Seuraa 

Etusivun kysymys on tällä hetkellä:

Oletko tehnyt hoitotestamentin?

Vastaa ja perustele tässä ketjussa!

Kommentit (8)

En ole tehnyt, mutta mielessä on ollut tehdä se. Hoitotestamentti on hyvä olla olemassa, mutta kunnioitetaanko sitä todella?

Olen tehnyt hoitotestamentin jo n. 10 vuotta sitten. En halua, että läheiseni joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja ja käymään ns. "kasvia" katsomassa. Kun toivoa ei ole - on parasta päästää irti. Turha hoito, on todella turhaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enpä ole vielä saanut aikaiseksi, kiitos kun muistutitte. Olemme kyllä mieheni kanssa siitä puhuneet, emme halua jättäytyä muiden vastuulle. Otan asian tärkeyslistalle ensimmäiseksi.

Kyllä hoitotestamentti on hyvä olla olemassa, sikäli kuin se on oma vakaa tahto. Itse olen sanonut ettei minua missään nimsessä saa laittaa turhaan mihinkään letkuihin. Muistelen omaa äitiäni, jonka viimeiset päivät olivat pelkkää tuskaa ja kidutusta.
Terveisin Aluisa

Olen tehnyt hoitotestamentin, sillä luotan siihen, että hoitavat lääkärit ovat pystyviä kertomaan totuudenmukaisesti omaisille onko odotettavissa käännettä parempaan.
Siinä vaiheessa kun ei enää itsellä ole mahdollisuutta eikä kykyä vaikuttaa keinotekoisesti elämän ylläpitämisen lopettamiseksi, niin hoitotestamentistä käy selville kaikille osapuolille potilaan selkeä tahto.

Olen ajatellut asiaa, sillä äitini kuoli puolisen vuotta sitten ja hänelle tehtiin elvytyskielto vasta silloin, kun hän oli jo niin muistamaton, ettei varmaan edes tiennyt mistä siinä oli kysymys. Ehkä olisi jo nyt aika (61v) tehdä jonkinlainen hoito/hoitamattomuustestamentti, ettei asia jää omaisten harkintaan, koska tiedän, että on aika tukalassa tilanteessa silloin, kun omainen on mukana eikä "vanhus" tiedä mistä edes puhutaan ja päätetään hä'nen asioistaan.

Itselläni on ollut hoitotestamentti jo kohta kolmekymmentä vuotta. Olen sitä mieltä, että 1.)se helpottaa suuresti läheisten tuskaa surun keskellä, 2) jos tällä tavalla voi pelastaa/helpottaa jonkun elämää, niin mikä sen suurempi asia. Suosittelen lämpimästi kaikille.

En ole tehnyt vielä hoitotestamenttia. Havahduin vasta kun luin nämä edelliset. Nyt pitääkin selvittää miten se tehdään koska haluan ehdottomasti sen tehdä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat