Miksi toinen säilyy terveenä ja toinen ei?

Vierailija

Olen ihmetellyt sitä että isovanhempani elävät edelleen vaikka elämäntavat ovatkin jotain muuta mitä lääkärit suosittelevat. Ja silti moni lähtee hyvin nuorena vaikka elintavat ovatkin olleet mallikelpoiset. Mistä määräytyy ihmisen ikä? Ei ainakaan siitä mitä syöt ja juot.

Sivut

Kommentit (41)

Vierailija

Samaa olen minäkin ihmetellyt.
Aikoinaan tunsin miehen, jolla elintavat olivat juuri sellaiset, että olisi luullut hänen kuolevan nuorena. Joi viinaa (ja jopa pakkasnesteitä) päivittäin, söi lenkkimakkaraa ja perunaa ruoakseen, poltti tupakkaa kuin korsteeni, eikä liikunnasta piitannut lainkaan.
Oli luonteeltaan kyllä iloinen ja huoleton.
Tämä käppänä eli 96-vuotiaaksi, löysipä vielä viime vuosinaan nuoren naisystävän itselleen, mitä lie sillä tehnyt ;).
Siskoni, joka myös eli "epäterveellisesti" eli vain 60-vuotiaaksi.
Itse olen terveiden elintapojen malliesimerkki, saas nähdä miten pitkään saan elää.

Uskon, että luonteenlaadulla (iloinen/suruinen/estynyt/sisäänpäin kääntynyt/avoin jne) on paljon merkitystä ihmisen sairauksissa ja elämän pituudessa.

Vierailija

Ne geenit.
Nykyajan vakavat sairaudet antavat meille hitusen merkkejään, meidän pitäisi olla itsemme kanssa valppaina ja marssia lääkärin puheille. Huomenna, huomenna, kunhan ei tänään....jonain päiväna on jo myöhäistä. Opin saanut hissukka.

Vierailija

Herää kysymys, että mitä tuolla alussa tarkoitettiin "lääkärin suosituksilla"? Sillä tämän päivän terveyskeskuslääkäreitä ei todellakaan kannata kuunnella, ainakaan noissa ravintoasioissa.

Ja mitkä on mallikelpoiset elämäntvat?

Kyllä elinikään vaikuttaa ratkaisevasti se, että mitä syömme. Enenvanhaan syötiin yksinkertaisesti mutta oikeaa ravintoa, sitä mitä elimistömme "ymmärtää". Eläinkunnan tuotteet olivat tässä se ehdottoman tärkeä tekijä. Kananmunia, voita, tinkimaitoa, kalaa. jo noilla "luomu" tuotteilla saatiin lisää elinikää verrattuna tämän päivän vastaaviin teollisiin roskaruokiin.

Ihmisen olemassaolevilla geeneillä ei ole mitään vaikutusta paitsi siitä näkökulmasta että geenithän muokkautuvat (avautuvat tai sulkeutuvat) koko ajan riippuen siitä, että miten syömme. Väärä ruoka avaa mm.sellaisia geenejä, että syöpäsolut alkavat hallita kehossamme.

Vierailija

Täällä ei kellään ole kanttia sanoa, että kuka elää terveellisesti ja kuka ei - ainakaan jos se perustuu pelkästään ravintoomme. Sen verran porukka on tänä päivänä aivopestyä ja myyttien varassa ravinnon suhteen.

Vierailija

No nytpäs tuli mielenkiintoista tarinaa, että r u o k a a v a a geenejä! Geenit on ehkä vaikea käsite joillekin.
Mietinkin jo miten kauan menee ennenkuin tällekin palstalle ehtivät nuo kaikkea osaamista haukkuvat potaska-pellet. Ja löysiväthän ne .

Entäs jos sanon että jokaisen ihmisen elinpäivät ovat määritetyt syntymän hetkellä? Minä uskon siihen. Ja terveyskeskuslääkäreihin. Ja maalaisjärkeeni.

Vierailija

Hieman on tuo anon. 16:15 oikeilla jäljillä, vaik ei edes itse tajua mistä puhuu?!

Sillä äidin raskausaikana lapsi saa joko ne huonot tai hyvät lähtökohdat loppuelämälle, riippuen siitä, että mitä äiti raskausaikana suuhunsa panee... Joku saattaa tästä käyttää termiä huonot tai hyvät geenit?

Vierailija

Kuulkaahan nyt, on olemassa myös syöpäsairauksia, jotka ovat perinnöllisiä, ja sattumanvaraisesti lapsi saa ne itselleen. Eli jos esim. äidillä on jonkin perinnöllisen sairauden geenejä, ne joko periytyvät tai sitten eivät. Näin kävi miehellenikin: hän peri äidiltään syöpäsairauden, samaten hänen sisarensa, enonsa. :( Tähän ei mieheni äidin raskaudenaikaisilla syömistavoilla ja ravinnolla ollut mitään vaikutusta.

Vierailija

Voi hyvät ystävät, tiedättekö että ihmisen elämällä on määrätty pituus, johon ei voi vaikuttaa.

Vierailija

Lainaus:

Voi hyvät ystävät, tiedättekö että ihmisen elämällä on määrätty pituus, johon ei voi vaikuttaa.

Ai missä?

Vierailija

Olen ihmetellyt sitä samaa mistä johtuu että on sukuja joissa on paljon pitkän iän saavuttaneita ja terveitä. Itselläni näitä on isän puolelta paljon jotka ovat eläneet yli 90 vuotiaiksi. Sen tiedän ainoastaan että ovat eläneet varsin vaatimattomissa oloissa ja ruoka luultavasti varsin niukkaa, viljatuotteita ja lihaa on kyllä ollut saatavissa koska monet viljelleet pientä maatilkkua ja kasvattaneet karjaa. Vielä elossa oleva tätini on täyttänyt 93 vuotta.

Vierailija

Pariisin Ville, kuvanveistäjä Ville Vallgren eli 85-vuotiaaksi syöden ja juoden. Ville rakasti sampanjaa ja jälkiruokia. Pääpaino aterioissa oli aamiaisella ja lounaalla. Runsaasti alkoholijuomia, joka ruokalajille omansa, muttei humalaan asti.
Villen muistoa ja perinteitä vaalitaan Porvoossa. Joulukuun 15. päivä porvoolaistaitelijat nousevat Näsinmäelle, Villen haudalle. Ennen juotiin lasillinen punssia., nykyisin kuohuviiniä. Yhä on tärkeö raamattu Ville Vallgrenin kirja vuodelta 1917: "Mat och dryck med roliga gubbar".

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Voi hyvät ystävät, tiedättekö että ihmisen elämällä on määrätty pituus, johon ei voi vaikuttaa.

Ai missä?

Tässä elämässä mikään ei ole sattuman varassa, vaan ennalta suunniteltua ja järjestelmällistä. Kukaan ihminen ei voi vaikuttaa elämänsä pituuteen vaikka kuinka yrittäisi, sehän on fakta. Kokeilla sopii.

Vierailija

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Voi hyvät ystävät, tiedättekö että ihmisen elämällä on määrätty pituus, johon ei voi vaikuttaa.

Ai missä?

Tässä elämässä mikään ei ole sattuman varassa, vaan ennalta suunniteltua ja järjestelmällistä. Kukaan ihminen ei voi vaikuttaa elämänsä pituuteen vaikka kuinka yrittäisi, sehän on fakta. Kokeilla sopii.

Tässä ketjussa ei käsittääkseni puhuta elämän pituudesta vaan siitä miksi jotkut elävät elämänsä terveempinä kuin toiset.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat