Vierailija

Puhutaan paljon mediassa koulukiusaamisesta,mutta on unohdettu kokonaan päiväkodeissa aloitettu kiusaaminen.Siihen tulisi puuttua vakavasti,koska sieltä alkaa tämä kiusaamisen jatkumo!Päiväkodeissa tulisi puuttua tähän ongelmaan. Kun vanhemmat siitä puhuvat henkilökunnalle,ei heitä syyllistetä ylireakoiviksi ja kehoteta etsimään muuta hoitopaikaa,jos lasta eivät toiset lapset hyväksy leikkikavereikseen.Toivoisin,että asia otettaisiin medioissa käsittelyyn mahdollisimman pian.Terveisin suloisen tytön ja pojan mummi

Kommentit (9)

Tuopa on ikävä kuulla, että jo päiväkodeissakin on sama ongelma kuin myöhemmin kouluissa ja työpaikoilla. Sieltä alkupäästähän ongelma pitäisi kitkeä pois heti alkuunsa. Onkohan yhtenä syynä liian harvalukuinen henkilökunta? Itse varmaan juttelisin vakavasti päiväkodin johtajan kanssa. - Itse kadun vieläkin, etten tarpeeksi tarmokkaasti puuttunut "pihakiusaamiseen", josta meidän lapset saivat kärsiä. Muutaman kerran tosin juttelin vanhempien kanssa, mutta jäi myös selvittämättömiä asioita. - Nyt jos jossain näen että lasta kiusataan, menen puhuttelemaan vakavasti kiusaajia.

Kyllä nuo ongelmat valitettavasti alkavat jo päiväkodissakin - jatkuakseen sitten koulussa. Henkilökunta päiväkodeissa tekee varmasti voitavansa niissä puitteissa, mitkä kulloisessakin tilanteessa ovat mahdollisia.
Valitettavasti päiväkodeissa (ja kouluissa) on aina vain enemmän sellaisia lapsia, joille ei ole asetettu kotona minkäänlaisia rajoja ja sääntöjä. Lapset ovat tottuneet kotona "pomottamaan"-määräävät siis lähes kaikesta. Ja vanhemmat antavat periksi, kun eivät uskalla pahoittaa lapsen mieltä! Ja mitä enemmän lapset saavat, sen suuremmiksi vaatimukset tulevat! Tietysti taustalla voi tänä päivänä olla paljon muutakin ongelmaa.
Kannattaa ehdottomasti jutella lapsen (lapsenlapsen) kanssa päivittäiset kuulumiset ja jos tuntuu olevan jotakin ongelmallista, niin heti selvittää päiväkodissa/koulussa asia. Kiusaajien vanhemmat kannattaa myös pyytää keskustelemaan (miel. kasvotusten). Ei kannata jäädä kovin pitkään odottelemaan asian kanssa. Toki pitää myös tarkistaa ja varmistaa oman lapsen osuus asioissa, omakaan ei ehkä ole aina aivan "viaton" vaikka siltä vaikuttaisi.
Minä aikoinani katselin hieman liian pitkään tyttäreni tilannetta (ala-asteella). Vastoin hänen tahtoaan puutuin asiaan ja otin kiusaajien vanhempiin yhteyttä. Kiusaajat olivat lähimmästä kaveripiiristä ja salaa, nimettöminä soittelivat, lähettelivät sähköposteja, mustamaalaavia lappusia koulussa, puhuivat muille perättömiä yms. Vanhemmat ottivat tyttärensä puhutteluun ja asia selvisi, tosin tyttöjen "ystävyyteen" tuli lähes vuodeksi katkos. Ja "pääjehun" kanssa välit jäivät lopullisesti viileähköiksi. Mutta loppujen lopuksi tyttäreni oli helpottunut väliintulostani, sillä se helpotti hänen elämäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katima kirjoittaa asiaa. Valitettavasti monessa tapauksessa on niin, että lasta rakastetaan väärällä tavalla, ilman rajoja ja hyviä tapoja. Antavatko nämä aikuiset kaiken vastuun kasvatuksesta päivähoidolle ja koululle? Tärkeintä mielestäni on kotona tehty hyvä pohjatyö ja sitten yhteispelillä hoidon ja koulun kanssa. Useimmiten juuri näiden huonosti käyttäytyvin ja sopeutuvien lasten vanhempi puuttuu myös sieltä vanhempain illasta! Liian moni lapsi on nykyään vailla rajoja ja ohjeistusta hyvään käyttäytymiseen sekä toisen kunnioittamiseen/koskemattomuuteen. Vuorovaikutus taitoja tulee opetella halki koko elämän. Moni ei enää uskalla puuttua toisten lapsien tekemisiin tai puhumisiin, miksiköhän? Itse puutun epäkohtiin ulkoillessani lastenlasten kanssa. Liian usein pienetkin jo ulkoilevat yksin ilman aikuista seuraa. Niinpä saamme usein tällaisia pieniä mukaan leikkeihimme, vaikka minä vaadin reilun pelin sääntöjä ja valvon kaikkia lapsia valppaana. Usein näkee myös sitä että aikuiset seurustelevat niin tiiviisti että eivät näe ja kuule mitä pienet tekevät, ennenkuin oma lapsi on pulassa. Silloin tilanteen selvittely ei aina tahdo mennä oikeudenmukaisesti, kun ei ole nähty itse sitä totuutta. Siitä sitten seuraa taas monenlaista vääristymää ja vääränlaista oppia, valitettavasti! Rakastakaamme kaikkia lapsia ja antakaamme heille turvaa sekä huolehtikaamme heikoimmistakin. Lapsi ei useinkaan ole syyllinen, vaan hänestä ei ole kannettu oikealla tavalla huolta. Voimme vielä itsekin oppia vaikka mitä lasten kautta, he ovat tulevaisuus. Oikeuden mukaista rakastavaa elämää kaikille, kaiken ikää!

en osaa sanoa mistä kiusaaminen alkaa eikä sen kai niin väliäkään jos haluaa nähdä ihan oikeata pihakiusaamista niin kannattaa mennä jollakseen puuskaniementie 5 katsomaan kuinka yksi yksinhuoltajanainen ja hänen äitinsä terrorisoi koko pihaa kiusaamalla 8v poikaa en ole vielä ikinä sellaseen törmännyt.

Ikävä kuulla tuollaisesta, onkohan se yh-äidin oma poika vai vieras? Olisi hyvä kun joku puuttuisi asiaan. Vakavaan kiusaamiseen pitäisi tietysti puuttua ihan viranomaisten kautta. Tätä nimenomaista tapausta en tunne, mutta liian usein jätetään ilmoittamatta jopa lasten pahoinpitely omien vanhempien toimesta. Ja kun kyselyjen tuloksia katselee, ällistyttää miten moni jopa hyväksyy pahoinpitelyn jota kasvatukseksi nimitetään.
Ihan sivuhuomautuksena: kun katselen nuoria äitejä ulkoilemassa, mietin miten erilaista on kotiäidin elämä entiseen verrattuna yhdessä suhteessa: äiti ei ole enää lapsen kanssa yksin. Aina on mahdollisuus puhua miehelle tai ystäville ja sukulaisille kännykkään - lapsi ei ole ainoa seura. Ehkä se on ihan tarpeellista irrottautumista yksitoikkoisesta arjesta. Mutta ei sen lapsen kanssa silloin ihan täysipainoisesti voi olla (jos pitkin päivää kännyköi).
Vai olenko vain kateellinen, näin jälkikäteen?

Kiusaamista on kaikkialla. Nyt on julkisuudessa lähipäivinä ollut ihan jukkistasolla vastaavaa.
Miten asiaoita hoidetaan ja hoidetaanko mitenkään ?

Ketä kiinnostaa? Vai onko täällä paljon päiväkoti-ikäisiöä? Puheista päätellen kyllä ja mummot ne vasta osaakin toisiaan kytätä ja kiusata.

Lainaus:

Kiusaamista on kaikkialla. Nyt on julkisuudessa lähipäivinä ollut ihan jukkistasolla vastaavaa.
Miten asiaoita hoidetaan ja hoidetaanko mitenkään ?

Eikös tässäkin tapauksessa erotettu se kiusattu? En kyllä ole kovin aktiivisesti seurannut kyseistä tapausta, mutta tuntuu siltä, että ratkaisu ongelmaan on kiusatun muutto toiseen kouluun ja se on mielestäni todella väärin.Kyllä kiusaamiseen pitäisi löytyä lääkkeet, mutta tuntuu, että asiaa peitellään ja vähätellään. Ja jos vastapuolen vanhemmat( koulukiusaaminen) eivät ole yhteistyökykyisiä/-haluisia, ongelma kaadetaan kiusatun harteille. En jotenkin jaksa ymmärtää, miten kiusaaminen koulun aikana voi vaan jatkua? Eikö todellakaan ole keinoja puuttua siihen? Ja nimenomaan niin, ettei kiusattu joudu maksajaksi?

Lainaus:

Ketä kiinnostaa? Vai onko täällä paljon päiväkoti-ikäisiöä? Puheista päätellen kyllä ja mummot ne vasta osaakin toisiaan kytätä ja kiusata.

Kyllä monia kiinnostaa kovastikin.Lapsille pitäisi jo kotona ennen tarhaan ja kouluun menoa opettaa,ettei ketään saa kiusata.Myös päiväkodissa ja koulussa pitäisi heti ensimmäisinä päivinä puhua käyttäytymisestä ja opettaa mitä hienotunteisuus on.Lapset eivät aina tule ajatelleeksi kaikkea.Myös tekojen seurauksista pitää puhua,kiusaamisesta täytyisi jotenkin rankaista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat