jonkin sortin alkoholiriippuvainen

Olen viimeisen puolen vuoden aikana juonut jotakin alkoholipitoista lähes päivittäin. Syitä lienee yksinäisyys, tylsyys, halu rentoutua ja vain se tapa. Ennen join vähemmän koska exä kielsi mutta silloinkin kun tuli viikonloppu kävin ostamassa viiniä yms. Joskus palkitsin itseni viinillä kun olin saanut vaikkapa siivottua, joskus palkinnoksi riitti menestys exän myyntityössä. Erosin pari vuotta sitten ja yksinäisyys alkoi painaa, no, lohdukkeeksi alkoholia. Ensin vain 2-3 lonkeroa illassa ja vähän enemmän viikonloppuna, sitten myös viikolla siideriä ja nyt huomaan että juon joskus myös aamulla jos kaappiin on jäänyt jotain edelliseltä illalta. Haluan alkoholista eroon koska juon ihan viimeiseen euroon asti. Mitään ei jää säästöön. Laskut ja vuokran olen sentään maksanut eikä minulla ole "viinavelkaa" kenellekään. Painoa on tullut lisää monta kiloa kun samat vaatteetkaan ei mahdu enää päälle. Aina löytyy jokin syy juoda oli se sitten joulu, juhannus tai vappu taikka uusi työ. Olen eron jälkeen tavannut erään miehen mutta hänenkin kanssaan juodaan, hän kaljaa ja minä useimmiten siideriä, lonkeroa tai viiniä. Ollaan puhuttu säästämisestä ja alkoholin vähentämisestä, pelkään että olen jäänyt niin koukkuun että mielessä pyörii vain että koska saa ottaa. ja muutaman viikon tauon jälkeen olisi taas ihana ottaa. On pakko muuttua ennenkuin on myöhäistä.

Kommentit (8)

Vierailija

Onko himojensa helliminen kovin tervettä! Elämää, itseään ja ihmistä kunnioittava henkilö ei helli himojaan. Maailma on täynnä mahdollisuuksia käyttää elämänsä hyvään! Mutta ensin kasvattaa itsensä lähimmäistä rakastavaksi niin kuin itseään. Mieti sitä mitä se on, ennen kuin avaat viinipullosi.

Vierailija

Lopussa selvisi, että olet nainen. Kertomuksesi on yhtä hyvä kuin jonkun miehen tarina.
Kun nyt olet vähintäänkin kertonut totuuden meille lukijoille, niin totuus olisi tärkeä sinulle itsellesikin.

Kyllä alkoholista pääsee eroon, ihan varmasti. Se vaatii yhden vahvan päivän ja seuraavan päivä, joka on vieläkin enemmän vahvuutta vaativa.

Tuskin yhdessä kaverisi kanssa voit aloittaa, kun toinen sortuu, niin toinen menee mukaan.

Minä onen täysin kokonaan lopettamisen kannalla. Tai juo viimeiseksi jotain, joka maistuu niin hieveän pahalle, ihan hirvwän pahalle, niin muistat koko ikäsi, miten pahalle alkoholi maistuu ja sen haju on kuvottava.
Haju ja maku on sisöistettävä ja koettava ällöttäväksi ja vieläkin pahemmaksi.

Ei sinuntarvitse juoda, eikä sortua uudelleen, parempi jättää kerralla. On pakotettava itsaensä tekemään sitä hyvää itselleen, mistä on loppuiäksi hyötyä.

Voit katsoa vierestä kun toiset juovat ja haisevat ällölle alkoholille. Voit pitää pulloja kotana tarjottavaksi, vaan sinun itsesi ei tee mieli juoda.

Taitaa olla enemmän syitä olla juomatta kuin juoda.
Voisit laittaa syyt ylös ja kirjoittaa tänne palstalle.

Muuten lopettaminen ei koske, ja muita juomia on kylliksi saatavilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olin samanlaisessa tilanteessa puoli vuotta sitten. Siemailin kaljaa melkein joka päivä. En känniin asti mutta vähintään neljä tölkkiä päivässä. Sitten tapasin miehen, joka ei juo alkoholia laisinkaan. Aloimme seurustella ja päätin lopettaa lipittämisen. Loppujen lopuksi lopettaminen ei ollut vaikeaa kun nyt on rakastunut ja on muuta ajateltavaa. Bonuksena olen laihtunut 10 kiloa puolessa vuodessa vaikka en ole laihduttanut!
Ehkä myöskin alkoholia juova miesystävä ei ole paras mahdollinen kumppani jos haluaa päästä alkosta eroon?

Vapaaherratar

Alkoholin lipittämisestä tulee helposti tapa. 

Tapojen muuttaminen ei ole helppoa, mutta siihen on monia keinoja. Itselläni on toiminut "paukunvartiointi", vaikka pelkkä tieto siitä, kuinka paljon juo, ei vielä yksin ole riittänyt ainakaan ihan heti, vuosien mittaan kyllä. Tieto kuitenkin auttaa hahmottamaan määriä, jotka helposti unohtuvat muutaman lasillisen jälkeen.

Siitä, kun kirjaamisen aloitin, on nyt yli 10 vuotta. Moneen vuoteen en pystynyt juurikaan vähentämään (keskimäärin join yli 15 annosta viikossa), mutta sitten tuli ystävän kanssa puhetta säännöstä, jonka hän oli jostain lukenut. Pitäisi pystyä olemaan ilman alkoholia ainakin päivä viikossa, viikko kuukaudessa ja kuukausi vuodessa. Tavoite kuulosti kovalta, mutta päätin yrittää.

"Päivä viikossa" ei tuottanut ongelmia silloinkaan, kun join eniten, en ole koskaan juonut joka päivä. Tipattoman tammikuun olen pitänyt jo kahdeksan kertaa, mutta muutama vuosi sitten lisäsin joka kuukauteen tipattoman viikon. Koska se sujui suhteellisen helposti, lisäsin raittiita viikkoja. Viime vuonna raittiit jaksot saattoivat kestää jo kolme-neljä viikkoa. Tänä vuonna tavoitteenani on juoda korkeintaan neljäsosa muutaman vuoden takaisesta määrästä.

Olen huomannut, että mitä vähemmän juo, sitä vähemmän tekee mieli juoda. Sosiaalinen elämäni on aika köyhää, mistä on se hyvä puoli, ettei minulla koskaan ole paineita juoda siksi, että muutkin juovat, siksi, että ollaan ravintolassa tai siksi, että olen tilaisuudessa, joissa yleensä juodaan. Tämänikäisessä porukassa on yleensä monia syitä olla juomatta - sairaudet, lääkitys, raha - eikä kukaan ryhmässä puutu siihen, jos joku ei juo tai juo vähemmän kuin muut. Olenkin vähän sitä mieltä, että niin sanottu sosiaalinen paine on omaa keksintöä ja vain tekosyy juomiselle.

Koska en halua olla ehdoton missään asiassa, en ole kuitenkaan lopettanut alkoholinkäyttöä kokonaan. Hyvä ruoka maistuu vielä paremmalta viinin kanssa, ja pikku huppelissa on vain yksinkertaisesti hauska olla.

Olen myös lukenut paljon erityisesti naisten alkoholinkäytöstä. Ehkä sinullekin olisi apua sellaisista kirjoista kuin Ani Kellokummun "Tiedostavan siemailun taito" ja Ira Koivun "Vapaa viinistä".

Vierailija

Minusta liiallisen juomisen voi lopettaa vain kokonaan jättämällä kaikenlainen alkoholi pois, se koskee myös makeisia ja kaakuja, joissa on alkoholia.

Me olemme niin erilaisia, että meidän neuvot sopivat yhdelle, jos juo kohtuudella ja taas toiselle, että on syytä jättää alkoholi kokonaan pois.

Siihen ei kukaan jälkeenpäin puutu miksi et halua juoda.

Monelle ehdottomuus on se ainoa oikea ratkaisu.

Ei sitä lipittämistä myöhemmin edes kaipaa.

Miksi aloittaja ei ole tullut palstalle kertomaan nykytilanteestaan? Kävi vilkkaasti aamuvarhaisella.

Vierailija

Minä katson  ja koen alkoholin kovin halveksien, en voi käsittää, että tuollaisia juomista  ja tai naukkailuakin  pidetään tarpeellisena. Todella selkärangattomia ihmiset  jotka antavat jonkun himon asetella elämisensä tavat ja rajat. Kyllä, kyllä minä paheksuen, kuin tupakkaakin. Sitten kun sairastutaan, nimittäin se on väistämättä nautiskelijalla edessä, sitten yhteiskunta maksaa.

Ne ihmiset jotka käyttävät terveyttään ukaavia aineita kuin ylenmääräistä ruokaa niin, että eivät pysy normaalipainossa, yhteiskunnan ei pitäisi sairaudessaan avittaa. Oppisivat tavoille.

Vierailija

Jatketaan sinun juttua vaikka erittäin vaarallisella vauhdikkaalla mäenlaskulla rinteessä, jalkapallolla , varomattomalla liikkumisella huonolla kelillä ja hallitsemattomalla autolla ajamisella. Nämä kaikki aiheuttavat yhteiskunnan, sosiaalipalvelujen laskuun onnettomuustapauksissa uskomattomia menoja.

töistä poissaoloja, jotka työnantaja joutuu maksamaan.

No ei pitäisi paheksua niin paljon henkilöitä, jotka itse haluavat aloittaa alkoholin kontrolloimisen tai jopa lopettamisen. Pidän sellaista todella hyvänä ja myönteisenä asiana.
Kun itse toteaa ja haluaa tehdä asian eteen jotakin.

Vierailija

Ei paheksuta, sehän on hyvä asia jos itse huomaa huonot ja tuhoon vievän elämäntapansa ja haluaa irrottautua. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat