Vierailija

Hei!
Tyttöporukalla olisi suunnitteilla elokuussa noin kahden viikon mittainen henkilöautolla toteutettava roadtrip Pohjois-Norjaan ja Lofooteille.
Matkasuunnitelma olisi seuraavanlainen: liikkeelle lähdetään Kuopion tienoilta ja ekana päivänä ajellaan Saariselkä/Ivalo/Inari- seudulle, jossa vietetään yksi yö. Sieltä sitten jatketaan matkaa Näätämöön, mahdollisesti myös Kirkkoniemeen ja pistäydytään Nessebyssä (Uuniemi) ja sitten ajellaan Nuorgamiin ja Utsjoelle ja yövytään niillä seuduin. Seuraavana päivänä ajellaan Honningsvågiin, jossa vietetään ainakin yksi yö ja käydään Nordkappissa. Sen jälkeen matka jatkuu todennäköisesti E6-tietä pitkin Altan kautta rannikkoa pitkin Kilpisjärvelle, jossa tarkoitus viettää kaksi yötä, huiputtaa Saana ja tutustua kolmen valtakunnan rajapyykkiin jne. Sitten olisikin tarkoitus jatkaa matkaa joustavasti Lofooteille ja tutustua ainakin seuraaviin paikkoihin, yöpyen missä ja milloin sattuu huvittamaan ja suunnitelmiin sopimaan: Svolvaer, Henningsvaer, Leknes, Nusfjord, Flakstad, Ramberg, Fredvang, Hamnoy, Reine, Sorvågen, Tind ja Å. Lofooteilta on katsottu valmiiksi vaellusreittejä ja näkemisen arvoisia rantoja yms, mutta jos teillä on niistä jotakin vinkkiä niin nekin otetaan avosylin vastaan. Joka tapauksessa Lofooteilta olisi tarkoitus palata pois Ruotsin kautta ja viettää yksi yö Abiskon kansallispuiston tienoilla ja tutustua siihen ja sitten jatkaa Kiirunan ja Muonion kautta Leville, jossa vietettäisiin yksi yö ennen kotiin paluuta.
Teiltä kaipailisin ihan käytännön neuvoja esimerkiksi siihen mitä kannattaa ottaa mukaan, miten auto varustella ja huoltaa, missä kannattaa yöpyä (halvalla aiotaan mennä, teltta otetaan messiin ja leirintäalueet yms. mökit ja majat kelpaa) sekä vinkkejä siitä missä kannattaa pysähtyä tai poiketa, mitä tietä ajaa, missä vaellella tai vierailla tai vaikkapa syödä. Myös te joilla on vastaavanlaisista reissuista kokemusta, paljonko Google Mapsin ajoaika-arviot heittää Norjan puolella ajaessa, kuulostaako meiän päivämatkat sulalta hulluudelta vai ovatko toteutettavissa, mitä pitäisi huomioida Norjan kapeilla teillä ajaessa tai yleensäkin siellä päin autoillessa, onko teillä jotain huomionarvoisia havaintoja teiden kunnosta jne?
Paljon on siis lueskeltu ja asioita tutkittu, mutta kaikenlaiset kokemukset, näkemykset ja vinkit olisivat silti erittäin toivottavia!

Kommentit (4)

Vierailija

Jos ei asiat muuttuneet viimeisten vuosien aikana niin...

Kannattee ennen Nordkappiin johtavaa ensimmäistä tunnelin maksulippua ostaessa tutkia tilanne jos voi koota usemman auton porukkaa samaa autoon niin voi jakaa kustannukset. Kun itse kävin siellä niin maksut piti suorittaa mennen tullen ja palatessa autosta mutta ei matkustajista. =)))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kiitos linkistä, siinäpä oli kootusti kaikenlaista! Jos vielä tulee muuta mieleen, omia kokemuksia ja vaikka muittenkin, niin otetaan niitä näin elokuun lähestyessä ilolla vastaan.
Tv. Aloittaja

Vierailija

Kiitos myös tästä tulliasiasta, en olisi itse tullutkaan moista kikkaa ajatelleeksi! Ainakin erään lähteen mukaan tietulli olisi Nordkappista poistunut 2012 vuonna, mutta tiedä sitten kuinka oikea tieto tämäkään lienee.
Tv. Aloittaja

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat