Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Moi!

Liekö täällä keskustelupalstalla vielä töissä käyviä ihmisiä?
Työskentelen päiväkodissa ja en ymmärrä miten avuttomia voivat jotkut vanhemmat olla.
Jos esim. lapsi repii työntekijää hiuksista tai heittää esim.lasiastian seinään vanhemman läsnäollessa.
miten on mahdollista, että vanhempi aivan rauhallisesti toteaa, ääntään korottamatta: "ei saa tehdä noin."
Vanhemman tulisi olla tiukka ja näyttää lapselleen että näin ei saa todellakaan tehdä! Ja että jotain seuraa, kun tekee todella rumasti.
Sama lapsi tekee joka päiväkotipäivä jotain kiellettyä ( kiusaa muita, sotkee toisten leikit yms.) ja kun häntä kieltää, hän vain nauraa.
Lapsi tarvitsee tietenkin tukea, mutta kuka auttaisi/opettaisi vanhempia kasvattamaan lastaan?

ei super nanny

Kommentit (5)

on olemassa monenlaisia vanhempia ja myös monenlaisia lapsia,vanhempien arvot ja asenteet kuvastuvat myös lastenkasvatuksessa,kaikille ei kuvaamasi kuri ja kasvatus ole itseisarvo,ja moni haluaa myös nähdä miten ammattilainen hoitaa pulmatilanteet!

Taitaa olla alunperin lähtöisin niistä ajoista, kun tuli ns. vapaa kasvatus. Sen jälkeen kasvatus on muutenkin mennyt päin prinkkalaa. Nykyään, jos kaikki aikuiset sen sallivat, lapset tietävät, ettei heihin saa koskea eikä mitenkään rangaista, ja tämä on jopa lailla vahvistettu. Ajatelkaa, millainen tulevaisuus näissä lapsissa on. Aikuiset eivät voi, jaksa tai halua kasvattaa. Pääsevät " helpommalla " kun ei tarvitse kurittaa. Näkevät työn tuloksen vuosia myöhemmin....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiasta tietoiset, vanhemmat hoitajat voisivat ehkä antaa vinkkejä nuorille vanhemmille, kuinka opettaa ja neuvoa lapsia. Livin Supernanny on hyvä ohjelma, ja sen "jäähytuoli-menetelmä2 on tehokas. Siitä voitaisiin keskustella vaikka vanhempainkokouksessa.

Ei se varsinainen ihme mielestäni ole, että vanhemmat ovat epävarmoja, niin olin itsekin.
Jokainen vanhempi varmasti haluaa lapselleen parasta, mutta näistä miljoonista ohjeista, opastuksista, kielloista, tutkimuksista, käskyistä, määräyksistä kun yrittää löytää sellaista, josta voisi apua kasvatustyöhön saada, niin eipä kateeksi käy.
Tietotulvasta valitseminen lisää tuskaa ja vaikeutta valita!
Ennen oli vähän helpompaa, senkun paukutti risuilla, jos ei sana kuulunut, eikä ollut väärin tehty sen ajan normien mukaan. Tästä tietenkin seurasi se, että lapset oppivat entistä paremmin salaamaan tekemisiään ja saattoivat vielä katkeroitua vanhemmillee, mutta olipa kasvatus yksinkertaista.

Nykyaikana ei kasvateta (ei saa?) kurissa ja Herran nuhteessa.
Lapset eivät välitä Taivaan Isän rangaistuksista, uskonto on kouluista karsintojen listalla.
Omatunto taitaa olla tuntematon käsite sekin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat