Outoja ilmiöitä ikääntyessä

Oletko ikääntyessä huomannut joutuvasi tilanteeseen, jossa sinua selvästi johdetaan harhaan tai suorastaan huiputetaan? itselläni tämä ilmiö konkretisoitui ostaessamme uuteen taloon keittiötä. Koko keittiö kerrallaan koneineen. Kun sitten keittiö purettiin paketeista ja sijoitettiin paikoilleen ei integroitava jääkaappi pitänyt ovea kiinni. Huoltomies ilmoitti, ettei jääkaappi ole uusi, vaan ns. esittelykone, jossa oven "kätisyys" oli vaihdettu, eikä tulisi toimimaan enää kunnolla. Ja näinhän siinä kävi. Uusi oli hankittava. Myyjälle asiaa reklamoidessa kieltäytyi ottamasta vastuuta koko asiasta. Mielenkiintoisinta asiassa oli, että keittiö tilattiin Saksasta kokonaisuudessaan ja varastointiyrityksessä jossa keittiö odotti talon valmistumista, ilmoitti varastopäällikkö siellä käydessämme, että kaikki muu tässä tulee teille, paitsi tuo jääkaappi. Samainen yritys myi meille myös wc:n peili+allas+allaskaapin 900€:lla. Täsmälleen sama tuote Tallinalaisessa Espakissa maksoi n.300€. Huijauksen makua vahvasti. Itse keitiökalustus on hyvä, mutta paljon harmia , rahankulua yli 11.000€maksaneesta kaupasta ja mielipahaa kauppiaan toimesta.

Aikoinaan isoisä n. 80v ihmetteli kun nykyään ei missään saa rahasta takaisin, Kehoitimme häntä pitämään aina kättä ojolla maksun jälkeen. Kokeili ja yllätyi, että nyt hän saa rahasta takaisin. Samainen isoisä oli myös ilahtunut ystävällisestä taksimiehestä, joka häntä usein kyyditsi. Oli niin mukava ja juttelevainen ja avulias. Vaan kovin kallis. Tämä ystävällisyys valkeni kun kerran sitten isoisän puolesta menin häntä autolle vastaan ja maksoin taksin. Uskomaton hinta18km matkasta 300 silloista markkaa! No, eipä tuo kuski enää jatkossa ollut kyytiä tarjoamassa isoisälle.

Nyt olemme itse kohta samanikäisiä ja pienempiä että suurempia huijauksia riittää. Paljosta pääsimme kun irtisanoimme puhelinliitymäfirman (tunnistetaan naisen etunimestä), joka oli myynyt meille ammattikäyttäjän nopeutta edellyttävän tietoliikenneyhteyden. Pitkään ehdimme ihmetellä nettilaskun hintaa. Eikä enää tule niitä soittoja, joissa myydään milloin mitäkin etuisuutta, joita eläkeikäisinä emme tarvitse. Onneksi yksi lapsistamme on it-ammattilainen, joka ratkasi asian. Uusi opraattori ei ahdistele soitoilla.

Tarkkana on oltava. Aikoinaan etelänmatkoilla päiviteltiin kauppiaiden itsepäistä tavaroiden tyrkyttelyä ja outoa hinnoittelua. Nyt nuo ominaisuudet ovat sitten kansainvälisyyden myötä rantautuneet tänne meillekin. Aikakausiehtienkin kanssa on yhtä vääntämistä; jatkuvaa mainospostia lehdistä mitä en ole koskaan tilannut, enkä lukenut. Tuon mainospostin tulvan pelossa jätän tilaamatta. Irtonumeroja ostaessa pääsee vähemmällä ja usein se tulee halvemmaksikin kun kalliit tilaukset.

Tästä vuodatuksesta huolimatta, kiinnostaa kuulla/lukea muiden kokemuksia aiheista ja mielellään myös käytännön vinkkejä em. tilanteisiin. Hyvää alkanutta vuotta ja energiaa valosta!

Kommentit (1)

Nero

Jos osallistuu arvontoihin, kyselyihin, kilpailuihin niin missään nimessä ei kannata antaa puhelinnumeroaan tai sähköpostiosoitettaan koska sen jälkeen alkaa myyntipuheet puhelimessa tai sähköpostiin tulvivat mainokset. Olen joskus tehnyt määräaikaisin lehtitilauksen mutta en laita siihen koskaan puh.numeroani tai sähköpostiosoitetta, ainoastaan osoitteen. Erikseen olen laittanut lehtiyhtymään sähköpostilla markkinointikiellon niin ei tipahda edes mainoksia vaikka tilasin lehden. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat