Saunoa kannattaa jopa joka päivä – 14 terveysfaktaa saunomisesta

Rentoutunut mieli on vain yksi saunan useista terveysvaikutuksista. Ahkera saunominen suojaa myös sydäntä ja muistia.Lue koko juttu

Saunoa kannattaa jopa joka päivä – 14 terveysfaktaa saunomisesta

Kommentit (6)

Tulipa mieleen

Aika kuormittavaa ympäristölle lämmittää oma sauna seitsemän kertaa viikossa, käyttipä sitten puuta tai sähköä.

Matti kukkarossa

Minun kukkarolle ainakin liian kuormittavaa. Järvi-Suomen sähkö pitää saunomisen minimissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Olavi

Miettikää oikeesti mitä se saunan lämmittäminen maksaa, oikeesti yleensä vain euron pari.
Sit kumminkin käydään juomassa kahvia vaikka pari kuppia päivässä jossain baarissa ja kyllähän toi sauna on on aika hieno nautinto ku pesulla käydään kuitenkin joka päivä.

Saunaan harvoin ja vähän

Hei, tässä saunomisesta puhutaan positiivisella asenteella ja sen ennakkoon tuomalla hyvillä ajatuksilla ja myös kokemuksella. Mutta huomioon on hyvä oittaa myös se että kaikille saunan kuumuus ei vaan sovi tai siitä ei tule hyvää oloa. Voin sanoa itsestäni, että 75-80 asteen saunassa ollessani joitakin kertoja hikoiluni loppuu ja iho alkaa punoittaa ja kuumottaa.

Joitakin kertoja saunakaverin heittäessä lisää löyöyä, korvani alkoivat vinkumaan ja ei todellakaan tuntunut kivalta.  Korvien soiminen kesti usean päivän. Voin kertoa, että olen perusterve ja hoitoalalla työskennellessäni  tiedän, että monet näköjään tykkää saunomisesta ja se on ok.. Voin ottaa puulämmitteisestä saunasta jälkilöylyt, se on ok. Jotenkin tuntuu että tämän  ylistyksen myötä unohdetaan ihmiset jotak eivät tykkää saunasta tai kuumasta saunasta, eivät halua sitä tai fyysisessti kokevat sen kuumuuden epämiellyttäväksi yrityksistä huolimatta. - Onneksi se ei ole pakollista.

Vierailija

Luin, jostakin tietoa, että keholle terveellistä on viileä suihku. Perusteluna oli etenkin vanhusten verenkierto häiriöt, laajenevissa verisuonissa veri kiertää hitaammin heikentyneen sydämen tahdissa.

Käyttekö viileässä vain kuumassa suihkussa saunan jälkeen, ja jos niin oletteko huomanneet erot lmpimän ja kuuman suihkussa käynnin jälkeisessä olotilassa?

Vierailija

Voisin käydä saunassa vaikka joka päivä jos sen vain kehtaisin lämmittää, no en todellakaan viitsi. Ja saunomisen yhteydessä peseydyn joten vesi jota käytän on lämmintä ei kuumaa eikä kylmää. En käy järvessä saunomisen yhteydessä, korkeintaan ilmakylpyjä ulkona saunomisen yhteydessä, olen kai vilukissa. Oikeastaan viileää suihkua käytän vain helteellä.  Ja saunan lämpötilaksi rittää 70astetta, silloin voi löylyäkin heittää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat