klo 17:31 | 29.9.2020
Onko jollain kokemusta muistisairaan(puhekyky mennyt)kaihileikkauksesta? Voiko leikkausta tehdä kun vanhus ei pysty kommunikoimaan? Ja missä suoritetaan yksityisiä leikkauksia ? Kuinka nopeeta pääsee olis kiire?
Onko jollain kokemusta muistisairaan(puhekyky mennyt)kaihileikkauksesta? Voiko leikkausta tehdä kun vanhus ei pysty kommunikoimaan? Ja missä suoritetaan yksityisiä leikkauksia ? Kuinka nopeeta pääsee olis kiire?
Ladataan...
Kyllä kannattaa tehdä. Näkö on tärkeä aisti muistisairaalekkin. Esim Mehiläinen? Riippuu , missä asustelette.
Lääkäri oli sitä mieltä ettei pysty leikata koska muistisairas ei ole yhteistyökykyinen.Pitää kysellä vielä silmälääkäriltä.Mietin että missä kaupungeissa tehdään yksityisesti kaihileikkauksia?
Kannattaa silti vielä pyytää silmälääkäriltä lähetettä kaihileikkaukseen julkiselle puolelle.Mielestäni muistisairaus ei ole syy olla tekemättä lähetettä jos potilas ei näe lähes mitään...Tiedän. Haastavaa tutkia muistisairaan silmät mutta silti...Toivottavasti löydät ymmärtävän silmälääkärin.
Julkisen ja yksityisen puolen kaihileikkauksen hintojen ero ihan valtava.Oikea silmäni leikattiin yksityisellä puolella (Terveystalo) vuonna 2016. Pelkkä leikkaus maksoi neljä vuotta sitten 1283 euroa (Kela-korvaus vähennetty). Vasemmasta silmästäni leikattiin tänä vuonna kaihi , maksoi 125 euroa! Säästöä siis yli 1000 euroa verrattuna yksityiseen puoleen!!! Rahaa menee lisää tippoihin, joita tiputellaan kaihileikkauksen jälkeen (niistä ei saa Kela-korvausta) sekä esi- ja jälkitarkastuksiin. Mutta hintaero on tässäkin suuri esim jälkitarkastus Terveystalossa maksoi 115 euroa v.2016 ( nyt lienee enempi) ja HUS:ssa 37:20 euroa tänä vuonna. Eroa yli 77 euroa! (Mehiläinen on kalliimpi kuin Terveystalo jos yhtään on aikaa seurata hintoja)
Terveystalolta ja Mehiläiseltä löytyy toimipisteitä ainakin Etelä-Suomesta. Itse leikkautin silmäni Helsingissä.
Eikö yhteistyö ongelmaa voi ennekkoon työtää tutkin avulla opettaa potilasta osoittamaan toisen avulla miten toimia.
Kyseessä ei välttämättä tarvitse olla viittoma kieli vaan potilaan ja tulkin ennakkoom opettelemat ilmaisut lääkärin käskyistä/ohjeista leikkausen aikana. Tosin, valmistautuminen sillä tavalla ottaa aikaa ja varmistaa useaan kertaan sen toiminnan varmuudet.
Kiitos vastauksista ja hinnoista.Tässä tapauksessa ei ole aikaa odotella jos vain suostutaan leikkaamaan yksityiselle joudutaan mennä.Nukutuksessa kyllä kuulema myös onnistuu leikkaus. Muistisairas asuu hoitokodissa joten jälkihoito vaatii varmaan hoitajilta enempi hoitoa.
(Ei onnistu enää minkään käsimerkkien opettelu valitettavasti )