Kommentit (14)

Vierailija

Suomessa on voimassa korkolaki, joka rajoittaa lainasta maksettavan koron määrä.

Jos olet lainannut 100 euroa ja takaisinmaksettavaa on 120 euroa, niin mistä se monen tuhannen prosentin korko tulee? Jos et maksa ajallaan, niin korkolain mukaan viivästyskorkoa tulee 8%:ia vuodessa eli vuoden kuluttua maksettava määrä on 129,60 euroa.

Ne tuhannet prosentit eivät ole todellisia prosentteja ja johtuvat typerästä todellisen vuosikoron laskukaavasta!

Vierailija

Hyvä kun näistä pikavipeistä varoitetaan. Suurin osa niihin langenneista on varmaan nuoria ihmisiä, joilla ei vielä ole kokemusta oman taloutensa hoitamisesta. Kun vippejä tyrkytetään sähköpostitse ja kännykkäviestein, tuntuu vippi varmaan houkuttelevalta keinolta selvitä taloudellisesta ahdingosta. Sitten joudutaankin ojasta allikkoon, kun laina on maksettava paisuneena takaisin. Joku roti näihin on saatava, lainsäädännöllä kun ei muuten onnistu. Ei se voi olla oikein, että nuoren ihmisen elämä vaikeutuu ajattelemattomasta lainanotosta jo alkutaipaleella!

Vierailija

Suurin osa näistä pikavipeistä on otettu myöhään illalla, kai on ollu tarve saada lisää rahaa ravintola tai baarireissuun. Lakimuutos pitäisi saada tämmöseen pikavippikoron rahastukseen. Ihan hirveetä että melkein kuka tahansa voi muutamalla kännykän näppäilyllä vaikeuttaa elämäänsä. Mulla itselläni tyttären ex-mies oli ottanut pikavippejä tyttäreni puhelimella jonka sai käsiinsä lasta tavatessaan.

Vierailija

Väitänpä, että täällä pikaluottojen puolustajat ovat niitä tarjoavia ja niistä voittoa saavia. Näille eri palstojen lukijoille pitäisi olla muistutus: palsta sisältää "tuotesijoittelua". Jokainen tervejärkinen tajuaa, että jos tulot eivät riitä elämiseen, niin luoton oton jälkeen varsinaiseen elämiseen ei jää senkään vertaa. Liian monesti röyhkeän rahastuksen mahdollistaa vanhempien suorittama "minullekaikkihetikullannuppunsa" pelastaminen.

Vierailija

Niin, miten voitte tietää, etteivät tämän lehden lukijat joudu turvautumaan pikavippeihinkin?
Itse olen työssäkäyvä ihminen, mutta silti pyöritän pikkavippejä. Koska olen siihen kierteeseen joutunut ja nyt yritän rypistellä irti. Enkä todellakaan ole tarvinnut niitä juhlimiseen tai turhaan vaan ylimääräisiin ja yllättäviin auton remppakuluihin tai pakolliseen muuhun. . . .helppo siellä on hurskastella hyvällä eläkkeellä elävien ja varsinkin jos perheessä on kaksi eläkeläistä, niin mikäs on elvistellessä. . . .

Vierailija

En ole ikinä ymmärtänyt,miksi otetaan velkaa johonkin matkoihin,vaatteiden hankkimiseen ym.vastaavaan.Asuntolaina on toinen juttu.
Pitää elää niin että tulot ja menot ovat vastakkain!
Monet/useat pikavippien ottajat eivät ymmärrä tilannettaan.Surullista.Toki on tosi tarvitsijoitakin,mutta harvemmin.

Vierailija

Pankista saa lainaa esim.autoremonttiin.

Edellenkin peräänkuulutan sitä,pitää elää varojensa mukaan.

nimim.Ainainen pennin-eurojen venyttäjä-pärjännyt olen.

Vierailija

Lainaus:

Ei kai nyt sentään"ET-ikäiset" ota pikavippejä. Miksi tällainen aihe tänne?

Eläkeläisten maksuhäiriöt hurjassa kasvussa http://www.hs.fi/kotimaa/a1380169665983

Helsingin Sanomat

Erityisesti eläkeläisten maksuhäiriöt ovat lisääntyneet vuodessa hälyttävästi. 65–69-vuotiailla maksuhäiriöt lisääntyivät viime vuoden elokuusta lähes 17 prosenttia. Muuhun väestöön verrattuna eläkeläisillä on kuitenkin vielä vähän maksuhäiriöitä. Muutaman prosentin kasvua on ollut lähes kaikissa ikäryhmissä.

Eläkeläistalouksien erottumiseen tilastoista on talous- ja velkaneuvoja Kirsti Lattusen mukaan useita syitä.
Yksi niistä on pikavipit, joihin myös ikääntyneet ovat hurahtaneet.

Pikavippeihin joutuvat Lattusen kokemuksen mukaan turvautumaan esimerkiksi juuri eläköitymisen kynnyksellä olevat.

"Monet ovat ennen eläkkeelle jäämistään tehneet suunnitelmia, mitä kaikkea voi hankkia ja maksaa pois", Lattunen sanoo.

"Otetaan kulutusluottoja, mutta tuleekin lomautus, irtisanominen tai sairastuminen, joka romahduttaa talouden, kun maksukyky on viritetty tappiin."

Auvo

Onko täällä moderaattorit kesälomalla kun kuraa valuu joka ketjuun? Pikavippimainostajia alkaa taas olemaan tuutin täydeltä.

Vierailija

Auvo kirjoitti:
Onko täällä moderaattorit kesälomalla kun kuraa valuu joka ketjuun? Pikavippimainostajia alkaa taas olemaan tuutin täydeltä.

Tuon trollin, joka noita pikavippejä ja lainoja täällä törkeän asiattomasti tyrkyttää, henkilötietonsa on tiedossa.

Joten odotetaanhan, asia hoidossa.

Vierailija

Jaahas, tämäkin ketju mainostajien syövyttämä, kommentit nro 10 ja 14 sisältävät linkkejä mauttomille mainossivuille pikavippimainostusmielessä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat