Sikke ja Jouni ottivat 500 000 euron lainan, jotta saivat unelmiensa kodin: ”Monet pitivät meitä hulluina, kun otimme tässä iässä lainan”......

Leinikit huristavat puolessa tunnissa järven rannalta Helsinkiin ja töihin. ”Tässä yhdistyvät koti ja kesämökki.”

Sikke ja Jouni Leinikki kaipasivat uutta alkua, kun lapset lensivät pesästä. Asuntonäytöissä he eivät tosin etsineet järkiratkaisuja.Lue koko juttu

Sikke ja Jouni ottivat 500 000 euron lainan, jotta saivat unelmiensa kodin: ”Monet pitivät meitä hulluina, kun otimme tässä iässä lainan”......

Kommentit (10)

SeKo

Tehtiin samankaltainen ratkaisu 7 vuotta sitten, mutta lainat toki oman maksutason mukaan. Laina loppuu n. vuotta ennen eläkkeelle pääsyäni. Asumme tässä talossamme niin kauan kuin terveyttä riittää ja nautimme ympäröivästä luonnosta ja omasta rannasta keskenämme sekä ystävien ja sukulaisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hurjalta kuulostaa. Lainan kuukausierä on 1750 euroa. Onko tasamaksuerä, josta suurin osa on pelkkiä korkoja. Silloinhan itse laina ei vähene vuosien saatossa juurikaan. Minusta on vastuutonta, että pankit suostuvat näin suuriin lainoihin. Eivät tee hyväntekeväisyyttä. Pankki ottaa aina omansa pois. Onko pariskunta huomioinut mahdollisen työttömyyden ja vakavan sairastumisen? Entä ansiotason laskun eläkkeelle jäädessä?  En yhtään ihmettele, että monet pitävät pariskuntaa hulluna. 500 000 euroa on sentään puoli miljoonaa!

Vierailija

Käsirahaksi riitti vanhan asunnon hinta ja lopun takaa asunto itse. Jos tulee maksuvaikeuksia. Niin tönö menee vasaran alle ja pankki saa omansa pois. Ainakin velkaantuneilta omistajiltaan... Kait

Laskuri

Jos pankki on tehnyt maksun 6 %:n koetestillä, niin tuskin eläkkeet riittävät tuohon prosenttiin joskus. En tiedä kuinka pitkiä korkokattoja on, mutta ihmettelen, mikä pankki on myöntänyt ilman sitä noin pitkän lainan. Tuleville eläkeläisille tarvitaan turvia.

Vierailija

Olen 47 v ja velaton. Vaikka löytyis kuin ihana talo, niin ei enää velkaa. Ihana mökki kylläkin on tunturissa. Mitään motivaatiota ei ole enää painaa hulluna duunia. Mutta nämä on niitä elämän valintoja.

mökin miina

Kaipa noilla lienee omaisuutta jossakin muodossa kun ovat saaneet noinkin suuren lainan. Ei mikään pankki anna tuollaista lainaa ellei vakuudet ole riittävät.

Lainaahan nykyisin otetaan pelkästään  verohelpotusten takia.

Vierailija

On kyllä iso summa 1750€ kk maksaa eläkkeestä joka on vain 60pros palkasta. Entäs kun vanhenevat niin mitäs tekee syrjäisellä kolmella sadalla neliöltä. No ehkä se mies voi sukeltaa järvessä.

Vierailija

Saahan sen myytyä, jos kustannukset eläkkeellä ollessa nousevat liian korkeiksi tai jos kunnossapito on liian hankalaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat