Miina Äkkijyrkkä, 70: ”Jumala on lähihoitajani"

Miina Äkkijyrkkä, 70, haluaisi ehtiä uida, saunoa, kalastaa ja ajella hevosilla hiekkateitä pitkin. Taiteellinen työ, maatilatyöt ja mummoilu Singaporessa pitävät hänet kuitenkin jatkuvassa liikkeessä. Minun numeroni juttusarjassa tuttu kasvo kertoo elämänsä tärkeistä numeroista.Lue koko juttu

Miina Äkkijyrkkä, 70: ”Jumala on lähihoitajani"

Kommentit (8)

vanha raavas

Kiitos kivasta tarinoinnista, Miina. Olet kypsä ihminen ja ällistyttävän aktiivinen vielä seiskakymppisenä! :)

Olin juuri ennen edellä olevan tarinan läpikäymistä lukenut kirjastosta lainaamani  Lamppu Laamasen  kirjoittaman kirjan: Jumala ja erotiikka ÄKKIJYRKKÄ.  Kiinnostuin kirjasta, koska olen eläinrakas ja tiedän lapsuudestani perin hyvin, millaisia lehmät ovat.

Kirjasssa erotiikka on korostetussa asemassa. Lieneekö siksi, että se ehkä houkuttelee joitakin lukijoita. Muut asiat ovat mielenkiintoisempia, mutta kaipasin enemmän tietoa juuri lehmien kanssa arjessa toimimisesta. Se puoli jäi kirjassa mielestäni aika vähälle.  

Innostuin  kirjan luettuani vielä katsomaan Areenasta Maria Veitolan Yökylässä-ohjelman Äkkijyrkän luona.

Kaiken kaikkiaan lehmät ovat nämä huomionosoitukset ja suojelun ansainneet. Samalla Äkkijyrkkä todisti, että niistäkin voi tehdä taidetta ihan täydeltä laidalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kinnostais tietää miten kaikki nuo elikot hoidetaan kun on noin paljon matkustamista. Mulla on kaks kissaa ja niissäkin on järjestelemistä ihan nokko.

Vierailija

Upea rouva, rohkea, itsenäinen, ennakkoluuloton. Ei kumartele ihmisiä, eikä elä muiden sanelemien odotusten mukaisesti. Kerrassaan ihailtava elämänasenne!

Vierailija

Miina on todellakin persoonallinen suuri taiteilija. Silti hänen taidettaan voi ymmärtää ilman, että taiteilijalla täytyy olla valtavat puhelahjat kertoakseen katselijoille, mitä taideteokset esittävät.

Tämä repliikki kuitenkin herättää kysymyksiä: ”Jumala on lähihoitajani"

Kuka niistä?

Mitä Jumala vaatii palkaksi?

Onko hän kaikkien "lähihoitaja"? Vai vain joidenkin? Jos vain joidenkin, millä perusteella?

Miika 6,7 "Mitä tuoden minä voisin käydä Herran eteen, kumartua korkeuden Jumalan eteen? Käynkö hänen eteensä tuoden vuodenvanhoja vasikoita?
Ovatko Herralle mieleen tuhannet oinaat? -

Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi kanssa?"

Tulee päivä, jolloin tullaan sinun tykösi kaikkialta (maailmanlaajuisesti), merestä mereen, vuoresta vuoreen.

Kaitse (nimellesi otettua) kansaasi sauvallasi, perintölaumaasi, joka erillänsä asuu metsässä (eivät osa 'maailmasta'). Käykööt he (hengellisesti ravittuina) laitumella niinkuin ikiaikoina ennen.

Sen näkevät kansat. He panevat käden suullensa, heidän korvansa menevät lumpeen. He nuolevat tomua. Vavisten he (kansojen yksilöt) lähestyvät Herraa (Jeesuksen Isää), meidän Jumalaamme (Luojaa)."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat