Anu kärsi vuosia oudoista oireista ennen kuin sai diagnoosin: ”Ääneni madaltui, kengänkokoni kasvoi ja kaatuilin holtittomasti”

Anu Herala toimii potilasyhdistyksessä aktiivisesti sen puolesta, että akromegalian diagnosointi nopeutuisi.

Tamperelainen Anu Herala, 68, kärvisteli pitkään outojen oireiden kanssa. 15 vuotta myöhemmin syyksi selvisi harvinainen sairaus, akromegalia.Lue koko juttu

Anu kärsi vuosia oudoista oireista ennen kuin sai diagnoosin: ”Ääneni madaltui, kengänkokoni kasvoi ja kaatuilin holtittomasti”

Kommentit (4)

Vierailija

Jaksamista, toivottavasti olosi paranee. Kaikelaisia sairauksia sitä onkin, joista ei ole ikinä kuullutkaan.

Vierailija

Mikä tuon verikokeen nimi on?
Toivon, että sairaus saataisiin vielä parempaan tilaan jutun henkilöllä. Hieno, aivan upea asenne hänellä.🍀

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Asenne ratkaisee

Todella asenne kohdillaan! & Hieno perhe ja 'jälkikasvu'. Paljon voimia ja pitkää ikää koko perheelle!!

Sirkka77

Minulla todettiin myös akromegalia vajaa vuosi sitten. Vaivojani hoidettiin monta vuotta reumana,kunnes testeissä selvisi mikä minulla on. Kesällä pääsin leikkaukseen ja hetkeksi olot helpottui: ei yöllisiä nivelsärkyjä, päänsärkyä,hikoilua. Jälkitarkastuksessa leikkauksen jälkeen vielä kaikki näytti hyvältä👍. 3kk leikkauksesta kävin magneettikuvissa ja epäilinkin että kaikki ei ole hyvin,kun kovat niveösäryt ja päänsärky oli taas alkanut. Kuvissa todettiin,että kasvainta ei oltukaan saatu kokonaan pois. Olin todella pettynyt ja järkyttynyt asiasta. Nyt käyn kerran kk ottamassa somatuline-pistoksen jonka pitäis helpottaa oloa ja pienentää kasvainta. Lisä oieeena on tullut mm.kova vädymys,palelu,laihtuminen ja vatsaoireet. Kipuihin lääke ei ole auttanut ja olen joutunut lisäämään huomattavasti kipulääkitystä. Töissä yritän sinnitellä,kun ei oke taloudellisesti varaa jäädä sairaslomalle. Tammikuussa 2020 kuvataan uudestaan ja sit päätetään mitä seuraavaksi. Joko hoitoa jatketaan tai kokeillaan sädehoitoa ja jos/kun kasvain saadaan alle 1cm kokoiseksi niin edessä uusi leikkaus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat