Sikke Sumari sai sydäninfarktin äitinsä hautajaisissa: ”Olin osastolla viisi päivää”

– Tunsin itseni terveeksi jo pian infarktin jälkeen, Sikke Sumari sanoo. Toipumisessa tuli kuitenkin alkuviikkoina takapakkia.

Sikke Sumari kertoo ET Terveys -lehdessä, että sydänkohtaus tuli hänelle yllätyksenä, sillä riskitekijöitä ei ollut nähtävissä.Lue koko juttu

Sikke Sumari sai sydäninfarktin äitinsä hautajaisissa: ”Olin osastolla viisi päivää”

Kommentit (5)

sinisiipi

Niin itsekkin sai sydänkohtauksen yht äkkiä .Mutta kun on hyvä peruskunto niin pian paranee .Paitsi hieman täytyy hidastaa tahtia ja antaa keholle aikaa parantua . Mutta liikkumista ei pidä unohtaa itsekkin tein pieniä lenkkejä alussa sen mukaan kun tuntui hyvältä ja sitten pidentää kunnon mukaan .Hyvin on mennyt .Ota Sikke iisisti kyllä se siitä .

Kari Lanne

Omaisen kuollessa sydänkohtaus riksi kasvaa huomattavasti. Hyvällä saattohoidolla asiaa voitaisiin lievittää. Jos/kun asioista puhuttaisiin etukäteen, muistisairaiden kohdalla silloin kun sanat ovat vielä tallella, niin sydänkohtausriskin nousua ei tapahtuisi. Meillä tuo riski on 6 kertainen verrattuna normaaliväestöön. Joskus 60 luvulla englannissa oli kai 10 kertainen. Jossain päin on riski saatu laskemaan 2 kertaiseen eli humattava vähennys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
alle 60-vuotias

Närästyksen vuoksi lähdin sairaalaan yöllä, olikin infarkti.

Minulle tehtiin pallolaajennus ja  alle vuorokaudessa kotiin viikon sairasloman  kanssa

Hoitoalla töissä, raskaita nosteluja ja muuta ei mitään lepoa suositeltu

Vierailija

Tyttäreni sai sydäninfarktin alle 40v. Onneksi sai avun viimehetkellä. Mutta mutta, kolmantena päivänä kotiin ilman mitään kunnon hoito-ohjeita. Vasta 2 viikon päästä sydänhoitajalle aika. 2 vk saitsua ja kotihoitoon töihin. Että tasan ei käy...

Sama kohtalo

Minäkin luulin syöväni terveellisesti ja päädyin leikkauspöydälle sepelvaltimotautipotilaana. En voi tietää mitä Sikke on syönyt, mutta hänen ruokaohjelmansa poikkeavat sydänterveellisestä ruoasta. Itse muutin ruokavalioni Sydänliiton ohjeiden mukaiseksi ja voin hyvin.
Tauti hänellä on ollut kauan. Voimakas tunnereaktio toi sen esille.
Tauti ei koskaan parane. Lääkket, liikunta ja ruokavalio pysäyttävät, tai hidastaa sen etenemistä. Jos laiminlyö jotain näistä, niin tauti etenee.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat