli vähemmän kuin mitä siihen on sijoittanut niin silloin menettää rahaa. Pankit eivät harjoita hyväntekeväisyyttä , tappio jää rahastoon sijoittaneen kontolle. 

Varsinkin eläkeiässä kun elinvuosia ei enää ole paljon jäljellä, paras säästämismuoto on laittaa rahat säästötilille vaikka korko olisi minimaalinen. Silloin saa takuuvarmasti säästämänsä rahat takaisin eikä maksa pankille turhia palkkioita. 

Vierailija

Tuo on totta. Rahastohommissa ensin tulee pankin etu, sitten verottajan etu ja sitten asiakkaan etu, jos jotain hänelle jää, yleensä asiakkaalle jää vain maksajan rooli.

Olen erimieltä rahastoista. Minulle on kaikkien kulujen ja verojen jälkeen jäänyt käteen huomattavasti enemmän kuin jos olisin makuuttanut rahoja säästötilillä nolla korolla. Kannattaa sijoittaa niin että rahat ovat nopeasti nostettavissa, parhaimmassa tapauksessa siihen menee vain muutama päivä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat