Tuisataja

Akseli Axle on 71-vuotias, 189 senttiä pitkä, ja hänellä on nykyään puoli kalju harmaa tukka. Hänen ulkonäössään ei ole oikeastaan mitään muuta erikoista, paitsi eläkkeelle jäätyään hän on alkanut käyttämään joka päivä tyylikkäiden ja laadukkaiden pukujen kanssa erittäin värikkäitä paitoja punaisen rusetin kanssa.
Akseli on duunarisukua. Hänen isänsä oli pullakuski ja äiti siivooja. Heillä molemmilla oli tupakka-addiktio, kun molemmat polttivat vähintään askin päivässä ja se Akselista tuntui pahalta jo aivan pienenä poikana.
Myöhemmin Akseli on elämänsä aikana ollut monesti murtunut. On ollut monenlaista sairautta verenpainetta, diabetesta, useita pinnallisia laskimotukoksia oikeassa jalassa. Vaikeuksia on ollut myös työelämässä, hänellä ei ole koskaan ollut vakituista työpaikkaa vaan pätkätöitä, osa-aikatöitä, loman sijaisuuksia. Koskaan Akseli ei ole mennyt työpaikkaan, jossa on ollut tupakanpolttajia. Niinpä on ollut köyhyyttä, on eletty kädestä suuhun jopa resuisissa vaatteissa toivottomana. Nyt Akselin maailma on eläkeläisenä muuttunut täysin. Hän on pukumies eli dressman.
Perinnön saatuaan nyt hän asuu pääavenuella niin modernissa kerrostalossa, jossa kukaan talon asukas ei enää polta tupakkaa. Kun Akselin vaimo alkoi ottaa päivittäin salaa hermosauhuja, mies päätti erota vaimostaan. Akselista ei ollut kovin mukavaa kun aviovaimo tuoksui tupakalta jopa kalliissa jenkkisängyssä.
Viimeisen 15 vuoden aikana Akselilla on ollut naissuhteita, mutta ei hän ole ollut mikään naistenkaataja, koska hän seurustelee vain naisten kanssa, mitkä eivät tupakoi. Parhaimmillaan pukumiehenä hänellä on saattanut olla kuitenkin kerrallaan 2-3 suhdetta. Naistentansseista Akseli on hakenut tupakoimattomia naisia seurakseen ja se on ollut helppoa kun hänellä on erittäin hyvä ja tehokas nenä haistamaan tupakanhaju hengityksestä ja vaatteista, keltaisista sormista. Tansseissa Akseli suosikki on aina ollut villasta valmistettu puku, kesällä vaalea, talvella tumma.
Akseli ei ole koskaan pitänyt tupakkaa suussaan, eikä hän pitänyt sellaisia henkilöitä oikeina ystävinä jotka sauhuttelivat. Kouluaikanakaan hänellä ei ollut kovin paljon ystäviä, kun eräät kaverit menivät tupakoimaan koulun läheisille kerrostalon roskalaatikkojen katoksille välitunnin aikaan, eikä se häntä miellyttänyt.
Kun Akseli näkee nykyään kadulla tulevan vastaan tupakan höyryt, hän siirtyy edelleen kadun toiselle puolelle. Hän arvelee, että se suojelee samalla myös koronasta.
Kaupungin hallitukselle pukumies on äskettäin tehnyt aloitteen, jos esitetään perustettavaksi savuttomia puistoja, joissa myös koirien ulkoiluttaminen kiellettäisiin. Sitä hän ei kuitenkaan tiedä, onko aloitteella ollut oikea osoite.

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat