Imellä Kaurajauholla

Pomminvarma ohje.
Imelletty gluteeniton perunalaatikko imelletään "puhdas kaura" kaurajauhoilla.

Lisämakeutusta siirapilla ja sokerilla ei tarvita. Makeus saadaan imeltämällä.

Raaka-aineet:

2 kg hyvin soseutuvia perunoita
4 ruokalusikallista gluteenitonta imeltävää entsyymiä sisältävää "puhdas kaura" kaurajauhoa
0,8 litraa maitoa, tai muuta sopivaa nestettä
50-100 g voita
2 teelusikallista suolaa

Tee näin:

1. Kuori perunat kattilaan. Isokokoiset perunat voi paloitella lohkoiksi.
2. Keitä perunat vähässä vedessä kypsiksi. Soseuta perunat kattilassa keittoveteen niin että saadaan puuromainen sose. Keittovesi yleensä riittää. Lisää tarvittaessa noin 75 asteista vettä. Tönkkösose ei aina edes imelly.
3. Jäähdytä sose huolellisesti 73-76 asteiseksi.
4. Lisää ja sekoita 73-76 asteiseen soseeseen gluteenittomat "puhdas kaura" kaurajauhot. Imeltyminen alkaa heti.
5. Laita sose70 asteiseen sähkölieden uuniin.
6. Annetaan imeltyä uunissa noin 3 tuntia. Sekoitetaan muutaman kerran. Maistamalla seurataan imeltymisen edistymistä.
7. Lisätään soseeseen voita ohuina siivuina sulamaan.
8. Lisätään maitoa niin että saadaan notkea sose.
9. Lisätään suola.
10. Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan ja pinnalle muutama voinokare.
11. Paistetaan 130-140 asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Paistamisen voi aloittaa 200 asteessa ja kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, uunin lämpötilan voi alentaa 130-140 asteeseen - kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.

Kaura on luontaisesti gluteeniton.
Suomalainen kaura saa yleisesti gluteenitartunnan viljelyteknisistä ja viljankäsittelyteknisistä syistä sekä kotikeittiöistä. Pitää kuitenkin muistaa että mikä tahansa gluteeniton tuote voi saada gluteenitartunnan kotikeittiöissä. Kun halutaan imeltää gluteenittomalla kauralla, niin gluteenittoman kauran suhteen tulee olla muutenkin tarkkana, koska kauraa yleisesti lämpökäsitellään ja kaura saattaa menettää imeltymistehon lopullisesti. Lämpökäsittely saattaa tuhota imeltymisentsyymin. Kauralla imeltäminen vaatii kuitenkin vähän tarkkuutta.

Kaurajauho on hyvä vaihtoehto yleensä imeltämiseen tai gluteenittomaan imeltämiseen "puhdas kaura" jauhoilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat