lhrm

Edellisestä kirjeestä on pitkä aika. Näyttää siltä, että en ole palaamassa normaaliin elämään, kun rajoituksia ja suosituksia asettaa edelleen korona-pandemia. Olen elänyt omassa elämässäni epävarmoja aikoja, omassa kuplassa.
Elämä on tuntunut jo keväällä varsin merkityksettömältä, tarkoituksettomalta ja turhalta neljän seinän sisällä. Mihinkä ollaan menossa nyt joulun ja uudenvuoden jälkeen, kun on reissailtu siellä ja täällä.
En tiedä oikeastaan mitään tulevaisuudesta. Toivottavasti se rokote saadaan pian kaikelle kansalle. Elän edelleen päivän kerrallaan, kun ei tiedä kukaan varmaa tästä koronasta kuin että siihen voi sairastua, joutua sairaalaan, teho-osastolle ja jopa kuolla.
Varustauduin hyvin koronaan keväällä, ostin sata kappaletta kertakäyttöisiä kasvomaskeja, sata kappaletta suojakäsineitä ja kolme litraa käsidesiä. Myöhemmin ostin visiirin, otsakuumemittarin ja viimeisin hankintani on sormipulssioksimetri.
Kontakteja olen välttänyt, en kulje julkisissa kulkuvälineissä, ravintoloista nyt puhumattakaan. Yökerhot kierrän kaukaa. Olen kuitenkin palannut siltä osin normaaliin, että olen käynyt lähikaupassa. Suuria ruuhka-aikoja vältän. Kaupassa käydessä käytän aina käsidesiä ja kasvomaskia. Välimatkoja pidän sisätiloissa ja ulkoilleessa ja kädet pesen aina esimerkiksi kotiin tullessa
Keväällä ei jäänyt tuntemattomaksi ruuan verkkokauppakaan, nouto ja kotiinkuljetus. Lähimaksua olen ryhtynyt käyttämään entistä enemmän. Pelasin jopa raveja kerran Ruotsiin verkon kautta. Yritän kuitenkin välttää kaikenlaista pelaamista verkossa, sillä siellä sitä koukkuun voi jäädä.
Ulkomaanmatkoja minulla ei ole suunnitelmissa. Nythän on jo nähty että koronaviruksen mutaatioita on tullut Suomeenkin. Olen huomannut viime aikoina liikkuessani, että turvavälit alkavat vähitellen ihmisiltä luistaa. Jotkut ovat ihan perstuntumalla kaupan jonossakin.
Olen miettinyt paljon itsekseni, että tarttuuko korona kaikenmaailman näppäimistä ja napeista kuten liikennevalojen, pankkiautomaattien, maksuautomaattien näppäimistä, hissin napeista, oven kahvoista, rivoista, ostoskärryistä ja kerrostalon portaiden kaiteista.
Avoimia kysymyksiä on paljon, kuinka kauan esimerkiksi aivastaessa pisarat voivat olla ilmassa ja kuinka pitkälle partikkelit pahimmillaan pärskiessä lentävät.
Miten kauan erilaisilla pinnoilla virukset viipyvät? Varovaisuus ja pelko viruksesta ovat kuvassa edelleen, niin paljon on tuntematonta. Uutta normaalia saattaa olla vielä tiedossa lisää.
Neljän seinän sisällä yritän elää suhteellisen normaalia elämää. Käyn pari kertaa viikossa kaupassa. Missään yleisissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa en tule käymään, edes paikallisessa toriparlamentissa. Kaupoissa asioiville varsinkin eläkeläisille ja riskiryhmäläisille pitäisi antaa ilmaiset kasvomaskit.
Paljon voimia sinulle näinä epävarmuudenaikoina rokotetta odotellessa. Hyvää vanhan vuoden loppua ja Hyvää Uutta Vuotta 2021!

Kommentit (1)

Vierailija

Koronan tartunnasta on useita eri ilmiöitä sillä koronan versioitakin on useita joista pahimmat erhäkkäästi tarvina. Tutkijoiden mukaan koronasta tunnetaan 5 eri versiota joista 3 riehuu maailmalla.

Itse koen vaarallisimapana levityksen vaatteisiin korona viruksia saaneet SILLÄ niissä vaateissa kulkevat ovat terveydestään huolimatta tietämättään levittäjiä.

Sen vuoksi itselläni on omasta itsestäni ja toisten terveydestä vastuuta ottavana tietyt rutiinit mm kun olen käynyt ruokaostoksilla, niin ensimmäisenä; päällysvaatteeni (kenkiä lukuun ottamatta) riisun pyykkikoneeseen ja kone töihin! Sitä rutiinia helpottaa se, että käyttää aina vain samoja vaateita ostoksilla käydessään.

Kengän pesen harvemmin sillä käytän vanhoja mm tennareita ostoksilla niin pääsen niistäkin vähitellen eroon!

Mutta jos oikein tarkka olisin, niin ostokset purkaisin kassista vaikka tiskipöydälle ja pyyhkisin kostella etikka-vesi rätillä jotta myymälöiden henkilökunnan "hanskoista" ei saisia osakseen viruksia. Mutta, käyn ruoka ostoksilla samalla liikkeessä ja olen keskustellut henkiläkunnan kanssa heidän rutiineista ja heillä on omat turvallisuutta lisäävät säännöt joten sen vuoksi itse en useinkaan vaivaannua pyyhkimään ostoksiani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat