Vierailija

Arabeista paljastavaa tietoa. Lähi-idän konfliktin syyt löytyvät pääosin ääriliikkeiden arabien toimista. Lue ja hämmästy; http://www.jariiivanainen.net/antisemitismi.html

Kommentit (2)

Lukematta/ hämmästymättä EVVK. Jättäisitte jo Iivanaisen jutut linkittämättä tänne, siksi monta kertaa hänen linkkinsä on täällä jo ollut esillä ja joka haluaa lukea niin varmasti löytää jo ne ilmankin. Kiitos.

Nykyisin ajatellaan varsinkin länsimaissa, että jos Israel vain luovuttaisi lisää maata, se toisi vakauden ja rauhan Lähi-itään. Ajatellaan, että palestiinalaisvaltio olisi ratkaisu ongelmaan. Ei oteta huomioon, että kaikki nämä alueet ja Jerusalem olivat ennen Israelin valtiota. Eikä oteta huomioon Balfourin julistusta (1917), jonka kansainliitto hyväksyi, ja jonka mukaan nykyiset kiista-alueet Juudea ja Samaria (= Länsiranta), Jerusalem sekä Gaza tulisi sisällyttää juutalaisvaltioon.

Ongelma on kuitenkin syvemmällä, ja se on Israelin valtion olemassaolo. Pelkkä tiettyjen maa-alueiden luovutus ei ole ratkaisu ongelmaan, koska arabit eivät tunnusta Israelin olemassaoloa ja haluavat tuhota sen. Vuosien 1948 – 1967 välisenä aikana Länsiranta, Gaza ja Itä-Jerusalem olivat arabien hallinnassa (Länsiranta ja Itä-Jerusalem kuuluivat Jordanialle, Gaza Egyptille), mutta se ei tuonut rauhaa, koska arabit halusivat kaiken. Silloin ei puhuttu palestiinalaisen valtion perustamisesta, joka olisi siinä vaiheessa ollut helppo toteuttaa, vaan tarkoitus oli tuhota koko Israelin valtio. Se on ollut ongelmien perimmäinen syy Lähi-idässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat