Vanha pohjanmaalainen

Tässä vanha Pohjanmaalaiseksi määritelty imelletty perunalaatikko ohje. Vaikuttaa kuitenkin aika yleiseltä ohjeelta.

Pohjanmaalainen imelletty perunalaatikko.
Pohjanmaalainen imelletty perunalaatikko on vanha Pohjanmaalainen ruokaohje. Eri puolella suomea imellettyyn perunalaatikkoon liiteään enemmän tai vähemmän paikallisuutta. Esimerkiksi tämän ohjeen mukaan imellettyä perunalaatikkoa tarjoillaan kalaruokien kanssa. Muualla maassa imelletty perunalaatikko liitetään liharuokien seuralaiseksi. Myös pohjanmaalaisissa vanhoissa ohjeissa mainitaan myös liharuuat.

2 kg perunoita jauhoinen (punainen)
1 dl vehnäjauhoja
50-100 gr voita
noin 1 litra maitoa
2 teelusikallista l suolaa
1 teelusikallista muskottipähkinää

Keitä jauhoiset perunat kuorineen kypsäksi, kuori kuumina ja soseuta ne ja ohenna hiukan kuumalla vedellä. Sekoita ruisjauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn survokseen. Survoksen annetaan imeltyä noin 3 tuntia välillä sekoittaen, noin 65-70 asteisessa sähkölieden uunissa. Lisää survokseen sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada sakea vellimäinen sose voideltuun uunivuokaan niin että jätät 1/3 kuohumisvaraa. Laatikko kuohuu kypsyessään. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Kirjoittajan tekemä muutos: Muutin imeltämisohjeen niin että liinoilla eristetyssä kattilassa imeltämisen vaihdoin varmempaan sähkölieden uunissa imeltämiseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat