Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"

Ilkka Porkka ja Raija Merilä saivat Virosta kodin, jossa he voivat elää ja harrastaa juuri niin kuin itse haluavat.Lue koko juttu

Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"

Kommentit (18)

Reformer

Toki kun on Suomen eläkkeet a Viron hinnat..... Ei semmoinen yhdistelmä ole mikään uutinen. Mutta tavalliselle virolaiselle Viron palkoilla ansaituilla eläkkeillä ei tuollaiseen asumiseen ole mitään mahdollisuuksia.
Se olisi sama kun terve pikajuoksija (joka ei pärjää kaltaisilleen) siirtyisi kisaamaan paraurheilukisoihin.... sarjaan toinen jalka amputoitu..... johan tulisi voittoja.

Faktaa

Itseasiassa Rion paralympialaisissa juostiin 1500 metriä nopeammin kuin olympialaisissa ;) Lisäksi kun verrataan Helsinkiläisten duunarin palkkoja niin ei se osta Helsingistä yhtään mitään asuntoa mutta Tallinnassa duunari ostaa Tallinnasta asunnon ja vaikka uudenkin. Itse ostin 100000 eur uuden asunnon Tallinnasta ja työskentelen Tallinnassa duunarina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tallinnassa asunut vuodesta 2015

Otsikoksi olisi sopinut ”Meillä on täällä yksi asia paremmin kuin Suomessa, hintataso” En löytänyt jutusta muuta paremmuutta.

1967

Kyllä jokainen työuransa Suomessa tehnyt on maksanut osuutensa lääkäripalveluista ja arvokkaasta kohtelusta vanhuuden koittaessa. Jos elämä on helpompaa Virossa niin sen he ovat ansainneet.

Vierailija

Rajat on pääsääntöisesti auki. Jokainen voi etsiä onneaan kuten parhaaksi näkee. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Eestin historiaan esim. Seppo Zetterbergin julkaisuja lukemalla. Minulla oli aikoinaan Saaremaalta syntyisin oleva (nyttemmin edesmennyt) tuttava, joka tarvitsi passin käydäkseen kotiseudullaan. Hänen perheensä ei passia saanut. Ulkomaalaiselle Eesti on elinkustannuksiltaan halpa rahassa arvioiden, muitakin näkökohtia on. Rahvas, johon aikoinaan tutustuin, oli ystävällistä ja hyvätapaista, hyvin vieraanvaraista. Paljon uhrannutta ja paljon kärsinyttä; sitkeää. Kuitenkin tuntuu täällä Suomessa koivu ja sen oksien lomasta loistava tähti kaikkein rakkaimmalta.

Vierailija

Olen erittäin tyytyväinen eläkeläinen täällä Suomessa.
Minulla on asunto, ruokaa ja sopivat vaatteet.
Pystyn harrastamaan, jopa hieman matkustelemaan. Tämä riittää.
On lapsia ja lapsenlapsia, joita voin tavata. Meillä on lämpimät välit.
Tuttuja ja muitakin sukulaisia riittävästi.
Tämä vain riittää minulle, joka olen paljon tässä elämässä joutunut selviytymään suurista vastoinkäymisistä aina kolme-vuotiaasta lähtien.
Kiitos elämälle-täällä ihanassa kotimaassani!

Vierailija

 Eläkeläispariskunta muutti Viroon: "Meillä on täällä kaikki paremmin kuin Suomessa"( lainaus)

Onkohan tuo ihan totta? Miksi joidenkin ihmisten pitää ilmaista oloaan noin yliampuvilla sanoilla. Ainahan voi kertoa vieraanmaan oloista ja niiden hyvistä puolista vertailun vuoksi, mutta harva meistä uskoo että "kaikki" on paremmin. Hyvää kesää kuitenkin tuolle pariskunnalle!

Vierailija

Nauttivat varmasti suomalaista eläkettä. Tuskin taiteilijan virolaisella eläkkeellä on varaa virossa asua niinkuin "miljonäärit". Eiköhän se 450€ kk vanhustenhoidossa ole paikalliselle yhtä suolainen summa, kuin helsinkiläisellekin oman kunnan maksut. Joka kerta Suomessa käydessään korkeat hinnat järkyttävät.. sen korkean elintason suoma oma varakkuus joka näyttäytyy halvemmassa maassa rikkautena, ei sitten häiritsekkään yhtään. Ei siinä mitään, hyvä että ovat löytäneet parhaan ratkaisun itselleen. Naiivi ja sinisilmäinen ei kuitenkaan tarvitse olla.

sommoro

Virossa ovat jotkut asiat kalliimpia kuin Suomessa, esim. sähkö.  Maa on tietotekniikassa vuosia Suomea edellä. Tallinnassa yleisen liikenteen maksun voi hoitaa vilauttamalla luottokorttia bussin tai ratikan lukijassa.  Helsingin  liikenteessä tällaista ei ole tulossa ainakaan lähivuosina. Henkilökorttiin on yhdistetty paljon enemmän asioita kuin Suomessa jne.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Maan nimi suomeksi on Viro.

Aivan niin, sillä Eestistä tulee mieleen Neuvosto-Eesti.

Vierailija

Aina kun on  juttua miten eläkeläiset ovat muuttaneet muualle Suomesta niin heti tulee känkkäränkät paasaamaan "miten Suomessa on kaikki paremmin... onko tuolla nyt mitään kelvollista ja tulevat varmasti vielä maitojunalla takaisin  ja  eihän ne siellä muuten pärjäisi kuin suomalaisilla eläkkeillä." 

IMHO tämä oli symppis juttu ja antoi hyvin informaatiota.  On kiva kuulla miten muuallakin asutaan ja Virohan on tuossa ihan nurkan takana. Veljeskansaamme.

Jos on asiat hyvin täällä kotimaassa niin siitä vaan enempi valtaa heillekin. Ei käy kateeksi, hyppään sellaisten kommentien yli. Ihmettelen vaan että  onko se huonoa itsetuntoa vai mitä kun siitä pitää tehdä  suuri numreo. Kyllähän me kaikki jo tiedetään että Suomi on tosi nasta paikka . Joku voisi sanoa arvokas.

Vive la difference!

Vierailija

Elintarvikkeiden hinta on noin 22 % edullisempi Virossa kuin Suomessa. Peruselintarvikkeissa vielä enemmän.

Mersu eläkkeellä

Suomessa noin 30 000 euroa maksavan käytetyn Mercedeksen saa Virosta keskimääräin 19 000 eurolla ja Saksasta noin 23 000 eurolla. Käytetyt autot ovat Suomessa tuoreen selvityksen mukaan maailman kalleimpia.

Suomessa on selvityksen mukaan maailman neljänneksi kalleimmat käytetyt autot.
Selvityksessä oli mukana 40 kehittynyttä teollisuusmaata.
Jo Suomen ja lähinaapureiden käytettyjen hinnoissa on valtavia eroja

Vierailija

Totta tosiaan. Nyt kaikki suomalaiset eläkeläiset ostamaan mersua Virosta kun halvalla saa?!

Ainoa mutta on, että 19 000 euroa on suuri raha tavalliselle suomalaiselle eläkeläiselle.Eläketurvakeskuksen mukaan suomalaisen keskieläke oli 1762 euroa/kk (v.2020) ja mediaanieläke parisataa euroa alempi ja kun ottaa verot pois niin käteen ei paljon jää. Kolmannes eläkeläisistä elää alle köyhyysrajan! Loppujen lopuksi miksi eläkeläisen pitäisi hommata mersu? Kyllä toyotallakin voi tehdä kauppa- ja muut reissut.

Nim. toinen jalka haudassa mutta se toinen jalka mersun polkimella

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat