Leskeksi jääneen Hannun uusi suhde ei onnistunut: "Seurustelu ilman avioitumistarkoitusta ei sopinut ajatusmaailmaani"

Kun Hannu Grönlund, 69, menetti rakkaan puolisonsa, häntä auttoi työhön paluu – ja pingis. Pingispöydän äärestä hän löysi myös uuden tärkeän ihmisen.Lue koko juttu

Leskeksi jääneen Hannun uusi suhde ei onnistunut: "Seurustelu ilman avioitumistarkoitusta ei sopinut ajatusmaailmaani"

Kommentit (6)

Vierailija

Olen itse tuplaleski vuosilta 2003 ja 2009.ikää nyt 56v.kukssn ei minuun halua pitkäaikais suhdetta. Tappaa tuo kuitenkin. 😣

Vierailija

Kunhan korona on hellittänyt, niin voi mennä vaikka joka päivä harrastus- ja opintopiireihin, liikuntapaikkoihin, seurakunnan kahviloihin ja kerhoihin. Sellaiset tuovat vaihtelua ja mielenpiristystä, kavereita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eteläs mut pohjosesta kot

Tiedän yksinäisyyden kaihon ja surun. Olen leski, 69. Kolme vuotta sitten mieheni pääsi taivaankotiin monen sairasvuoden jälkeen. Minulle jäi pari työlästä maalaiskiinteistöä, mutta en lähtis täältä mihkään vaan tarvisin elonpäivien jakajan tähän. Olen reipas kyllä mut illal jos kolisee nurkissa, pelkäänkin. Olen rukoillut, eikö siellä Jumalan tiedoissa olis symppismiestä. Lapsenikin tykkää näistä kotiseuduista, ja käyvät sillon tällön, toivovat kyl että löytäisin kunnollisen puolison. On turvaton olo yksin, nuoretkin sen ymmärtää.

Vierailija

Ymmärrän, että omaan elämään jää tyhjiö kun puoliso kuolee monenkymmenen avioliittovuoden jälkeen. Mutta en ymmärrä, miksi välttämättä pitiäisi mennä uudestaan naimisiin "vanhalla iällä". Eikö voisi ajatella niin, että jos löytyy kiva seurustelukumppani niin hänen kanssaan voi viettää yhteistä aikaa, jopa muuttaa yhteen ilman avioliittoa? Monilla eläkeikäisillä on aikuisia lapsia. Heidän vuokseen kannattaa ajatella byrokratiaa ja asioiden hoitamista oman kuolemansa jälkeen. Kun ei avioidu niin tämän kaiken voi välttää omien lastensa tähden perinnönjaossa. Vanhoilla kun ei kuitenkaan ole enää monia vuosikymmeniä elinaikaa jäljellä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mutta en ymmärrä, miksi välttämättä pitiäisi mennä uudestaan naimisiin

On ihmisiä jotka haluavat elää raamatullisten Jumalan tahdon periaatteiden mukaan myös näinä pimenevinä lopun aikojen eksytysten aikoina.

Vierailija

Leskenä olen ajatellut elämäni niin, että  koska  menetin paljon iloitsen nyt siitä mitä minulle hyvää eteen annetaan. Ihan millaisessa paketissa tahansa. 

Kuolema, rakkaan menetys oli niin opettavainen kokemus, joka suuresti mullisti minua myös elämänarvojeni kanssa, Hyvä olo ja luottamus vallitsee kahden välillä vain rehellisyyden, avoimuuden ja rohkeuden myötä kuin että hakisin siihen papin aamenen vakuuttamaan lisää.
Minulla oli avioliitto, minä siis  sain mitä tahdoin elämältä, joten miksi en  suostuisi toimimaan eri tavoin nyt? Asenteitaan ja itseään voi muuttaa.
Minulle elämä toi eteeni sydämellisen ja mielenkiintoisen miehen , jollaista en olisi uskonut koskaan kokevani. Nyt olin valmis kohtamaan hänet ja jakamaan elämämme molempien ehdoilla. Olemme molemmat kasvattaneet toisiamme pois ahtaista ajattelun malleista ja antamalla kunnioittavan rauhan jo eletylle elämälle. Me haluamme tehdä asiat toisin ja johon ei kuulu avioliitto. Se ei rakkautta vähennä, vaan vahvistaa miten luottamus on kaiken alku.
 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat