Tarkoitatko graavausta? Karkea merisuola suola sulaa hitaammin kalan pinnalle kuin hieno suola. Hieno suola nopeasti sulaessaan muodostaa voimakkaan maun pintaan, huippukokkien mielestä se myös kuivattaa kalan pinnan, ja suola ei ehdi vaikuttaa syvemmälle kalaan.
Ei kala syömäkelvottomaksi mene hienolla suolallakaan. Olen joskus käyttänyt tavallista ruokasuolaa ja syöty on sekin kala.
Makuasia. Merisuollassa kasvaneen lohein maku on merisuolan makuista. Voihan se maun pilata vaikka kanelilla.
Tarkoitatko graavausta? Karkea merisuola suola sulaa hitaammin kalan pinnalle kuin hieno suola. Hieno suola nopeasti sulaessaan muodostaa voimakkaan maun pintaan, huippukokkien mielestä se myös kuivattaa kalan pinnan, ja suola ei ehdi vaikuttaa syvemmälle kalaan.
Ei kala syömäkelvottomaksi mene hienolla suolallakaan. Olen joskus käyttänyt tavallista ruokasuolaa ja syöty on sekin kala.