Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ruotsalaisessa Hemmets Veckotidningissä joku ehdotti, että pääjohtajilla ja poliitikoilla pitäisi olla parasta ennen-päivämäärä eli määräaikainen pesti. Minusta se oli todella hyvä ehdotus. Silloin päästäisiin näistä johtajista ja poliitikoista, jotka eivät tiedä mitään tavallisesta elämästä ja jotka vain istuvat papereitaan kääntämässä ja tietokoneitaan näppäilemässä milloin eivät ole matkoilla tai edustustilaisuuksissa. Saisivat hyvän kosketuksen kansan elämään ja elinehtoihin, kun pääsisivät työnvälitykseen jonoon ja kilpailisivat vapaista viroista. Pääjohtajien virkoja pitäisi kilpailuttaa. Jos virassa oleva on vienyt yritystä eteenpäin, kehittänyt ja uudistanut sitä kaikin tavoin, voi hän kilpailla uusien ehdokkaiden kanssa. Muuten ei. Sama voisi olla poliitikoillekin. Poliitikko, joka on todella saanut jotain aikaan, voi yrittää uudelleen kansanedustajaksi tai kunnanvaltuustoon karenssiajan (esim. 4-6 v) kuluttua. Poliitikoille normaali palkkatyö pitäisi olla lakisääteistä kausien välillä ja ennen kuin heidät yleensäkään kelpuutetaan ehdokkaiksi. Tahti muuttuisi ja pääjohtajiksi ja poliitikoiksi hakeutuisi ihmisiä, jotka todella ovat kiinnostuneita alasta.

Kommentit (3)

Juuri niin, allinlapsi. Tuohon tapaan minäkin olen monasti ajatellut, mutta sinäpä sen osasit hyvin sanoa, siis kirjoittaa. Pakollinen "työharjoittelu" aina välillä, niin pysyisivät ajan tasalla ja muistaisivat ( ehkä ) mitä varten heidät on valittu kun joutuisivat valitsijan näkökulmasta asioita funtsaamaan.
Näin lyhyesti tällä kertaa.

Virkaatekevien ULKOMAAN tutustumismatkat olisi syytä vaihtaa KOTIMAAHAN tutustumiseen. Miten maa makaa? Miten vanhusten hoito on järjestetty? Miten yhteisöt/ kunnat säilyvät elinkelpoisina yhteisöinä. Pienet kunnat ovat paljon ihmisläheisempiä/ inhimillesempiä kuin kapunkien kivikolossit ja asfaltti nurmikot? Tuoksuu öljylle!
PAKOLLINEN TUTUSTUMINEN jokaiselle virkaatekevälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei Allinlapsi, Katinka ja Nipa,
Hyvä ehdotus, pari kautta kansanedustajana ja sitten tavallisiiin töihin normaalilla palkalla, eikä mitään "suojatyöpaikkoja", joita on poliitikoille annettu lohdutuksena siitä, kun eivät ole enää päässeet eduskuntaan.
Terveisin Aluisa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat