Paha haju nenässä

Noin vuosi sitten aloin tuntea nenässäni jatkuvasti pahaa hajua. Lääkärissä tutkittiin, tehtiin röntgenit ja bakteeriviljelyt, ja sain yhden lääkekuurin. Silti sama pahan hajun tunne vain jatkuu.
Mistä tämä voi johtua ja miten sen saa pois? Olen terve 66-vuotias nainen, en käytä mitään...Lue koko juttu

Paha haju nenässä

Kommentit (15)

Minulla on myös ollut todella paha haju nenässä jo joitakin viikkoja. Ensin oli monen kuukauden täysin hajuton kausi ja sitten pikkuhiljaa paha haju voimistui ja on nykyään päivittäistä. Lääkäri vain totesi että sille ei voi tehdä mitään, vaan loppuelämä on hajun kanssa elämistä. Toivotonta.

Kävitkö erikoislääkärillä (korva-nenä- kurkku)? Jos et niin olisi syytä. Voi olla että siellä muhii jokin bakteeri ja viljely kannattaisi ehdottomasti tehdä. On olemassa Klebsiella bakteeri-laji joka aiheuttaa n.s."hajunenän".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerronpa jutun tosielämästä:

 

Rakennuksella työskenteli Kalle ja hänellä oli esimiehenä, kymppinä, Ville.  He eivät tulleet keskenään oikein toimeen.  Kerran kun Ville kiipesi rakennustelineillä ja tuli Kallen kohdalle kerroksissa, pääsi Kallelta kunnon "kaasukakka" eli pieru.  Ville kysyi luimistellen: "Oliko tuo minulle?"  Kalle siihen lakonisesti: "Irti se minusta on, otti sen kuka hyvvään..."

 

- Sivusta seurannut

Hajuherne

Minulla on ollut hajua myös ja tulee sieraimeen een kuin myrkky , joka tukki nenäontelot, ei lähde yskimällä. Kuvattu on ja kokeet puhtaat. Muut eivät tätä hajua haista vaikka vierellä olisivat. Haju on erilaisia ruokien palaneit hajuja, pesuaineiden,ruudin yms. Haetaan hajut sovelluskaupasta ja ruiskutaan nenään sieraimeen suoraan.

Jokeri77

Minulla alkoi hajut nenässäni n. Kk sitten, sitä ennen oli hammaskipua pari viikkoa, joka kuitenkin häipyi ja haju tuli tilalle, hammastulehdusta ei välttämättä edes huomaa, itse olen melko varma että oma nenähajuni johtuu juuri tästä, joten taidanpa käväistä hammaslääkärillä selvittämässä asian, suosittelen samaa kaikille tästä kärsiville.

Nenukki

Minulla on ollut myös ajoittain nenässä pahaa hajua jo kolme kk:tta ja välillä hampaitakin särkenyt, mutta ei siis koko aikaa. Asian kanssa pystyy elämään, mutta kiusallista se on. Pääasia, jos ei ole mitään vakavaa.

Vierailija

Menin hammaslääkäriin ja löytyi vuosia kiusannut hapaan juuri joka oli kahdesti hoidettu, siellä oli kasvaimentapainen kokkare joka täytyi hampaan kanssa poistaa. Lääkäri selitti, että tulehtuneesta vaikkakin oireettomasta hampaasta saattaa lähteä bakteeri ja seuraus on sydäninfrakti.

Ikävä kyllä noin veljelleni kävi, joka pelkäsi hammaslääkäriä nuoruuden kauhukokemusten jälkeen eikä mennut korjauttamaan hampaitaan. Siis ei koskaan kannata jättää hapaan reikiintymistä tai kipuja  huomiotta. Ikenissä ja juurissa voi muhia tietämättämme vaikka millasia riskejä lyhyeen elämään.

Hermovaurioinen

Tämä on vanha ketju, mutta kommentoin silti jos joku tänne eksyy.

Paha haju nenässä ja/tai maku suussa voi johtua myös haju- tai makuhermon vauriosta. Hermot kulkevat Eli jos olet kolautellut päätä viime aikoina tai sinulta on esimerkiksi leikattu viisaudenhammas, on ihan mahdollista että paha haju johtuukin hermovauriosta.

Vierailija

Kärsinyt vaivasta n.5vuotta. Käynyt korva-kurkku-nenälääkärin, poskiontelikuvauksen, viljel yt, hammaslääkärin, ja mitään syytä ei löytynyt. Dg on "paha haju nenässä" . Voi olla kuukaudenkin pois, tai tulvahtaa useita kertoja päivässä. Huuhtelu nenäkannulla auttaa yleensä kunnes tulee taas seuraava kerta. Tämähän heikentää ihmisen elämänlaatua todella paljon, mutta mitään hoitoa, tai edes selitystä ei viitsitä tutkia/antaa.

tuskastunut

Hei,

Itselläni sama ongelma joka alkoi fibromyalgiaan määrätystä lääkkeestä. Lopetin lääkkeen käytön viikon kuluttua. Pidin tauon ja kokeilin uudelleen. Sama toistui. Haju joka lähti nenästä, tuntui todella voimakkaalta ja etovalta.  Kuin sekoitus etikkaa-mätiä kananmunia ym. Myöhemmin diagnosoitiin lisäksi  kivulias  polyneuropatia ja määrättiin erittäin pieniä annoksia lääkettä, jota myös määrätään epilepsiaan. Nyt olen kolmeen otteeseen kokeillut viimeistä lääkettä ja sama toistuu. Nenään muodostuu niin paha haju, että se saa  voimaan pahoin puhumattakaan siitä, että se vie yöunet. Se on alkanut vaikuttaa hengittämiseenkin. Tuntuu, kuin keuhkot eivät kohta toimi.  Ei ole nuhaa, ei kuumetta eikä särkyä nielussa. Silti em. lääkkeet muodostavat niin pahaa hajua, että vältän menemistä ihmisten eteen. Ei auta mitkään kalliit hammastahnat eikä suuvedet. Apteekissa ei osattu selittää em. lääkkeille muuta kuin että niissä "saattaa" olla joku ainesosa, joka reagoi sillä tavalla. No sen olisin tiennyt ilman farmaseutin koulutustakin. Lääkärit eivät auta kuin vaihtamalla lääkkeen toiseen merkkiin ja sama toistuu. Mutta kyllä tämä elämänlaatua pahentaa valtavasti puhumattakaan parisuhteesta. Em. kiputiloihin otan lääkettä nykyään, kun tilanne muodostuu sietämättämöksi ja silloin vain yhden pillerin.  En siis noudata lääkärin ohjeita enää, koska en pysty sietämään itse sitä hajua enää. Fibromyalgiaan ja polyneuropatiaan kun ei ole muita vaihtoehtoja kuin epilepsiälääkkeet tai masennuslääkkeet ja ilmeisesti ne eivät käy. Joudun valitsemaan: kipu tai haju ja päädyn kipuun.

Vierailija

Myrkky tulee sieraimeen ei ole tulehduksia samat oireet kuin koronan jälkitaudissa, mutta en ole edes koronaa sairastanut. Rikollisuus tekee

Vierailija

Fibromyalgiaan ja polyneuropatiaan määrättäviä lääkkeitä, mitä ne ovat nimeltään. Ehkä niistä lääkkeistä olisi apua vaikeampiinkin liikuntasairauksiin.

JL

Mulla on auttanut aika-ajoin esiintyvään hajuhaittaan nenän sarvikuonohuuhtelu lämpimällä suolavedellä.

Toinen keino on korvahuuhtelu, jonka teetän  n. kerran vuodessa terveyshoitajalla, koska käytän kuulokkeita päivittäin ja tuon toimenpiteen olen huomannut vaikuttavan hajuaistin paranemiseen huomattavasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat