Seuraa 

http://www.unesta.fi/Suomi/unettomuusinfo

Uusi UNIKLINIKKA Tampereella.

Sivut

Kommentit (41)

Kiitos vaan uniklinikan osoitteesta. Minua vaan vaivaa juuri päinvastainen asia eli nukuttaa liian paljon, joten sieltä tuskin apua olisi.
Terveisin Aluisa

Hei Aluisa!
Tohtori -nipa-;n resepti on sitten että täytyy syödä jotain piristävää vitamiiniä? Esim monivitamini SANASOL apteekista ilman reseptiä, missä on esim paljon puhuttua D-vitamiiniä, josta on nykyään puutetta kun ei auringosta ole sitä paljon saanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos tohtori nipa vinkistäsi. Täytyypä ostaa, kun ensi kerran olen apteekin kulmilla, täällä maalla kun asun, niin palvelut on haettava kaupungista, jonne ei joka päivä ole asiaa tai edes joka viikkokaan.
Hyvää talven odostusta Sinulle toivottelee Aluisa Savosta

Sama vika täälläkin päin nukuttaisi enemmän kuin laki sallisi.OLisiko vitamiinin puutosta vai kellon siirrosta johtuvaa.

Hei Vissitessu,
Kyllä minulla tuo paljon nukkuminen on ihan kroonista, siirreltiin kelloja tai ei. Tänään lähdin sauvalenkille, kun oikein rupesi ramaisemaan lounaan jälkeen. Join kahvit ja kävelin 3,6 km. Nyt täytyy sinnitellä 22.30 saakka.
Hyvää illan jatkoa toivottelee Aluisa

"Aamuun on aikaa, mä valvon vain...."

Tuli käytyä viideltä saunassa ja kuudelta TORKUT tunnin verran, niin nyt saa sitten valvoa. Eipä oo aamukiireitä niin saa nukkua myöhempäänkin.
Vähän on rytmit sekaisin. Ja ei niin vähääkään. On tähän muutos saatava.
Johtuu varmaan siitäkin että nukuin toissayönä ennätykselliset seitsemän tuntia. Luulin jo että muutos on tapahtunut, mutta näinhän tässä on ennenkin käynyt. Takapakkia tulee.

Sama vaiva (vaiko etu?) on meikäläiselläkin: väkisinkin nukuttaa illalla niin aikaisin, että jää odotetut TV-ohjelmat näkemättä ynnä hommat hoitamatta. Onneksi on nykyään tuo jälkikäteen katselun mahdollisuus tietokoneen monitorilta. - Sanotaan, että haudassa on aikaa nukkua. Toisaalta kuulee sellaistakin tietoa, että hautaan joutuu aikaisemmin, jos oikein vähän ja huonosti nukkuu. - Jos uni on kovin katkonaista ja päivällä väsyttää kovasti, kannattaisi ehkä tutkituttaa onko takana sairaus tai vaiva. Itseäni ei unettomuus sinänsä haittaa, kun en käy työssä. Siten voin päivällä nukkua, jos yöuni on jäänyt vajaaksi. Koskaan en ota nukahtamispillereitä enkä pyöri sängyssä unta odotellen, vaan lueskelen tai katselen televisiota kunnes silmät eivät millään enää pysy auki.

Kyllähän päiväunet jo tällä on sallittava itselleen. Eikä se nyt liene edes mikään häpeä tunnustaa se. Nautitaan unesta oli sitä paljon tai vähän
Terveisin Aluisa

Minua ei niinkään hirveästi varsinaisesti nukuta, mutta laiskottaa julmasti varsinkin nyt kaamosaikaan.

Haaveilen, että voisin asua kuten Miss Marple jossakin täysihoitolassa. Kutoisin sukkaa, jutustelisin mukavassa seurassa, nauttisin talon antimista, käveleskelesin leudossa säässä puutarhassa. Ah!
Murhia seurailisin kuitenkin vain TV:stä.

Minun sukuni naiset(äidin puolelta),olemme lyhyt unisia kaikki.Iso-äitini,äitini,minä ja tyttäreni.Iso-äitini nukkui keskimäärin n.5 tuntia yössä,samoin äitini.
Äitini keitti aina ensimmäiset aamukahvit n.klo 4 ja sitten tasaisesti kahvitteli päivän mittaan.Hän oli kovin puuhakas ja aikaansaapa.Koskaan ei sanonut,että väsyttäisi.Ei sairastanut ikinä.
Koko työuransa aikana oli 2(lue kaksi) päivää sairaslomalla.Sairaalassa oli ensimmäisen kerran vähän ennen kuolemaansa ja eli 81v.
Minulla sama juttu.Välillä oikein suututtaa,kun viikonloppuna olisi mukava nukkua pitkään,mutta ei,en tarvitse edes herätyskelloa,herään melkein aina klo 5.Päivälläkään ei nukuta.Töistä tullessani saatan vähän torkahtaa,mutta sitten pitää jo miettiä mitä tekisi.
Kotiväki sanoo,että meidän suvun naisilla on synnynnäiset Duracel-paristot.
Kokeilin kerran unilääkettä,että saisin nukkua pidempään,mutta se oli kuin myrkkyä minulle,koko elimistö ja koko kroppa meni ihan sekaisin,joten pitää vaan olla tyytyväinen tähän olotilaan,kun se ei nyt niin kamalasti kuitenkaan vaivaa.
Nyt tyttäreni kertoo ihan samaa lyhytunisuudesta.Aluksi häntä harmitti kovin,jos oli vaikka kavereiden luona yökylässä,että toiset nukkuivat puoleenpäivään ja hän heräsi jo klo kuusi.
Hän kerkisi syödä aamiaisen ja lounaan yksinään,ennenkuin toiset heräsivät.
Vähäunisuus on näköjään biologinen ominaisuus,en ainakaan sen takia tunne itseäni sairaaksi.
Vasta äskettäin luin jostakin lehdestä,tästä Kai Lindin vaimosta,jolle riittää kahden tunnin yöuni.Hän kuulemma puuhastelee yölläkin kovin aktiivisesti,mm.leipoo!

Nyt päästiinkin minun lajiini ja on lohdullista huomata, että on muitakin samanlaisia kuin minä. Jos menisin vaikka nukkumaan keskiyöllä ja heräisin seitsemältä niin toteaisin herättyäni, että kylläpä nyt nukutti!
Se on noin viisi tuntia riittävä yöuni minulle. Harmi vaan, että läheskään aina en onnistu niinkään pitkään nukkumaan. Olen joskus ollut kateellinenkin niille jotka kertovat nukkuneensa kahdeksaan ja yhdeksään.
Kahvia olen keitellyt joskus jo kolmelta. Leipomispuuhissa olen ollut myös jo viideltä. Pitää vain kerrotalossa toimia hiljakseen, ettei häiritse normaalimpia naapureita.
Päivällä saatan ottaa torkut kun yöuni on jäänyt liian vähäiseksi. Aina se päivällä nukkuminenkaan ei onnistu kun muistan jatkuvasti jotain mitä piti tehdä. Nousen siis tekemään sen, ettei vaan unohtuisi.

Hei Ullamaija,
Onkohan tuo "laiskuus" yleisempääkin, kun minua juuri nyt vaivaa lorvikatari, kun pitäisi ruveta siivoamaan?
Yritän keksiä kaikkea muuta mielenkiintoisamapaa...
Hyvää lauantaipäivää kaikille! Aluisa

Lauantaipäivää!
Itsekin ennalta suunnittelin että tänään on Suuri Siivouspäivä. Heräsin neljältä huonosti nukkuneena, siinä jotain pientä toimittelin. Sitten lähdin asioille jo seitsemältä, jotta jäisi paljon virkeätä siivousaikaa. Reissuun meni 5,5 tuntia kaikkinensa, ja nyt istun tässä koneen ääressä kuin tatti. Jospa vahva tee nyt saisi minut taas työskentelykuntoon.
Mukavaa lauantaita vain kaikille, joko työn tai laiskottelun merkeissä!

- Sitten voitkin hyvällä omallatunnolla nauttia viikonlopusta.
Itsekin sain sentään kolme pussillista roskia viedä ulos, kun järjestelin
kaappeja. Kauan siinäkin meni, kun löytyi vanhoja valokuvia, äitini
partiolaiskuva ja oma syntymätodistukseni. Ja paljon paljon muuta.
Nyt on hiukan siistimpää, niin että sallin itselleni taas vähän surffailua
ja TV:n katselua toisella silmällä. Sitten varmaan tulee uni silmään ihan yrittämättä.
Terveisin: Tytti (vai onkohan täti)

Minulla on jo jonkin aikaa ollut sellanen meno m´päällä öisin, että herään noin 3,n maissa joka yö, ja en tahdo saada unta enää. Kuka osaa kertoa, mikä minua vaivaa ja miten asian voi korjata.

Ainut neuvo mitä toinen voi antaa? "Älä ota sitä asiaa painajaiseksi".

Jos on mielenpäällä sellaisia asioita jotka herättää> on ne asiat vain saatava tasapainoon ja selväksi.
Jos mukana on ikääntyminen? niin sehän on ihan yleistä että unentarve vähenee jos ei tule paivänmittaaan fyydsistä väsymystä joka antaisi lepoa.

MELATONIINI valmisteita voisi kokeilla. Niitä on luontaistuotteissa.

Enempää ei pysty sanomaan. Itse ne omat asiansa on selvitettävä. Jokainen ihminen on erillainen.

Vastaisin Tuulentytölle,että www.google.fi on sellainen "tietokirja",että sieltä löytää vastauksen melkein kaikkeen asiaan.Tietenkään niitä vastauksia ei pidä aina sokeasti noudattaa,mutta osviittoja sieltä saa,miten toimia ja mihin ottaa yhteyttä mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Esimerkiksi siellä kerrottiin tästä aamuyöllä heräämisestä näin:
Yksi tavallinen unettomuuden tyyppi on varhainen aamuherääminen.Vaikka uni alkaa normaalisti ja nukahtamisvaikeutta ei ole,uni keskeytyy aamuyöllä ja ihminen on levoton ja ahdistunut,eikä saa uudelleen unta.
Tälläinen unettomuus on tyypillistä masennuksesta kärsiville.Tämän tyyppiseen unihäiriöön saadaan usein apu masennuslääkkeistä,kun ne otetaan yötä vasten unilääkkeen asemasta.
Tilapäisen unettomuuden syynä voi olla myös joku tiedostamaton alitajunnassa oleva tekijä,jota ihminen yrittää tiedostamattaan ratkaista.
Jos unettomuus jatkuu pitkään hoitamatta,siitä tulee helposti kierre ja se aiheuttaa väsymystä ja sen myötä ihan fyysisiäkin sairauksia.Minä ainakin tilaisin itselleni lääkäriajan,jos minulla olisi tuollainen vaiva.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat