lhrm17

Hän elää omassa elämässään itäisessa Suomessa hyvin epävarmoja aikoja. Elämä on tuntunut pari-kolme kuukautta varsin merkityksettömältä ja tarkoituksettomalta neljän seinän sisällä.
Paavo ei tiedä mitään tulevaisuudestaan. Suositus, velvoitus vai mikä lie ollut kun hän on ollut karanteenissa. Karanteenia käytetään erityisissä laitoksissa mielen murtamiseen.
Elämä on muuttunut aika tavalla viime kuukausien aikana. Paavo sanoo ostaneensa heti korona-alkuun 50 kappaletta kertakäyttöisiä kasvomaskeja ja 100 kappaletta suojakäsineitä, joita hän käyttänyt ulkoillessa ja kaupassa käydessään. Myöhemmin hän on ostanut otsakuumemittarin, jolla saa sekunnissa kuumemittauksen ja vierailijoita voi myös katsastaa, jos heitä uskaltaa tulla enää kylään.
Tuntemattomaksi hänelle ei ole jäänyt poikkeusaikana ruuan verkkokauppa: nouto ja kotiinkuljetus, mitkä lisäävät eläkeläisen menoja ellei niitä riskiryhmille lähdetä tukemaan, nythän avustuksia ja tukia on lähdetty jakamaan yhteen jos toiseenkin suuntaan varsin holtittomasti.
Paavo kertoo katsoneensa aivan kyllästymiseen asti erilaisia näköradion koronastudioita iltapäivällä ja illalla. Uutta normaalia hänellä on myös, että hän uskaltaa käyttää surutta lähimaksua ja on jopa pelannut raveja Ruotsiin verkkopankin kautta.
Voisiko nyt verkkopankin kautta jäädä vielä pahemmin pelaamisen koukkuun kuin aiemmin jalkaisin käymällä kioskeilla ja kaupoissa, niillä matkoilla sai ainakin liikuntaa neljän seinän sisältä.
Pääseekö sitten ensi syksynä opiskelemaan vaikka ranskan tai espanjan kieltä paikallisessa kansalaisopistossa muuten kuin verkon kautta? Voiko kesällä käydä jo täysin turvallisesti laivamatkalla Ruotsissa ja Virossa?
On ollut niin pelottava kevät, ettei hänen riskiryhmäläisenä tee mieli lentokoneeseen tai muutenkaan minnekään kaukaisille aurinkorannikoille. Luottamus matkoihin on vielä kaukana, sen sijaan terassilla käyntiä tulee vielä miettiä.
Tätä nykyä Paavoa mietityttää, että tarttuuko korona kaikenmaailman näppäimistä ja napeista kuten liikennevalojen, pankkiautomaattien, maksuautomaattien näppäimistä, hissin napeista, oven kahvoista, rivoista ja kerrostalon portaiden kaiteista. Kun Veikkaus sulki peliautomaatit, hän on välttänyt siitä lähtien kaikenlaisten näppäinten koskettelua.
Avoimia kysymyksiä on paljon, kuinka kauan esimerkiksi aivastaessa pisarat voivat olla ilmassa ja kuinka pitkälle partikkelit pahimmillaan lentävät. Miten kauan erilaisilla pinnoilla virukset viipyvät? Varovaisuus ja pelko viruksesta ovat kuvassa edelleen, niin paljon on tuntematonta. Uutta normaalia saattaa olla vielä tiedossa lisää.
Lopuksi Paavo sanoo, että hän on niin vaatimaton ja yksinkertainen mies, ettei halua missään tapauksessa esiintyä omalla nimellään jutussa. Pikku linnut ovat kuitenkin laulaneet Paavosta, ettei hän ole ihan mikä tahansa turha ukko, sillä hänellä on oma suo-maapalsta Outokummussa, jossa Paavo aikoo käydä edelleen polttamassa käyrää made in USA maissipiippuaan joskus tulevaisuudessa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat