Arja jäi työkyvyttömyyseläkkeelle 41-vuotiaana: "Tuntui, kuin en olisi minkään arvoinen"

Arja jäi työkyvyttömyyseläkkeelle 41-vuotiaana: "Tuntui, kuin en olisi minkään arvoinen"

Arja Sihvonen, 47, joutui työkyvyttömyyseläkkeelle vaikean masennuksen jälkeen. Se tuntui ensin pelkästään pahalta.Lue koko juttu

Kommentit (5)

No jopa osui, ja lähelle. Hieman olen vanhempi, mutta sama eläköitymissyy, noin suurinpiirtein. Masennus. Yksi suuri toive olisi. Kunhan löutäisi uusia ystäviä, likkakavereita. Olen siis naimisissa. Facen kaikenlaiset ystävyysryhmät ovat osoittautuneet ihan muiden asioiden hakemiseksi.
Mutta kunpa sen ystävän löytäisi..

Johanna Vain

Vielä nuori espootar

Itsekin ollut kymmenisen vuotta työkyvyttömyyseläkkeellä ja kumma että ystävät tuolloin katosi. Joten ystävä(t) olisi kiva lisä elämään. Ei vaan tahdo löytyä vaikka monessa eri ryhmässä ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
AktiivistaKuntoutusta

Minun on hyvin vaikeaa ymmärtää, miksei ihmiset pyri hoitamaan masennustaan kaikin tavoin? Mikä ratkaisu on työkyvyttömyyseläke? Olen itse sairastunut masennukseen teini-ikäisenä ja hakenut masennukseen apua aina kun olen jaksanut. Nuorena en saanut apua, yritin sinnitellä. Vasta kun pääsin vaikeuksien kautta työelämään, hakeuduin kolme vuotta kestävään kuntouttavaan psykoterapiaan ja olen toki monella tapaa muutenkin aktiivisesti yrittänyt käsitellä masennusta sekä "parantaa" tai "kehittää" itseäni. Tällä hetkellä en koe olevani masentunut, ymmärrän mielenterveyden olevan uusiutuva luonnonvara ja pyrin elämään eri tavoin terveellistä elämää.

Vierailija

AktiivistaKuntoutusta, liittyikö kommentisi tähän juttuun jotenkin? Mistä sinä tiedät, millaista apua Arja on yrittänyt masennukseensa hakea?

Jos ei ole työelämässä, ei ole yleensä varaa maksaa psykoterapiaa, se on yksi ongelma.  Toinen voisi olla vaikkapa se, että annettu apu ei ole auttanut. Ihminen, joka häpeää eläkkeellä oloa, on varmaan tehnyt yhtä ja toista parantumisensa edistämiseksi. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat