1949

Jouni Kylmälä sanoo Hesarissa, että köyhyys on kuin kiire. Tunnetila on samanlainen. En ole kylläkään asiasta samaa mieltä, sillä olen kokenut molemmat 10 vuotta kerralla yksinhuoltajana, yrittäjänä ja nyt eläkeläisenä. Kiireessä ihmisellä on kuitenkin erittäin paljon liikkumavaraa, mutta köyhänä ei ole mitään. Köyhyys on niin kapea-alaista ja turruttavaa, että odotan milloin tästä tunnetilasta pääsee eroon. Köyhyys on hyvin ahdistavaa, jäykistää sielun ja kropan.

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä se noin uhkaa tehdä! Olen minäkin kokenut samansuuntaisesti elämässäni. Vaurautta kuin köyhyyttä ja siltä väliltäkin.

Mikä on mittari köyhyydelle? Onko vielä köyhyyttä kun raha riittää niukasti pakollisiin menoihin.

Kaikesta oli  ja nyt on  tingittävä, ihan kaikesta. Käytettävä viihdykkeeksi vain sitä  minkä saa ilma rahaa. Keksiä harrastuksia joihin ei tarvita rahaa. Kaupungin tarjoamat liikuntamahdollisuudetkaan eivät ole enää mahdollisia, hinnat on kovasti nousseet. Tuollaisen kun huomaan, peruutan ja olen menemäöttä "pitäkää hyvänänne" en osallistu. Etsin jotain korvaavaa!

Mutta vähissä on elämän moninaisuus, on vain sitä samaa junnaamista. Kuitenkin taistelen positiivisen ajjattelun edestä, sitä minulta ei voi kukaan rahanpuutteen vuoksi ottaa. Kuitenkin rahan puute pakottaa monesta luopumiseen ja se jähmettää elämää.

Vierailija

Köyhyys on vain sana, jonka mittarina käytetään käytettävissä olevan rahan määrää. Käytettävissä olevan rahan määrä taas on hyvin pitkälti riippuvainen kunkin ihmisen elinaikanaan tekemistä valinnoista. Onko opiskellut , onko tehnyt töitä, onko ottanut lainaa, onko tehnyt lapsia ja sen jälkeen eronnut, onko elänyt varojensa mukaan jne.

On monia harrastuksia ja liikuntamahdollisuuksia joihin ei kulu laisinkaan rahaa. Esimerkiksi lukeminen = kirjastoista voi lainata ilmaiseksi kirjoja ja lukea lehdet, myös internetin käyttö on niissä ilmaista. Käveleminen, juokseminen, patikointi. Hyötyliikunta kuten lumen kolaaminen ja lapiointi. Hiihtäminen; käytettyjä suksia ja monoja saa halvalla.  Marjastus ja sienestys. Uiminen järvirikkaassa Suomessa. Näitä riittää. Vain mielikuvitus on rajana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joku viisas aikanaan opetti että " ei se ole köyhä jolla ei ole paljon rahaa vaan se jolla sitä on liian paljon." Ilmeisesti kyseessä on toisen lainen köyhyys....

Sairas, köyhä vanha eläkeläinen kustannuksineen on usein yhteiskunnan heikoimman osan kantaja, elämän työnsä tunnollisestikkin tehneenä...

Vierailija

On köyhyttää rahasta, kuin muunkin mammonan köyhyyttä ja se kaikki johtuu vain ja ainoastaan älyn ja järjen köyhyydestä, lisänä laiskuus, ikävä kyllä.

Eläkeläiset ja sairaat ovat tietysti eri asia, sairaat saavat sentään vaikka mitä tukia, mutta terve eläkeläinen ei muuta kuin niukan eläkkeensä, sitä jo sanoisin terveeksi köyhyydeksi. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat