Elise ja Kari muuttivat Helsingistä Saimaan rannalle – asuminen maksaa nyt vain 200 euroa kuussa

Asunnon vaihto pienempään voi kasvattaa pankkitilin saldoa. Elise ja Kari muuttivat Helsingin omakotitalostaan pienempään rivitaloasuntoon Ristiinaan. Asumiskulut pienenivät ja voitto sijoitettiin rahastoihin. Lue koko juttu

Elise ja Kari muuttivat Helsingistä Saimaan rannalle – asuminen maksaa nyt vain 200 euroa kuussa

Kommentit (7)

Pirkko Liisa Immonen

Omat asumiskustannukset kuukaudessa on n 400 euroa. Pelkkä sähkö siirtoineen on 170 euroa. Se on valo- ja muuta pientä kotitalouden tarvitsemaa, mutta siirto on yli 3 kertainen kulutukseen nähden.

itä-Helsinki vuokralla

Kyse on kuitenkin heidän varalisuudesta.alunperin vaihtaa maisemaa.Kuin hankia pienempi asunto .Heitä on kaksi ja koira.Paljon on yksin asuvia ja ilman koiraa tai kissaa  pääkaupunki setu vuokraalla,Kaikilla ei omistusasuntoja,mitä myisi  voitolla ja vaihtaisi maisemia.Tasan ei menen nekään asiat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vuokralla asuva voi yhtälailla vaihtaa paikkakuntaa.
Ei toki mitään artikkeliin verrattavaa myyntivoittoa tule mutta pienemmillä paikkakunnilla asuminen on halvempaa.
Toimeentulo voisi olla helpompaa, elämänlaatu parempaa.

Vapaaherratar

Vierailija kirjoitti:
Vuokralla asuva voi yhtälailla vaihtaa paikkakuntaa.
Ja myös vuokrat ovat paljon pienempiä kuin pk-seudulla. Kun katselee lehdestä vuokrailmoituksia, ei voi kuin ihmetellä, kenellä on varaa yli tonnin vuokraan.

Tunnen monia, jotka ovat eläkkeelle jäätyään muuttaneet halvempaan asuntoon, joko pikkukaupunkiin tai maalle entiselle kotipaikkakunnalleen tai muuten vain pois ruuhkaiselta pääkaupunkiseudulta.

Muutin mieheni kanssa Helsingistä Järvenpäähän jo ennen kuin jäimme eläkkeelle. Nyt asumme Hyvinkäällä, ihan keskellä kaupunkia kolmen huoneen uudehkossa asunnossa, jonka hinnalla olisi Helsingistä saanut parinkymmenen neliön yksiön (paitsi huonokuntoisesta talosta, johon on pian tulossa putkiremontti). Omakotitalo on monen unelma, mutta vanhemmiten kaikki kiinteistönhoitohommat ja pihatyöt voivat tuntua rasitukselta ja ostopalveluina maksaa liikaa.

Yksin yksiössä

Oma ratkaisuni oli yksinkertainen.Puolison kuoltua asunto-osake myyntiin,muutto pieneen vuokrayksiöön,rahat jaettiin perinnönjakokirjan mukaan ,oma osuuteni pankissa vararahastona.Ei huolia asunnon remonteista,taloyhtiön asioista,talkootöistä.Kuoltuani perillisille ei jää selvitettäviä omistuksia,osuuksia,eikä ehkä vaikeasti myytävää asuntoa jne.
Tosin ei ollut helppoa luopua pitkäaikaisesta kodista,osasta huonekaluja,valaisimista,tauluista,verhoista,matoista,monesta muusta asiasta.
Kun oli pakko luopua puolisosta niin näistä muista asioista luopuminen oli kevyempää.

Vapaaherratar

Yksin yksiössä kirjoitti:  Oma ratkaisuni oli yksinkertainen.Puolison kuoltua asunto-osake myyntiin,muutto pieneen vuokrayksiöön,rahat jaettiin perinnönjakokirjan mukaan ,oma osuuteni pankissa vararahastona.Ei huolia asunnon remonteista,
 

Kuvitteletko, ettei vuokranantajasi maksata sinulla asuntoon tehtyjä remontteja? Totta kai remonttikulut lisätään vuokraan, eihän vuokraisännälle tai -emännälle muuten tule asunnon vuokrattuna pitämisestä voittoa. Harva kai sitä hyväntekeväisyyttä asunnoilla harrastaa, kyllä niillä pyritään voittoon niin kuin muillakin sijoituksilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat