Kilpirauhasen liikatoiminta teki Tiinasta sänkypotilaan vuodeksi: "Sydänkohtauksen vaarakin oli"

Tiina Kriikkula on kuntoutunut niin hyvin, että on pystynyt siirtymään kokopäiväiseen työhön.

Kilpirauhasen liikatoiminnasta kärsivä kauhajokinen Tiina Kriikkula, 58, joutui olemaan vuoden sänkypotilaana, ennen kuin toimiva hoito löytyi.Lue koko juttu

Kilpirauhasen liikatoiminta teki Tiinasta sänkypotilaan vuodeksi: "Sydänkohtauksen vaarakin oli"

Kommentit (4)

Asiavirhe

Artikkelissa on aika merkittävä asiavirhe: jos on kilpirauhasen liikatoiminta, aloitetaan yleensä ensin Tyrazol (liikatoimintalääke joka hidastaa kilpirauhasen toimintaa ja aloitetaan akuutisti nimenomaan tällä lääkkeellä, koska kilpirauhasen toiminta täytyy saada nopeasti hidastumaan) ja myöhemmin vasta Thyroxin (vajaatoimintalääke/kilpirauhashormoni, joka tasapainottaa Tyrazolin salpaavaa vaikutusta, että potilaan arvot pysyvät kutakuinkin tasaisina.) Thyroxinia ei edes kaikilla liikatoimintapotilalla käytetä, koska se on vajaatoimintaan tarkoitettu hormoni.

Nyt artikkelissa on, että ensin aloitettiin Thyroxin ja myöhemmin Tyrazol. Ei mitenkään voi pitää paikkaansa liikatoiminnan hoidossa, ellei sitten lääkäri ole tehnyt hoitovirhettä. Et aloittais nyt sitten kilpirauhashormonin lisäämisellä sellaiselle ihmiselle, jolla on sitä jo hengenvaarallisesti liikaa elimistössä. Tarkistakaa lääketieteelliset sisällöt medical writereilla tai lääkärillä, pls.

Vierailija

Minulla oli liikatoiminta,virtaa riitti,aina näläntunne,syödä piti koko ajan ja paino silti putosi.Olin koko ajan maratonjuoksussa,sydän hakkasi.

Sitten tuhottiin kilpirauhanen radiojodi kapselilla.Sen jälkeen aloitettiin Thyrox lääkitys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Itselläni Basedow

"Välimäki totesi, että tämähän on aivan selvä tapaus, ja aloitti Thyroxin-lääkityksen, ja myöhemmin myös Tyrazolin. "
Tässä kohdassa on tainnut toimittajalla mennä lääkkeet väärinpäin sillä liikatoimintaa ei todellakaan hoideta Thyroxinilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat