Katselen joskus aamuisin kolmos TV:n lastenohjelmia. Niissä karjutaan, tapellaan ja melskataan ihan mielettömästi. Eikö lapsille enää riitä ohjelma jossa puhutaan normaalisti eikä lyödä ketään?
Samoin ihmettelen muutamia ohjelmia joissa on paljon seksiä ja aika moraalitonta menoa ja kuitenkin niiden lähetysaika on alkuillasta. Muutamaaika sitten Teemalta tuli muutaman osan sarja (en muista enää nimeä) joka mielestäni oli pornoa. Katselin osat läpi, koska halusin antaa ohjelmasta palautetta kanavapäällikölle ja sainkin vastauksen, että kyseessä on englantilainen laatusarja ja esittelee "erilaista" rakkautta. Kyseessä ei todellakaan ollut mikään koululaisten opetusohjelma.
Jos näitä "laatusarjoja" esitetään, niin kohde ikäryhmä on kyllä varmasti se joka katselee niitä vaikka illalla kymmenen jälkeen.
Lienen kalkkis ja liian vanha ymmärtämään. Miten TV-kanavat ottavat vastuunsa ohjelmien lähetysajoista

Kommentit (8)

Hei Hyvämieli,
Minusta hyvin monet ohjelmat ovat pelkkää väkivaltaa, kiroilua ja tarpeetontakin seksiä. Sinällään kaunis asia seksi pilataan liialla mässäilyllä. Niille ainakin saisi olla ihan oma kanavansa. Minä sitä vasta kalkkis olenkin.
Terveisin Aluisa

Ja mikä pahinta?

Tuosta kaikesta pitäisi vielä maksaa vaikka ei omista koko töllötintä!
Kyllä meille kaikkea p..... TYÖNNETÄÄN.

"K A L K K I S" -nipa-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistelen että meidän lapset aikanaan mielellään katselivat Pikku Kakkosta ja siinä erityisesti herttaista Nukkumattia ja Nalle Luppakorvaa. Suosikkeja olivat myös Tao-Tao, ja oliko se Nils Holgersson Akka-hanhen selässä, sekä Maija Mehiläinen, Postimies Pat ja vanhat Disneyn piirretyt. Myöhemmin tuli Akukin sitten uutena versiona, viittaniekkana super-ankkana.
Aika ronskeja sarjoja tosiaan ovat Robotix (vai mikä se oli) ja muut hurjat seikkailut, joissa pahikset ajavat sankaria takaa. Luulisi niiden rumien naamojen ja karjunnan pelottavan lapsia.
Oletteko muuten kuulleet siitä kyselystä, mitä sarjoja lapset pitivät pelottavina. Useat lapset mainitsivat muumit ja haisulin ynnä muut. Yllättävää minusta oli, että meillä iso koulupoika katseli muumeja mielellään (tosin vähän salaa).

En ole katsellut lastensarjoja sitten 80-luvun. Tuntuu uskomattomalta, että lastenohjelmissa tapellaan ja karjutaan. Ei ole ihme, että lapset ja nuoret ovat rauhattomia ja väkivaltaisia. Seksi ja väkivalta kuuluvat myöhäisiin TV-aikoihin, kun varhaisnuoriso on toivottavasti jo unten mailla. Itse katson hyvin vähän telkkaria, mutta kuuntelen kyllä, kun mies katsoo. Paljon sieltä kuuluu melua, räiskettä, ammuskelua yms. Ei me mitään kalkkiksia olla. Päinvastoin olemme älykkäitä ja ajattelevia ihmisiä, jotka eivät suostu katsomaan mitä tahansa raaistavaa ja vääristävää puppua.

Toinen asia, mikä TV:ssä mättää on valmiiksinauretut ohjelmat. Ne aliarvioivat katsojaa, kun ei luoteta siihen, että katsojat osaa nauraa oikeassa kohdassa. Näitäkin ohjelmia olen "kuunnellut" TV:stä.

Hei
Olet aivan oikeassa. Nykyaikana lasten ohjelmat sisältävät tosi paljon väkivaltaa. Toinen asia mikä askarruttaa myös on se, että ne ovat useimmiten täysin vailla minkäänlaista totuudenpohjaa. Ne ovat täysin mielikuvitusjuttua, mutta joihin sitten kuitenkin lapset/nuoret helposti samaistuvat. Luullaan olevan kuolemattomia ja että ihminen pystyy kaikenlaisiin ihmejuttuihin.
Olisi parempi saattaa esim. pienemmillä lapsilla nämä satuklassikot taas arvoonsa ja lasten/nuorten ohjelmien tekijöiden tulisi myös miettiä omalta osaltaa, minkälaisia ohjelmia lapsille tarjotaan.

Olen samaa mieltä kanssanne, p....a koko televisio täynnä. Ainoat ohjelmat joita katson on luontodokumentit. Joten töllötin on suuren osan ajasta kiinni ja maksaa pirskatin paljon, niinkuin Nipa totesi. Tosin enemmän saa aikaa vietettyä ulkona, ystävien kanssa, tietokoneella ja harrastuksissa. Tv:n katselu ei kiinnosta. Kukahan siellä valitsee näitä ohjelmia? Minäkin antaisin palautteen. En yhtään ihmettele minäkään, että suomalaiset ovat muuttuneet myös, kun malli löytyykin olohuoneesta.

Katsokaa nettisivuilta kuka on kanavan ohjelmajohtaja tai päällikkö ja antakaa palaa!
Täytyy yrittää jotenkin vaikuttaa.

Olen tosiaan laitellut sekä myönteistä että kielteistä palautetta ohjelmista sinne nettisivuille, "Palaute"- kohtaan. Ehkä nekin pikkuisen voivat vaikuttaa ohjelmien suunnitteluun; ainakin saa ilmaistua mielipiteensä.
Tulee mieleen yhdenkin naisihmisen vastaus, kun häneltä kysyttiin mitä piti eräästä toimintaelokuvasta: "Siinä oli paljon vihaisia miehiä." Olisi voinut tulla minun suustani, kun itsekään en tykkää "kaahausta ja ammuskelua" -leffoista. Mutta en taida oikein kuulua kohderyhmäänkään.
Terveisin:
Tytti

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat