Sivut

Kommentit (38)

Vierailija

Tuolla rahalla järki-ihminen asuisi kotonaan, omassa asunnossaan ja ottaisi palvelut kotonaan vastaan.  Nykyään on paljon yhteistä puuhaa kodin ulkopuolella. Ryhmiä voi perustaa.

Mielestäni vuokralla asuminen ei saisi viedä 1/3 enempää tuloista. Silloinkin asunnon pitäisi olla kunnollinen ja kooltaan kohtuudellinen.

Luulen, että palveluasumisessa on tarkoituksena sosiaaliset kontaktit. Tunne, että kaikki olisi siinä samassa on suuri, mutta kaatumisia ja loukkaantumisia sattuu kuitenkin yllättäen. Sellaiseen ei toki pyritä.  Sosiaalisissa kontakteissa tulee kriisiaikoja kun ollaan niin lähekkäin. 

Ja onko muilla varaa asua ja maksaa maksuja myös palveluista, joita terve ihminen ei kuitenkaan tarvitse jatkuvasti?

Minä yli 70-vuotiaana haluan olla itsenäinen ja varsinkin itse järjestää kaiken.

Aivot uupuvat kun kaikki tulee valmiina. Haasteita ei ole myöskään riittävästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hänhän sanoi, että joutuu käyttämään asunnon myynnistä saamiaan rahoja tähän maksuun, koska eläke ei riitä. Harvalla niin suuret eläkkeet on, että riittää maksaa vuokrasta ja palveluista 2000€ niin, että eläkkeestä vielä jäisi jotain ylimääräistä.

Vierailija

Kuukausi hinta nousee, jos åalveluntarve suurenee. Oma äitini mietti sinne muuttoa, mutta ikäihmisenä perui sen, vuodessa hoivan tarve tuli ympärivuorokautiseksi, pääsi kaupungin hoiva yksikköön.

Vierailija

Asumistukea voi saada vuokranmakasuun. Samoin jos on avun tarvetta, on mahdollisuus hakea eläkettä saavan hoitotukea Kelalta. Pienentää kustannuksia. Sosiaalisuus ja erilaiset ryhmätoiminnot ovat varmaankin tämän asumismuodon valtit.

Vierailija

Tämä on hyvä asia että on tälläisiä hoitokoteja mutta halpaa se asuminen ei ole, kuitenkin huoletonta omalta kohdalta kun saa kaiken palvelun samankaton alta. Siinäkin on yksi mutta kun näitä palveluja / hoitokoteja on monenlaisia toivonkin tämän senjorin kohdalla siellä missä hän nyt on olevan siihen rahasummaan hyvän ja arvostetun hoidon ennenkaikkea kohtelun. Jos on hoidettavalla omaisuutta tai tilillä rahaa niin ei heru asumistukea eikä muitakaan tukeja. Katsotaan että on omaisuutta niin palvelutalot kyllä osaavat käyttää hoidettavien rahat.

Vierailija

Niin kauan kun on rahaa tilillä ei kelalt saa mitään. Ne katsoo kaikki tilit, eläke ym ja sitten on vuokra katto. Esim karjaalla vähän päälle 500.

Vierailija

Elämiseen ja asumiseen tilillä olevat rahat on. Pitäisikö ne säästää perinnöksi?

Omalle äidille olen sanonut että käyttää rahat itseensä eikä säästä niitä lapsilleen.

SeKo

Hyväosainen voi näin tehdä jos mielii. Koskaan ei puhuta entisen pienipalkkaisen eläkeläisen vaihtoehdoista.

Edelleen on niitäkin, jotka ovat antaneet elämänsä esim. läheisten hoivaamiseen. Kuka heitä hoivaa ja millä hinnalla.

Itse kyllä teen ruokani ja muut työt itse niin kauan kuin kapusta käsissä pysyy ihan jo pääkopan vuoksi. Kroppaakin voi liikuttaa missä vain muuallakin kuin palvelutalossa. Sehän on tavallaan heittäytymistä toisten armoille.

Leski57

Tyyristä on Helsingissä palveluasuminen. Pitää tyytyä olemaan tunninmatkan päässä pääkaupungista.

Talitintti

Palvelutaloasuminen on vain niitä varten joilla on ollut myytävää omaisuutta.Eihän tavallisesta työstä saa eläkettä kuin murto-osan palveluasumisen kuluista.Turha on meikäläisen edes haaveilla luksuspalvelutalossa asumisesta.

Ihmettelijä

Eihän kaikilla vanhuksilla/eläkeläisillä oo mitään omaisuutta myytäväks???

Siis minne ne menee jolla vain eläkkeet.  Oli piristävä juttu rahakkaille

köyhä

Siis miten eläkeläisellä voi olla maksaa yli 2000 euroa kuukaudessa. Tämä on siis heille parempiosaisille tarkoitettu. 

Maksumies

Voisiko tämän tapauksen selvittää perusteellisesti?

Paljonko on eläketulo, saako asumistukea, paljonko ja kuinka kauan riittävät säästöt, paljonko maksavat lisäpalvelut sairastuessa?

Tällaiset jutut tulisi jättää kokonaan kirjoittamatta, ellei haluta kertoa koko totuutta.

Vierailija

Hyväosaisena ei tulisi mieleenkään maksaa tuollaisia summia asumisesta ja mitättömästä palvelupaketista. Sitten kun palveluille on todellinen tarve pomppaa hinta vielä huimasti korkeammaksi. Sukulaisten kokemukset vastaavanlaisesta asumisesta todella huonoja. Koko konseptin ideana on rahastus, ei palvelu.

Vierailija

aatu kirjoitti:
Ei kyllä tavallisen työläisen eläkkeet  riitä tuollaiseen asumiseen

Ei tarvikkaan. Sossu maksaa mitä jää puuttumaan. Omaisuuttasi ei saa maksujen maksuun käyttää. Esim, asunto-osaketta myydä. Lisäksi sinulle pitää jäädä "karkkirahaa", summaa ei tiedä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat