Vielä ehtii

Tehoimelletty Mämmi

Itse tehty mämmi on perinteinen pääsiäisherkku. Sitä valmistetaan nykyisin yleisesti ympäri vuoden. Mämmimaltaista ja ruisjauhoista tehty puuro makeutuu imellyttämällä 65-70 asteisessa uunissa 3-4 tunnissa.

Mämmin valmistaminen tehoimeltämällä on todella helppoa ja varmaa. Tehoimeltämisessä kaikki maltaat ja jauhot sekoitetaan 70-75 asteiseen veteen ja laitetaan imeltymään 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin 3-4 tunniksi. Uuni pitää lämpötilan automaattisesti oikeassa arvossa. Älä sammuttele uunia tarpeettomasti - näin uunin lämpötila pysyy oikeassa arvossa ja imeltyminen tapahtuu tehokkaasti.

Mämmin sokeripommin voi välttää kun valmistusaineista jätetään siirappi ja sokeri pois.

Ainekset

2 litraa vettä
250 g mämmimaltaita
450 g ruisjauhoja
1 ruokalusikallinen pomeranssinkuorta
½ teelusikallista suolaa imeltämisen jälkeen ennen keittoa

Vaihe 1: Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja jäähdytä vesi ehdottomasti alle 78 asteen. hyvä lämpötila on 70-75 astetta. Sekoita vispilällä kaikki mämmimaltaat ja ruisjauhot veteen. Laita seos imeltymään 65-70 asteiseen uuniin. 3-4 tunniksi. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa ja maistamalla voi seurata imeltymistä. Uunin säädin pitää uunin lämpötilan oikeana. Älä sammuttele uunia tarpeettomasti. Pienikin lämpötilan aleneminen huonontaa imeltymistulosta. Oikean lämpötilan voi varmistaa erillisellä uunin lämpömittarilla.

Vaihe 2: Lisää seokseen pomeranssinkuori ja suola. Sekoita tasaiseksi. Keitä seosta liedellä kokoajan sekoittaen 10 minuutin ajan. Varo, ettei seos pääse palamaan pohjaan. Seosta voi seisottaa 15-30 minuuttia.
Laita seos mämmin arvolle sopivaan uunivuokaan tai mämmituokkosiin.

Vaihe 3: Paista 130-asteisessa uunissa noin 3-5 tuntia. Kuortumisen estämiseksi pinnalle voi pirskotella vettä paistamisen aikana muutaman kerran.

Valmis mämmi on parhaimmillaan kun se on saanut seisoa viileässä 2-3 vuorokautta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat