Minna Lindgren: ”Hyvinvointi synnyttää itsekkyyttä”

ani Laukka

Vierailulla Intiassa ET:n kolumnisti Minna Lindgren törmäsi kysymykseen: ”Miten täydellistä yhteiskuntaa voi vielä kehittää?”Lue koko juttu

Minna Lindgren: ”Hyvinvointi synnyttää itsekkyyttä”

Kommentit (5)

olio

Hyvinvointi synnyttää itsekkyyttä niin kauan kuin itsekkyys on ihmislajin perusvire. Vauraan on helpompi toteuttaa itsekkyyttään kuin köyhän, jonka köyhyys pakottaa ottamaan muutkin huomioon. Ilman yhteisöä köyhä kärsii enemmän ja kuolee kurjasti, ilman yhteisöä rikas (pohjoismaalainen) ostaa rahalla tarvitsemansa palvelut ja turvallisuuden. Olisipa hienoa, jos ihmiskunta kokisi tässä evoluutioharppauksen, sillä silloin pohjoismainen yhteiskuntamme todellakin olisi lähellä paratiisia. Nyt se on vain suhteellisen paratiisillinen. Kun vertaa sopivaan kohteeseen.

Vierailija

Onko hienoa ajatella että esim. suomessa köyhä kuolee paremmissa oloissa kuin köyhä Intialainen? Mielestäni palatsissa asuva rikas Intialainen ja rikas suomalainen ovat itsekkyydessä samalla viivalla. Intian ja kaikkien maiden hyväosaiset ajattelevat vain itseään.

Vanhus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hyvinvointi oikeastaan vaatii jonkinlaista itsekkyyttä. Niin kauan kun mukautuu toisten tahtoon joka asiassa ja jää passiivisena odottamaan parempaa aikaa omalle kohdalleen, niin tuskin mkään muuttuu.
Vertaan ihan kenen tahansa tavallisen tallaajan elämää, ihan täällä Suomessa. Kukaan ei aja toisen etua, päinvastoin.

Vierailija

Me syyllistämme itseämme hyvinvoinnista kun näemme kurjuutta muualla maailmassa. Miksi emme syyllistä kyseisen maan rikkaita hyvinvoivia, mutta eihän se sovi kun ollaan rikkaan palatsissa vieraina.

Vierailija

Joka maassa elää ja vaikuttaa hyväosaisia ja rikkaita. Kuin köyhiä, heitä jotka työllään pitävät yllä tuota rikkaiden hyvinvointia.

Olen erään keran päässyt näkemään köyhyyden keskellä elävän rikkaan perheen elämää. Siinä maassa en kuvitellut sellaista olevankaan, eli Sri Lankalla täydellisen vaurasta verraten eurooppalaista tai amerikkalaista rikkaiden elämään. Siellä köyhyyden keskellä, jossa ei hmisellä ole jokapäiväistä ruokaa, tai varaa ostaa kenkiä, tai saada lääkärin hoitoa, vessapaperista puhumattakaan, tai jossa katuruoka kääritään käytettyyn sanomalehden riekaleeseen.

Sanotaan, että köyhät ovat aina keskellämme, tarkoitettiin myös ymmärryksen köyhyyttä, ja jos ei ole ymmärrystä parempaan, eletään köyhyydessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat