Inge K.

Malmin lentokenttä luonnonsuojelualueeksi.
Kalastusharrastajana ihmettelen kuinka intohimoisesti talkoovoimin on saatu Longinoja kunnostettua niin että meritaimen siellä kutee. Muutenkin Malmin kentän ympäristö on niin upea ja ainutlaatuinen että ansaitsisi luonnonsuojelualue statuksen. Kenttä itsessään on huikea, historia mielenkiintoinen, toiminta aktiivista, ja mm. partiolippukunta Tuulenkävijät toimii Malmin kentällä. Kentälle on suunniteltu 25 000 asukkaan lähiötä!!! Suoalue on hankala ja epäekologinen betonipaalutus syvään jotta ylipäätään voitaisiin rakentaa. Ja koko luonto tuhoutuisi! Surullista ettei luontoarvoja ole huomioitu suunnitelmia tehdessä. Ja kentän siirtämisen ehtona oli löytää korvaava kenttä, jota ei ole vieläkään löytynyt!

Allekirjoita sinäkin kansalaisaloite luonnonsuojelualueen perustamiseksi alueelle.

https://www.maf.fi/malmin-uhanalaiset-niityt/

Kommentit (14)

Lentäjän vaimo

Lyhytnäköistä ajattelua että kenttä suljetaan rakentamisen vuoksi kun samaan aikaan on valtavasti rakennusmaata kaavoitettu isoille alueille Helsingissä. Asunnoille ei ole niin suuri tarve kuin kaupunkisuunnittelijat antavat ymmärtää. Sen sijaan lentoliikenne on kasvava ja kehittyvä ala.  Ei missään nimessä tätä arvokasta toimintaa ja aluetta saa sulkea!

Allekirjoitettu

Olen havainnut viime vuosina tökeröä ihmisten syyllistämistä kun matkustelevat kerran pari vuodessa lentäen. Moni ei tunnu tietävän että todellinen ilmastopahis on SEMENTTI. Se aiheuttaa jopa viisi prosenttia koko maailman hiilidioksidipäästöistä! Lentoliikenteen osuus on noin kaksi prosenttia. 

Malmin kentästä on kansalaisaloite jonka voivat kaikki kansalaiset allekirjoittaa. Kentän ympäristöalueen luontoarvo on mittaamaton ja sille haetaan kansalaisaloitteen kautta luonnosuojelustatusta. Kansalaisaloite 4903. Tätä puoltaavat mm. Suomen Luonnosuojeluliitto ja Suomen Ilmailuyhdistys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos et halua verorahoja pistää näihin Helsingin asuntohankkeisiin niin annattaa allekirjoittaa kansalaisaloite 4903.

Kaikki suomalaiset joutuvat tämän hölmöyden eli Malmin alueen rahoittajiksi, sillä Helsingin päättäjät aikovat rakentaa "entistä enemmän edullisia vuokra-asuntoja asuntopulan ratkaisemiseksi Helsingissä".

Käytännössähän tämä on yhtä kuin valtion tukeman asuntorahaston (ARA) turvin rakentamista.

Alustavien arvioiden mukaan rakentamisen kustannukset nousevat hankalalla suopohjaisella savimaalla pilviin. Se tulee valtiolle(kaikille veronmaksajille) kalliiksi.

Siiri Sipoosta

Vierailija

Olisiko niin, että sitä parjataan ja haukutaan mitä itse ei voi, eli halutaan se toisiltakin pois. Ilmassa on selvää kateutta.

Äiti

Näinpä hyvinkin! 

Minua ei kiinnosta sinällään kentän asia mutta on järkyttävää miten satoja miljoonia valtion rahaa uppoaa Helsingin megalomaanisiin hankkeisiin. Ja muualta Suomesta ei mukamas ole rahaa korjata homekouluja, ei ole varaa ylläpitää kirjastopalveluja, ei ole varaa palveluihin ylipäätään.

Kun lapset aamulla lähtevät kilometrien päähän opinahjoonsa homeiseen kouluun, alkaa äidillä ottaa sydämestä. Toinen on jo niin allerginen ja astmaattinen, opettajat oireilevat ja vaihtavat työpaikkaa. . . . ja ei ole rahaa yhtä paikallista koulua korjata! Lapsilta viedään opinahjo ja terveys! Opettajilta työpaikat. 

Juu allekirjoitin ihan piruuttain, en halua kannustaa ahnetta Helsinkiä rakentamaan kalliisti höttömaalle. Enkä haluaisi muutenkaan rahoittaa pk- seudun hienoja hankkeita kun samaan aikaan täällä maalla pienet vaatimattomat toiveet jäävät toteutumatta. 

Kummaa touhua Helsingissä

Helsingin kaupungin ajattelu on ristiriitaista. Puhutaan paljon asuntopulasta(jota käytännössä ei edes ole tällä hetkellä, (Helsingissä ja lähikunnissakin runsaasti tyhjiä asuntoja tarjolla) ja toisaalta on omituinen verovaroin tuettu Hitas- systeemi joka mahdollistaa jopa useamman asunnon ostamisen sijoitusmielessä.  Herätkää jo Helsingin päättäjät! 

lentoemo

Voi olla. Ja aika paljon on väärinkäsitystä aiheesta. On ajatusta että on pienen elitistisen porukan harrastus. Malmilla on Suomen mittakaavassa vilkkain koulutuskenttä. Siellä on operoinut pelastuslaitos ja rajavartiolaitos, jotka tämän massiivisen tuhokoneiston myötä on siirretty nyt Helsinki-Vantaan kentälle. Malmi olisi niille parempi paikka edelleen, lähempänä rajaa.

Malmin lentokenttä on myöskin virallinen rajanylityspaikka. 

Samaan aikaan kun Helsingin ainoan pienilmailun kentän toimintoa ajettu alas, on Helsinkiin lisätty golf- harrastajille  useampia kenttiä. Viimeisin Vuosaareen perustettu täyden palvelun golfkeskus talviharjoitteluun. 

On suuri huijaus väittää ettei ole rakennusmaata muualla kuin Malmilla! Sitä on, ja runsaasti. Ja miksi juuri golf saa niin paljon tilaa, vaikka kenttiä on uudellamaallakin runsaasti??? No ainakin pormestari ja edellinen kaupunginjohtaja ovat ahkeria golffareita ja kavereita keskenään. Hmmmm.... mietityttää. 

Golf on ihan kiva harrastus. Mutta jos sille löytyy aina vaan uutta tilaa, niin ei sitä tonttitilaa rakentamiselle sitten ole niin vähän kuin väitetään.  Eiköhän golfareille riitä ne 14 kenttää pk- seudun ympäristössä??? 

Historian pitäisi opettaa

Golf- kentät asunnoiksi Helsingissä jos on oikeesti asuntopula. Vaan eipä taida olla kun on niin paljon tyhjiä asuntoja tarjolla. Helsinki on kallis paikka asua ja kalliiksi tulee veronmaksajille jos suolle rakennetaan.

Totuus on kuitenkin se että tuo kuuluisa lentokenttä on luokiteltu Museoviraston toimesta RKY- alueeksi, joten sinnehän on jopa lainvastaista rakentaa. Haloo Helsinki.

Vierailija

Malmin lentoasema on ehdottomasti säilytettävä.Tulevaisuuden ilmailuteknologia on kehittynyt valtavilla harppauksella viime vuosina(kin). Nyt nähdyt lennokit, ilmataksit ja sähkölentokoneet ovat vasta alkua. Suomessa on toimialan huippuosaamista ja tutkimusta, joten tulevaisuuden ilmaliikenne on Suomelle kansallinen mahdollisuus. Malmi on "maailman toimivimman kaupungin" välttämättömyys, muuten kannattaisi jo lopettaa tuon sloganin käyttö jos ei tätä ymmärretä.

Teknikko

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat