Vierailija

Opillisesti Äiti Amma on suuntautunut hindulaisuuteen. Siihen kuuluvat jälleensyntyminen ja karma sekä oppi ihmisen ja kaiken jumaluudesta. Nämä hindulaisuuden perusopit tulevat esille hänen käsityksissään. Kuitenkaan Äiti Amma ei kehota ketään vaihtamaan uskontoaan, vaan ajattelee monien hindujen tavoin, että kaikki tiet ovat samanarvoisia ja vievät samaan päämäärään. Hän opettaa, että ihminen voi tulla yhdeksi Jumalan ja kaikkeuden kanssa myös muiden uskontojen kautta.
Lisäksi ominaista on, että hänen seuraajansa pitävät häntä pyhimyksenä ja guruna, jotkut jopa avatarina, yhtenä jumalan inkarnaatioista. Samanlaisia guruja on kymmenittäin Intiassa, jossa hindulaisuus on pääuskontona. Sai Baba on ollut yksi sellainen, lähes samantyyppinen guru kuin Äiti Amma. Barbara Szandorowskan kirja Pimeää valoa (Escape From The Guru) kertoo, miten kirjailija oli mukana Sai Baban yhteisössä ja miten hän vapautui sen otteesta.

Sensaatiomainen artkkeli aiheesta; http://www.jariiivanainen.net/aitiamma.html

Kommentit (2)

Milloinhan jariiivanainen lopettaa Äiti Amman käsittelyn omalla
erikoisella tavallaan?

Äiti Amma tekee paljon hyvää ja auttaa ihmisiä monella tapaa,
ovatko ainoastaan kristityn ihmisen hyvät työt kiitoksen arvoisia?

Näitä iivanaisen sensaatiomaisia artikkeleita on ollut täällä useita.
http://www.nettiet.fi/forum/sana-on-vapaa/3262/
mm. tämä sensaatio: Äiti Amma kultti paljastuksia

lainaan tähän kulttikeskusteluun laittamani tekstin:

Maria07 25.09.2012 09:40
Kukahan Jari Iivanaisen fani näissä keskusteluissa Äiti Ammaa vainoaa?
Jo toinen samantapainen keskustelu on näköjään juuri avattu.

"Esimerkillään ja työllään Amma on muuttanut miljoonien ihmisten elämää ja innoittanut seuraajiaan pyyteettömään auttamistyöhön. Sanomallaan Amma edistää myös uskonnon vapautta, suvaitsevaisuutta ja naisten asemaa. Hän on myös henkinen opettaja, joka opastaa henkisiin harjoituksiin."

Näissä Iivanaisen teksteissä on se "vika" että hän kirjoittaa niinkuin Raamatun opetukset sitoisivat kaikkia. Mutta Raamatun opetus on uskoville.Raamattu sanoo, ettei uskosta osaton elä samojen lakien mukaan.
Kaikissa uskonnoissa puhutaan Jumalista. Ja opetus on usein juuri hyvään pyrkimisestä eri teitä. ja sehän ob hyvä asia. Ihmiset hakevat hyväksyntää ja rakkautta monista lähteistä. Ja saavat sitä myös.
Tietenkin itse Jeesukseen uskovana toivoisin, että kaikki etsijät löytäisivät Jeesuksen.
Mutta toisten uskontojen tuomitseminen ei ole se tie, joka johtaisi hyvään lopputulokseen. Ihminen hakeutuu sinne, missä hänen tarpeensa tulee tyydytettyä

ja sitten tunnustus.....en jaksanut paneutua Iivanaisen oppeihin...anteeksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat