Vierailija

Hetero 50+ nainen hakee kaveria Intian matkalle. Toiveita: ei alkoholia, ei tupakkaa, hyväkuntoinen. Asialliset yhteydenotot intiaan@hotmail.fi

Sivut

Kommentit (18)

Hei,
Intia on aivan erilainen maailma. Ei tarvitse verrata mihinkään. Olen käynyt eripuolilla Intiaa useita kertoja ja pitänyt näkemästäni. Avoimin silmin eikä vertailuja muihin kultuureihin siellä on valtavasti ihmeteltävää, ihasteltavaa, nöyrin mielin kuljin tutustumassa ihanaan maahan. Koskaan en ole tauteja saanut mistään maasta.
Hyvää matkaa ja pilke silmäkulmaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Intiassa ei sairastu sen varmemmin kuin missään muuallakaan. Ruoka on mielettömän hyvää ja halpaa. Ulkolaiset ohjataan aina ns. länsimaisiin vessoihin. Käsidesi mukaan.
Itse en ihastunut Intiaan.Olen kiertänyt pohjoisosia, ja matkalainen tuntee olevansa pelkkä kävelevä rahakasa. Missään ei saa olla rauhassa (paitsi omassa hotellihuoneessa). Koko ajan joku yrittää myydä sinulle jotain, viedä sinut jonnekin tai varastaa jotain. Intian rupioita on oltava säkillinen mukana.Joka paikassa pitää antaa juomarahaa. Ihimiset ovat köyhiä. Asuvat kadulla,peseytyvät katuojassa. Lapset juoksevat ilman vaatteita säässä, joka oli kylmä meille pohjoismaalaisillekin. Silti me emme tule Intiaan jakamaan rahojamme köyhille, vaan viettämään lomaa.
Emme voi poistaa maailmasta epäoikeudenmukaisuutta.
Hätkähdyttävänä kulttuurishokkina Intia on numero yksi. Vähän ajan päästä kerjääviä ja varastelevia lapsia kohtaan ei tunne enää sääliä. Intian lapset ovat röyhkeitä kovanaamoja. Hätistelin heitä kimpustani huitoen ja kiroillen, mutta siitä he eivät hätkähdä. Nauravat vain. Oikeastaan he eivät ole lapsia ollenkaan.

Itse asiassa Intiasta tuodaan n. s. superbakteereita tuliaisina. Välttämättä niihin ei itse sairastu mutta bakteerin kantajana ja levittäjänä voi silti olla.
Että joku viitsii maksaa siitä että saa mennä katsomaan toisten kurjuutta. Minulle se ei olisi mitenkään mieltä nostattavaa lomailua, päinvastoin. Mutta jos välttämätta haluaa tutustua kurjuuteen niin se on oiva kohde siinä mielessä.
En menisi vaikka maksettais.

Kannattaa harkita minne matkustaa. Suomeen tuodaan jatkuvasti matkoilta tauteja, joita sairaaloissa yritetään selvittää hintavilla laboratoriokokeilla.

Mielestäni huvimatkat kaukomaihin lentäen eivät ole suositeltavia, ilmastonmuutostakin ajatellen. Esikoiseni on innostunut matkustamaan eksoottisiin kohteisiin, mm. Intiassa kävi viime vuonna. Matkaa varten hän joutui ottamaan rokotuksia ja pitkäaikaista lääkitystä tautien varalta. Ovatko rokotteetkaan täysin turvallisia, se tulee mieleen kun ajattelee Suomessakin ilmenneitä narkolepsia-tapauksia, ja muita haittavaikutuksia. Niistä kärsiviä eivät rahalliset korvauksetkaan paljon lohduttane. - Itse olen päässyt nauttimaan Intian kauneudesta, kun viime talvena katsoin elokuvan "The Best Exotic Marigold Hotel", jota tähdittivät tunnetut brittiläiset veteraaninäyttelijät. Turvallisesti ja mukavasti elokuvateatterin tuolista käsin, eikä tarvinnut pelätä sairastuvani (jos nyt vierustoveri ei ollut yskäinen).
Eksoottisten maiden liikenne- ja muu turvallisuus ei myös useinkaan ole huippuluokkaa.
Kuten ylempänä todettiin, kaukomaiden turistit tuovat tullessaan pöpöjä myös meidän muiden riesaksi. Mutta siitä he kai viis veisaavat. Mottonsa lienee: "Matkailen, siis olen."

"Paras pysyä kotona" lauloi Kitkerät neitsyet. Kotona voi panna simmut kiinni ja kuvitella, ettei maailmassa olekaan nälkään kuolevia lapsia

Minä samoilin Intian länsirantaa, näin kurjuutta, hauskuutta, huumoria, eksotiikkaa, ihmisiä, likaa, roskaa, rakkautta ja ystävällisyyttä, söin ihanaa ruokaa ja nautin suloisesta lämmöstä. Intia on erilainen kuin Suomi ja palasin kotiin huomattavasti vaikuttuneena.

En usko, että köyhiin maihin matkustamalla voisin tehdä paljoakaan maailman nälkäongelman ratkaisemiseksi. Netistä luin, että suuri syy köyhyyteen ja nälkäongelmaan piilee lihakarjan kasvatuksessa. Yksin USA:ssa käytetään 70 prosenttia viljavaroista lihakarjan ravinnoksi. Luopumalla lihan syönnistä voimme siis vaikuttaa oikeaan suuntaan, vai mitä? Minulle ei liha ole maistunut 45:een vuoteen.
Ylipäätään kulutuksen minimoinnilla voimme vaikuttaa. Minulle vähäinen kulutus on myös välttämättömyys, heh! (nauraísinko vai itkistinkö tässä tilanteessa, siinäpä kysymys)

Ei nälkä tosiaan poistu, vaikka kerran kuussa matkustaisimme kehitysmaihin.Jos niihin haluaa mennä, on hyväksyttävä se, että me olemme rikkaita ja etuoikeutettuja ja he ovat köyhiä ja heidän lapsensa eivät pääse kouluun vaan kuolevat nälkään ja tauteihin.
Kaikkein irvokkainta ovat nämä "köyhyyteen tutustumisretket". Etelä-Afrikassa meille tarjottiin bussiretkiä katsomaan paikallisen townshipin (slummin) elämää. Emme todellakaan menneet! Turistit kävelevät kameroineen ympäri slummia kauhistellen säälivin katsein köyhien ihmisten kurjuutta. Oksettavaa!
Koen leivänjakotilaisuuksiin vapaaehtoisina osallistumisen samanlaisena sosiaalipornona. Jouluna Hurstin järjestämien joulujuhlien valmisteluihin ja ruuanjakoon on kova tunku. Ihmiset nauttivat siitä, kun saavat katsella köyhyyttä vierestä ja kuunnella nälkäisten ihmisten kiitollisuutta ja tarinoita omasta kurjuudestaan. "Onneksi se ei koske minua!" Ja taas saa tuntea itsensä hyväksi ihmiseksi.
Eihän siihen tarvitse laittaa senttiäkään omaa rahaa. Paljon vaikeampaa olisi esimerkiksi luopua omasta joulunvietostaan, ruuista,lahjoista,koristeista,joulukorteista, ja ilmoittaa sukulaisille, että ei vietä joulua ollenkaan.
Ja antaa ne 100-1500 euroa Hurstin tilille nimettömänä.

Lainaus:

Väittikö joku, että nälkä maailmasta poistuu sillä, että me matkustamme köyhiin maihin?

Ymmärsin, että sitä olisi tarkoitettu kun kirjoitettiin, että kotomaassa voi sulkea silmänsä ja unohtaa, että maailmassa on nälkäänäkeviä lapsia. Mutta ehkä ei tuo ollut tarkoitus?

Ilmaisin itseni huonosti, tarkoitin sitä, että kurjuus ja köyhyys ei poistu maailmasta sillä, että emme katso ja näe sitä, tai emme matkusta maihin, joissa siihen voi törmätä. Sitä on olemassa joka tapauksessa. Mielestäni yksittäinen ihminen voi tehdä vain vähän kurjuuden poistamiseksi maailmasta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat