Kävin sydänlääkärillä viime keväänä, joka totesi kaiken olevan kohdallaan. Ostin viime talvena Applen fitnesskellon ja latasin siihen loppukesällä sydämen sykettä seuraavan apin. Se alkoikin sitten piippailla kellossani varotuksia alhaisesta sykkeestä etupäässä yöllä ja töissä aamupäivisin. Alin leposykkeeni on ollut 41. Päivällä istumatyössä sykkeeni voi olla reippaasti alle 50. Kuntoillessani syke voi joskus harvoin nousta 133 ja on lyhyesti noussut 150. Säännöllisissä hiit-harjoituksissa syke pysyy alle 120, vaikka hampaat irvessä vedän.

Olen 55-vuotias liikuntaa 4-6 krt viikossa harrastava ylipainoinen nainen, merkittävä ylipaino indeksi 31,2. Syön beetasalpaajaa Bisoprolol 5 mg, syynä verenpaine ja pienet "hyvänlaatuiset" rytmihäiriöt. Lääkkeen otan aamulla ennen pyöräilyä töihin (1,5 km).

Onko sykkeeni liian alhainen ja onko alhaisesta sykkeestä muuta haittaa kuin se, ettei liikuntasuorituksissa aina pysty ihan äärimmilleen pääsemään. Hidastaako alhainen syke pääsemästä painotavoitteeseeni? Oloni on erinomainen, eikä alhainen syke mitenkään haittaa. Mutta pelottaa, jos onnistun laihtumaan ja kuntoni tästä vielä paranee ja syke laskee vaikka alle 40. Mitä siitä voi seurata?

Kommentit (2)

Vierailija

Parikymmentä vuotta sitten verenpaine oli 145.160/ 85 ja käytin jonkin aikaa verenpainelääkettä, mutta sitten ryhdistäydyin ja muutin elintapoja ja pääsin lääkityksestä irti, paineet olivat laskeneet normaaleiksi.

Nyt on alhainen verenpaine  120/60  Syke  48-52  Kun todettiin vähäinen sepelvaltimotauti ja rasituskokeen jälkeen sain lääkkeeksi Emconcor  CHF 2,5 mg   aamulla puolikkaan, kokonaiseta aloin pyörtymään  koska  lääke laskee sykettä. Tänään kun oikein yllättäin väsyin ja ajattelin, että mittaanpa sykkeen ja se oli 44 . Eli minun kokemukseni on, että noin alhainen syke vie puhtia.

Huomaan kun verenpaine ja syke laskee menen silloin  lattialle ja nostan jalat ylös, selkeästi aivotoiminta paranee:)

Vierailija

Ylä- ja alapaineen ero voi olla iäkkäillä suuri.
Tai viitata suonten kalkkeutumiseen.

Tietyn iän jälkeen alapaine ei enää nouse, vaan alkaa laskea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat