Tattari mallaspuuro - gluteeniton

Luontaisesti gluteeniton tattarimallaspuuro valmistetaan luontaisesti gluteenittomista tattarimaltaista ja tattarijauhoista.
Puuroa ei voi imellyttää koska tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta.

Tattarimallaspuuro valmistuu varsin yksinkertaisista raaka-aineksista:

3-3,5 litraa vettä, aloita hiukan pienemmällä vesimäärällä ja notkista tarvittessa kuumalla vedellä
500 g jauhettua tattarimallasta
800 g tattarijauhoa
voi maustaa
ripaus suolaa
1,5-2 dl tummaa siirappia

Ohje:

Kuumenna vesi kattilassa noin 75-80 asteiseksi.

Sekoita maltaat ja jauhot vamiiksi kuivina kulhossa ja lisää koko määrä vähitellen hyvin sekoittaen kattilassa veteen niin että saadaan notkean puuromainen seos. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.

Laita kansi kattilaan. Laita seos hautumaan noin 75 asteiseen uuniin noin 2 tunniksi. Lisää hauduttamisen aikana ripaus suolaa ja jos haluaa maustaa, niin lisää mausteet. Lisää hauduttamisen loppuvaiheessa siirappi. Sekoita hauduttamisen aikana 2-3 kertaa.

Laita haudutettu seos uunivuokiin. Paista 120-130 asteisessa sähkölieden uunissa noin 3 tuntia. Lisää paistamisen aikana pari kertaa pinnalle siirappivettä estämään pinnan kuorettumista.

Mallaspuuro on parhaimmillaan kun se on saanut seisoa peitettynä viileässä jonkin aikaa. Syödään usein huoneenlämpöisenä maidon tai kerman ja sirotesokerin kera tai appelsiinikuorihillon tai aprikoosihillon kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tasan seitsemän vuotta sitten

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat