Vierailija

Mikä sinun mielestäsi on kauneinen joululaulu? Itselläni suosikki on Heinillä härkien kaukalon.

Sivut

Kommentit (284)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kauniita ovat nuo kaikki yllä mainitut. Vaikea valinta, mutta mainitsen seuraavat: "O Helga Natt" Jussi Björlingin laulamana, sekä "Maa on niin kaunis", jota tosin lauletaan muinakin vuodenaikoina. Ja kyllä "Jouluyö, juhlayö" myös kuuluu niiden hartaimpien ja tunnelmallisimpien joukkoon.

Yllä mainitut joululaulut ovat kaikki kauniita. Olen viettänyt pari kolme joulua ulkomailla enkä silloin voinut kuunnella joululauluja aattona tai joulupäivänä. Joulutunnelma puuttui ilman tuttuja joululauluja radiosta ja TV:stä.

Hei Nitanita,
Se on totta ettei ulkomailla pääse oikein aitoon kotoiseen jouluntunnelmaan. Minäkin olen ollut kolme joulua poissa Suomesta, mutta olivathan ne kokemuksia nekin.
Hyvää joulun odotusta kaikille! Toivottelee Aluisa

Hyvämieli

Minulla on kaksi suosikkia, Sylvian joululaulu ja Paimenten joulu.
Anteeksi vaan naiset, mutta tykkään joululauluista enemmän miesten tai lasten laulamana.

Haluan jakaa teidän kanssanne Paimenten joulu tunnelman.
Sen on esittänyt iki-ihana Kalevi Korpi

Tähden tietä matkaten
Kulki seura paimenten.
Heidät Betlehemiin toi,
Missä riemulaulut soi.
Siihen yhtyä nyt saa
Kaikki taivas, kaikki maa.
Soikoon laulu paimenten
Kunniaksi lapsosen.

Josef suojaa Mariaa,
Kun hän lasta tuudittaa.
Aasit, härät, lampaatkin
Katsoo silmin hartahin.
Armo suuri, taivainen
Osana on paimenten.
Seimessänsä nukkuvan
Näämme Pojan Jumalan

Paimenet jo kedoltaan
Tulleet häntä katsomaan.
Viiniruukun tässä tuon,
Tässä omenoita suon.
Maitoa tuon makeaa,
Juustoakin maittavaa.
Lahjan vaatimattoman
Pojalle näin ojennan.

Kuinka linnunlaulukin
Yössä soi nyt kauniimmin.
Näimme lapsen nukkuvan
Josefin ja Marian.
Joukko taivaan enkelten
Lauloi lasta suojellen.
Seimessänsä nukkuvan
Näimme Pojan Jumalan.

Minulla ei ole mitään varsinaista suosikkia yleensäkkään musiikissa,vaan sen hetkinen tilanne ja vähän oma mielialakin vaikuttaa siihen mitä milloinkin kuuntelen.Vanhat joululaulut,ne tutut,ovat kaikki kauniita.Uusista on yksi laulu tosi kaunis, tämä Vesa-Matti Loirin esittämä:Näin sydämeeni joulun teen.
Tämä joulu on muutenkin minulla erilainen,sillä tämä on ensimmäinen joulu ilman rakasta äitiäni.
Luulen,että meillä kuunnellaan Karoly Garamin harvoin soitettua,kaunista ja itkettävää laulua,se kertoo lapsesta,joka vie kynttilän äitinsä haudalle.Laulun nimeä en nyt muista,mutta sävel ja sanat ovat tosi kauniita.
Eli tämän joulun laulut ovat meidän perheessä vähän surumielisiä,mutta kyllä tämä tästä taas lähtee kulkemaan eteenpäin.

On todella vaikea nimetä kauneinta joululaulua, mutta ne perinteiset joka vuotiset laulut tuovat mieleen lämpöisen joulun ajan. Uusista lauluista, "Sydämeeni Joulun teen", on kyllä joka joulu saanut minutkin laulamaan mukana. Tärkeintä onkin minulle ne tunteet, mitkä laulut minussa herättävät.

Kauniita joululauluja on niin paljon. Kaikki, mitä edellä on esitetty, on todella hienoja. Yksi ihana uusi joululaulu on se, jossa sanotaan: "oi jos jostain saada voisin suuren puurokauhan..." Siinä on todella hienot sanat. Minulla on siitä aivan ihana muisto. Olin Inarissa pohjoismaisessa nuorisokokouksessa, jossa oli sekä meitä vanhempia että nuoria. Bussimatkalla kaksi murkkuikäistä tyttöä lauloi tämän joululaulun. He lauloivat sen niin puhtaasti ja hartaasti, että sain kyynelet silmiini. Veskun joululevyllä on monta upeaa laulua. Harry Belafonten esittämä "Mary's boychild" on myös yksi suosikeitani.
Harrasta joulunodotusta teille kaikille toivoo Allinlapsi

Minun suosikkini ovat Oi jouluyö ja Sylvian joululaulu. Kaikki vanhat joululaulut ovat niin kauniita, että kyyneleet
tulevat väkisinkin silmäkulmiin.

Tuo marjutin mainitsema laulu jossa lapsi vie kynttilää äitinsä haudalle on kyllä tosi kaunis ja itkettävä. Yritin juuri etsiä viimevuotista kirkosta saatua joululauluvihkoa, mutta en löytänyt. muistelen, että se viime vuonna laulettiin meidän kirkossa kun oli kauneimmat joululaulut.
Allinlapsen mainitsema laulu jota ne tytöt bussissa lauloivat on "Joulumaa" nimeltään. Sen olen kuullut Katri-Helenan esittämänä.

Minä olen "kaikkiruokainen",musiikinkin suhteen. Mutta ehdottomasti joululauluja kuunnellaan runsaasti. Aattona soi koko päivän ja tilanteen mukaan. Lastenlapset kun ovat paikalla niin silloin myös runsaasti heille sopivaa musiikkia.Pipari puuhissa omanlaistansa taustamusiikkia. Adventteina ehdottomasti noita klassikkoja. Uusiakin kuuntelen uteliaana, niistä vain harva jää suosikiksi. Hyvää joulun odotusta kaikille, nauttikaamme tunnelmasta ja unohtakaamme turha kaupallisuus.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat