Millainen sähkö on ympäristöystävällistä? 8 kysymystä energiankulutuksesta

Tiesitkö? Tuulivoiman tuotanto kasvoi viime vuonna 57 %. Lähde: Tilastokeskus, Energian hankinta ja kulutus

Ilmaston lämpeneminen kytkeytyy energian- kulutukseen. Myös kotitalouksissa joudutaan miettimään sähkön alkuperää.Lue koko juttu

Millainen sähkö on ympäristöystävällistä? 8 kysymystä energiankulutuksesta

Kommentit (3)

Veijo (n.e.)

Uusiutuvista energialähteistä kapasiteetiltaan suurimman, eli biomassan, poltolla on ihmisten terveyteen (hiukkaspäästöt) ja ilmastonmuutokseen (hiilidioksidipäästöt) pahemmat vaikutukset kuin artikkelin ensimmäisen tekstinoston ydinvoiman vaaroilla, joita ei edes vaivauduttu perustelemaan. Muutkaan uusiutuvat tuotantomuodot eivät täysin haitattomia ole, mutta pystyvät sentään ydinenergian kanssa kilpailemaan vähäisillä terveys- ja ilmastovaikutuksillaan. Tavoitteena tulee olla ilmastoystävällisten tuotantomuotojen suosiminen, ei pelkästään yksisilmäisesti muodikas uusiutuvuus. Paljon siedettävämpiä ovat mitättömän epätodennäköiset ydinvoiman riskit kuin täysin varmat kaikenlaisesta poltosta, onpa sitten fossiilinen tai uusiutuva, yhteiseen loppusijoituspaikkaan ilmakehään suollettavat päästöt ja sitä kautta syntyvät globaalit haitat. Uraania tulee myöskin riittämään energiantuotannon tarpeiisiin tuntemamme maailman loppuun asti. Asenteellinen artikkeli.

Älkää viitsikl

Voisitte nyt kaikkia katsoa ylen ulkolinja dokumentin vihreästä energiasta ja päteä sitten tällä hölynpölyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sähkön alkuperää en edes mieti, se tulee ja on tullut sopivasti, mutta sähkönsiirtoa mietin  se on suuri rahallinen menoerä.

En kuluta sähköä suurellisesti. Ei ole ruhtinaiden kokosia ikkunoita asunnossa. Ei lämmitetä ylenmäärin, riittävästi  kuitenkin. Ei lotrata kuumalla vedellä, eikä käytetä mitään ylimääräisiä sähkölaitteita turhaan.

Kaikki akut ja patterit sen sijaan ovat suuri jätekysymys ja modernit laitteet ja muoviset pakkausmateriaalit ovat myös energian tuhlaamista.

Sitten asiaan, sähköautot,  suuret Teslat - miljardöörin omistamat tehtaat, mitä varten kehotetaan säästämään sähköä ja miettimään sen alkuperää kun ihmiset ajavat mahtavilla SUV-autoilla ja sähköautoilla, jotka kuluttavat valtavasti sähköä.

Ei ole mitään merkitystä minunlaiseni ihmisen  sähkön säästämisellä, se  vaikuttaa vain muutaman euron säästöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat