Seuraa 

Hei,

Olen hankkimassa Office 2007 ohjelmaa.

Tuleeko hankaluuksia yhteensopivuudessa vanhempien versioiden kanssa, jos esim. lähetän liitetiedostoja ja kuvia?

Kyselee Hyvämieli

Terve,

Microsoftin toimisto-ohjelmassa olevat Word ja Excel ovat käytetyimmät tekstinkäsittely- ja taulukkolaskenta-ohjelmat. Sen vuoksi moni olettaa, että Wordillä tehty tekstitiedosto aukeaa automaattisesti kaikissa tietokoneissa.

Näin usein onkin. Mutta uudessa Office 2007 käytetään uudenlaista tiedostomuotoa, joka ei välttämättä aukea kaikissa vanhoissa toimisto-ohjelmissa. Tämän muodon tunnistaa tiedoston nimen loppuliitteen perässä olevasta x-kirjaimesta. Esimerkiksi Word-tiedoston vanha pääte on ollut .doc. Uudessa versiossa pääte on .docx.

Office 2007 hankkijalle tiedostojen yhteensopivuus ei aiheuta hankaluuksia. Vanhat tiedostot aukeavat uudessa versiossa. Vanhoja ohjelmistoja käyttäville on olemassa yhteensopivuuspaketti, jonka avulla uudet tiedostomuodot toimivat vanhoissa Office-versioissa. Paketti löytyy Microsoftin sivuilta tai kirjoittamalla Googleen ”office 2007 yhteensopivuuspaketti”.

Jos sinulla on käytössäsi Office 2007, ja olet lähettämässä sillä tehtyä tiedostoa sähköpostin liitetiedostona sellaiselle, jolla ei ehkä ole mahdollisuutta avata uutta tiedostomuotoa, voit tallettaa tiedoston käyttäen aikaisempaa tiedostomuotoa.

Jos näistä neuvoista ei ollut apua tai sinulla on muuta kysyttävää, niin voit lähettää minulle sähköpostia osoitteella netteilehtori@sanomamagazines.fi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat