Vanhusten kotihoidosta

Seuraa 
Liittynyt19.8.2015

Ainakin täällä meidän kaupungissa kiertävät hoitajat niin monessa paikassa päivittäin, että vain ihan välttämättömimmät hommat hoidetaan - eikä aina niitäkään. Lisäksi kävijät vaihtuvat tiuhaan. Aina on uudelle ihmiselle selitettävä missä on mikäkin tavara, jne. Tarkkaan on pykälissä säädelty, mitä töitä kuuluu tehdä ja mitä ei. Näin juuri ne raskaimmat ja vanhukselle tarpeellisimmat työt jäävät tekemättä. Ulkoiluttaminen jää usein myös pois, kun pitää jo kelloa vilkuillen kiiruhtaa seuraavaan paikkaan. - Tiedän vanhuksia, jotka eivät viitsi maksaa nykyisestä palvelusta, kun eivät tunne saavansa rahoilleen vastinetta. Eikä pienestä eläkkeestä oikein riitäkään, kun pitää vielä erikseen palkata ikkunanpesijöitä ja muita. Kaikilla ei ole lapsia apuna ja turvana.

Kommentit (6)

aluisa
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei Tytti,
Totta puhut. Juuri ne raskaimmat työt ovat avustajilta kiellettyjä. Kyllä ikkunanpesu tulee maksamaan melkoisen summan, ison loven tekee pieneen eläkkeeseen, vaikka pesettäisi vain kerran vuodessa. Olen seurannut yksityisten taksoja ja vielä päälle tulee matkakorvaukset.
Terveisin Aluisa

Vierailija

Ei vanhuksilla palvelutaloissakaan ole niin hyvin asiat.Henkilökunta vaihtuu usein ja palvelun tarjoajalla niin kovat hinnat että koko eläke menee melkein hoitomaksuun.Ei myöskään ulkoiluteta vanhuksia jotka itse eivät omin voimin pääse ulos.Tuntuu että samat ongelmat koti sekä laitoshoidossa.Kotona enenmän omaa sananvaltaa

Vierailija

Niin, kotona yritän sinnitellä niin kauan kuin pää toimii joten kuten. Sitten pitää mennä laitokseen kun rupean unohtamaan hellan päälle, ja ihmettelen "Olek mää se sama ämmä ku täsä äsken kävi?"

Vierailija

Pieni eläke on suurin huoli. Eläkkeiden leikattu indeksi on korjattava ostovoiman parantamiseksi. Työeläkerahastot ovat muhkeat 184,2 miljardia, joten rahaa on.

Vierailija

Ihmiset petettiin.  Kyllä aikoinaan kehuttiin että eläke nousee  kun jaksatte painaa.

Kun suuret ikäluokat pääsi maaliin  niin Lipponen leikkelee  indeksit,  samoin eläkkeen laskentaperusteita  on rukattu huonomaksi. 

Näiden lisäksi palvelutaloista tehdään eräille riisto ja bisnes  keskus että kaikki ihmisen säästöt revitään nollille.

Vierailija

Taajamassa on palvelutaloja  ikäihmisille.  Hyvin harvoin tapahtuu ulkoilutusta.  En tiedä lakisääteistä aikaa, onko edes määritelty.   Mutta ilkeeltä tuntuu kun aurinkoisia päiviä kuitenkin on.   Kävelytyslenkkiä vois jatkaa  pitämällä ryhmää puistossa.  Huoneenkopperot  ei kiva.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat