Kärsitkö ummetuksesta? Näin hoidat ja ehkäiset sitä

klo 16:01 | 22.11.2018
Ummetus on ikävä vaiva, joka yleistyy usein iän myötä. Sitä voi helpottaa muutamalla arkisella keinolla. Joskus ummetus voi kuitenkin olla merkki vakavasta sairaudesta.Lue koko juttu
Ihan aiheelinen asia. Minulla on trauma asiasta.Ulko huusi olin aina käyttänyt ja sisko perheineen muuttanut kaupungin vuokra asunot,Oli hieno oikea WC, Eli kun menin joku 1966- 1967 siskoni perhelle yö-kylään olin sitten 13-14 vuotias.Wc kakille. siskon 2 poikaa: T- täti kakkasi haisee pahalle! Tekivät siitä numeron,pienet lapset.Missä sen jälkeen yövynkin ,vatsa ei toimi.Oli kyse sitten päivistä tai viikosta.Vastani kotin palatuani vasta toimii.,Menen heti Wc ja tuntuu kuin kakkia synytäisin.Mutta suoli tyhjenee,luojan kiitos.Iän mukana usein tuo aineenvaihdunan hidastuminen sitten tekee sen että koti oloissakin on ison hädän aika 1-2 kertaa viikossa. Pelavansiemenistä,leseistä,marjosta,vihaneksista vedestä huolimatta.Unohtamatta joka aamuista kaurapuuroa.Vatsaleni ei sovi vaan vanhana enää ruis leivät,ei maito.
Jutussa ja edellisessä viestissä mainittujen keinojen lisäksi juon aamulla 2 lasillista vettä tyhjään vatsaan. Toiseen lasilliseen laitan ruokalusikallisen Vogelin Molkosan original heratiivistettä. Syön joka aamu yhden kiivi-hedelmän, mikä helpottaa vatsan toimintaa. Myöhemmin vasta syön kaurapuuron, missä on pellavansiemenrouhetta, kauraleseitä ja erilaisia marjoja reilusti.
Näillä keinoilla olen saanut vatsani toimimaan vähintään kerran päivässä, ainakin aamuisin.
Liikunta on tosi tärkeää. Jos jostain syystä lähes päivittäinen lenkki jää useampana päivänä tekemättä, niin heti vaikuttaa.
Niin, kaikista näistä huolimatta, "vieraskorea" olen minäkin. Siis matkalla ja kyläilyreissuilla vatsa ei toimi kunnolla minullakaan. Helpottaa, kun pääsee kotiin.
Nimim. "Kokemusta on"