Seuraa 

Miitta täti rävaäytti, tv:ssä. Itse kyseenaalaistan moisen? Tosin nykyään tulee liikaa sellaista ohjelmaa, jossa ei kaikki hyvän käytöksen ohjeet päde. Harkitsen vakavissani luopumista koko tv:stä. Kun lupamaksuilla tuotetaan tuollaista ja esim.BB-talo. Jos vammainen itse osaa lyödä huumoriksi, niin ok. Vaan totuus on että joka päivä tulee uusia vammaisia heidän "huumorinsa" ei ole vielä kasvannut. Olenko ainoa näin ajatteleva? Muistuu mieleeni kasvatusohje, pilkka voi osua omaan nilkkaan myöhemmin. Huumoria pitää olla, mutta missä ja miten, se on tärkeää ettei loukkaa ketään.

Kommentit (20)

Mielestäni ei saa tehdä pilaa vammaisista eikä muistakaan ihmisistä. Rajanveto on tietenkin vaikea kun kysymyksessä on joku poliitikko tai muu vallanpitäjä, jonka tekemiset ja päätäkset vaikuttavat laajalle yhteiskunnassamme. Mielestäni asioista saa tehdä pilaa ja hupiohjelmia, mutta henkilöistä ei. Rajanveto on monta kertaa vaikeaa koska kaikilla on oma käsityksensä siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. Toivoisin enemmän hyviä tapoja radioon, televisioon jne. Hyvää huumoria tarvitaan myös monessa tilanteessa. Monet asiat sujuvat paremmin, jos meillä on pilke silmäkulmassa.

Ei missään tapauksessa saa pilkata toisen vajavaisuutta.Meillä jokaiselta löytyy kyllä jotakin puutetta,niin miksi pilkata jota kuta sellaista asiaa mille itse ei voi mitään eikä kukaan meistä ole itse tehnyt sellaista että olisi siksi vammainen tai päästänsä pipi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kenestäkään ei saa tehdä pilkkaa!
SIINÄ ON SE RAJA!
Me olemme sisaria ja veljiä keskenämme. Kaikki ovat samalla viivalla. Meidän täytyy pyrkiä auttamaan lähimmäisiämme niin silloin voimme myös itse paremmin.

Olen hävittänyt television kaksivuotta sitten enkä ole kaivannut sitä yhtään: "En tahdo kuulla yhtään uutista, sen raatikaisen tuutista"

ME OLEMME KAIKKI VAJAVAISIA!

Olen ehkä nyt jäävi, kun en ole vielä nähnyt Miitan viimeisintä ohjelmaa. Katson ehkä, kunhan ehdin, tästä tietokoneelta. - En oikein usko, että Miitta olisi tahallaan ollut ilkeä vammaisia kohtaan. Jostain muistan lukeneeni, että hän sellaista selitti. Mutta vammais-huumori on kyllä vaikea laji. Toisaalta voisi ajatella, että jos se kokonaan kielletään, niin vammaisten huumorintajua tavallaan vähätellään (kun kerran terveistäkin lasketaan leikkiä).
Tulee mieleen sekin, miten TV:ssä ennen usein pilkattiin saamelaisia. Sitten taisivat saamelaiset protestoida, koska ne "nunnuka-sketsit" hävisivät ruudusta. Eihän yhtä kansanryhmää saa aina pitää pilkan kohteena, vaan tasapuolisesti pitäisi kaikkia heimoja irvailla. - Ylipäätään on huumorin ja kiusaamisen raja häilyvä. Ajatellaanpa vaikka koulukiusaamista ja työpaikkakiusaamista, nehän usein pukeutuvat narrinkaapuun.

On todella ikävää repiä huumoria vammaisista. Hyvänmaun rajat tuntuvat kadonneen niin käsikirjoittajilta kuin esittäjiltäkin.
Tunnen erään vammaisen joka kertoi, että kyllä hänenkin "vammaishuumorin" takaa heijastuu masennus vaikka ulospäin yrittääkin esittää iloista naamaa. Vitsien vääntäjät sanovat kuulemma, että opettele hyväksymään vammasi.
Tuttavani vielä lisäsi, että nauramalla vammaisvitseille hän yrittää saada hyväksyntää terveiltä.
Parasta hyväksyntää osoitat vammaiselle asiallisella käytöksellä.

Tekmällä pilkkaa toisista näytämme oman vajavaisuutemme kasvot? Teemme itsemme inhon kohteeksi. Eihän se voi olla oikein että toista pilkataan ja peitetään oma vajavaisuus? "Pilkka sattuu omaan nilkkaan"

Televisosta tulee pelkkää sontaa. Ei asiaa. Pidetään kaikkia katsojia vajavaisina ja pilkan kohteena.

Toisten ihmisten hyväksynnän/ sen oikean, saa tekemällä hyviä tekoja jotka auttavat toisia. Siitä saa SYDÄNLÄÄKETTÄ itselle.

Katsoin pätkän Miitta-tädin viime jaksoa enkä pitänyt näkemästäni. Vammaishuumori on mielestäni mautonta.
Ohjelmatietojen mukaan 21.11. Miitta-tädin vieraana on Kalle Könkkölä. Itsekin vaikeasti vammaisena hän antanee vastauksen vammaishuumorin sopivaisuudesta.

Miitta-täti on pieni osanen television tarjontaa. Epämiellyttävien ohjelmien kohdalla käytän kaukosäädintä. Samaa suosittelen toisillekin.

Joku mainitsi tässä ketjussa BB-talon. Sitä ei kustanneta lupamaksuin, vaikka se näkyy samasta koneesta kuin vaikkapa jumalanpalvelukset.

Televisiosta on paljon hupia ja hyötyä ikäihmiselle, jos haluaa valikoida katsottavansa.

En tiedä kuka Miitta täti on enkä millaista ohjelmaa hän vetää. Luultavasti huonoa. Katson erittäin harvoin TV:tä. Ei kiinnosta.

Vammaishuumori on todella huonoa. Vain vammaisten itsensä käyttämänä se on hyväksyttävää, ei muiden. Joillakin vammaisryhmillä on todella ronskia huumoria vammaisuudestaan. Ei vammaisten kustannuksella saa nauraa, vaan heidän kanssaan. Sama koskee kaikkia ihmisryhmiä. Naura heidän kanssaan, älä heidän kustannuksellaan. No, poliitikot ja muut julkisuuden henkilöt ovat "laillista riistaa". Joskus heille on jopa suurta hyötyä vitsailusta. Muistamme kaikki varmaankin Tankerovitsit ja miten ne vaikuttivat positiivisesti Ahti Karjalaisen imagoon. Monelle suomalaiselle oli varmasti helpotus kuulla, miten huteroa ulkoministerin englanti oli.

Moni koomikko on hauskuttanut yleisöä toisten ihmisten kustannuksella. Mielestäni se on huonoa huumoria. Pohjanoteeraus tehtiin Nenäpäivän lähetyksessä myöhään illalla. Stand-up "koomikko" kertoi vastenmielisen joukkoraiskaus "vitsin". Ja YLE salli sen. Siitäkö me TV-lupia maksamme?

Luin po. raiskausvitsin eräältä keskustelupalstalta ja ihmettelin koomikon tyylitajun puutetta. Se ei todellakaan sopinut kyseiseen ohjelmaan. Suorassa lähetyksessä ei voida kontrolloida, mitä sylki kenenkin suuhun tuo. Tietääkseni stand upit eivät laadi käsikirjoitusta, jonka hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi voisi tarkastaa, ei sitä etukäteen arvaa myöskään rahoituksesta vastaavan tahon puheenjohtaja eli Sauli Niinistö, ei edes pienempi johtaja eli Mikael Jungner.
Tällä tarkoitin sitä, ettei suoran lähetyksen mokaa välttämättä Yle "salli". Se vaan tapahtuu, jos esiintyjä on huono.

Kyllä on Miitta-täti vetänyt ns.lipat,eli esitys on niin ala-arvoista ja katsojiakin ali-arvioivaa,että ihmetellä täytyy,miksi näitä tälläisiä ohjelmia oikein tehdään.Kärsiikö Miitta-täti ikäkriisistä ja yrittää kosiskella tällä tempulla nuorisoa?Onneksi on kaukosäätimet,käyttäkää niitä.Niin minä ainakin teen:(

Hei kaikki,
Mitä tulee tietyn kansanosan herjaamiseen, niin voin sanoa, että olen itse useinkin ollut tietynlaisen ivan kohteena, kun satun olemaan savolainen ja asunut paljon muualla kuin Savossa, jossa nyt olen. Eivät kaikki savolaiset olla "piällysmiehiä", jotka määräävät kaapin paikan. Itse joskus kyllä heitän jonkun savolaisvitsin, jos katson sen olevan hyvien tapojen mukaista eikä ketään loukkaavaa.
Savolaisterveisin Aluisa

Vammaisesta EI SAA tehdä pilaa. Se pieni pätkä minkä näin tätä TV-ohjelmaa oli törkeää. Ketä tällainen huvittaa? Ei minua ainakaan.

Lainaus:

Luin po. raiskausvitsin eräältä keskustelupalstalta ja ihmettelin koomikon tyylitajun puutetta. Se ei todellakaan sopinut kyseiseen ohjelmaan. Suorassa lähetyksessä ei voida kontrolloida, mitä sylki kenenkin suuhun tuo. Tietääkseni stand upit eivät laadi käsikirjoitusta, jonka hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi voisi tarkastaa, ei sitä etukäteen arvaa myöskään rahoituksesta vastaavan tahon puheenjohtaja eli Sauli Niinistö, ei edes pienempi johtaja eli Mikael Jungner.
Tällä tarkoitin sitä, ettei suoran lähetyksen mokaa välttämättä Yle "salli". Se vaan tapahtuu, jos esiintyjä on huono.

Kyseinen stand-up oli kysynyt TV:n edustajalta, voiko kyseisen "vitsin" kertoa, ja saanut vastauksen, että anna palaa vaan. Kyllä heillä taitaa olla aika tarkkaan mietittynä se käsikirjoitus. Eikä se millään poista YLEn vastuuta omasta ohjelmastaan. Stan-up koomikoitakin on monen sorttista. Tämä kyseinen oli sitä ehdotonta pohjasakkaa. Ei muuten ollut kovin kummoinen koko Nenäpäivän ohjelma. Olet oikeassa, hyvä Anonyymi, ettei kyseinen "vitsi" sopinut tähän ohjelmaan, mutta toivon etten tarkoita sen sopivan johonkin muuhun ohjelmaan.

Allinlapsi, JOS vastaava toimittaja on todellakin tiennyt koomikon vitsin etukäteen, on aihetta syvään paheksuntaan. Vastaukseni perustui käsitykseeni stand upin toiminnasta, eli esiintymistilanteessa suolletaan puhetta kulloisenkin yleisön vastaanottokyvyn mukaan vähän entisajan markkinoiden helppo-heikkien tyyliin.
Joukkoraiskaus ei ole vitsin aihe missään ja millekään yleisölle, siitä olemme varmasti yhtä mieltä.

En seurannut lainkaan Nenäpäivän ohjelmaa, sillä en välitä esiintyjistä ja musiikista, joita siellä ennakkotietojen mukaan oli. Lisäksi mielestäni hyväntekeväisyysgaalat ovat outo tapa kerätä rahaa heikompiosaisille. Eli huvitellaan me ja heitetään roponen, samaan aikaan kohderyhmä kärsii toisaalla. Parempi tietysti sekin kuin olla kokonaan antamatta sitä ropoa raukoille...
Osallistun juhlimatta SPR:n toimintaan, Yhteisvastuukeräykseen ja annan mielelläni aineettomia lahjoja Kirkon Ulkomaanavun kautta. Tämä kaikessa hiljaisuudessa.

Muumu
Tilannekomiikka on varmasti paikallaan ja hyväksyttävää , olemmepa vammaisia tai nk. terveitä.
Kun on joskus ollut kiperiä tilanteita ei siinä silloin kyllä tiedä itkeä, vaiko nauraa. Mutta ei tahallaan saa
tehdä ketään naurun alaiseksi, näin ajattelen. Kyllä iloa saa elämässä olla ja joskus se voi tietysti näyttää
jonkun mielestä sopimattomalta jos ei tiedä "ilon ja naurun" aiheuttajaa. Miitta tädin ohjelmaa en ole katsonut,
joten en voi ottaa siihen kantaa.

Olen liikuntavammainen ja jo vanhakin (62) ja kestän kyllä huumorin ,mutta tv,sta katsottuna se ei tunnu kivalta. Ihan sama jos joku matkii....esim kävelyäni ,siitä loukkaannun enemmän.
Keskenämme invakerhossa kerrotaan tosi rajujakin oikein varsinaisesti "puujalkavitsiä".
Henkisesti vammaiset ehkä joutuvat eniten pilkan kohteeksi esim. televisiossa.
Vammais vitsit ja sketsit pitää valikoida tarkoin ennen kuin ne esittää.
Nyt juuri kun on pikkujouluaika maidän porukkaan kuuluvat tykkäävät vammaisvitseistä. Itsekin esitän joka pikkujoulu joko vanhaa tai hölmöä sketseissä jotka ovat suosittuja ,Nyt kun ehdotin että emme enää esitä kaikki ihan pakottivat esittämääntaas ja sanoivat että pikkujoulu ei ole mitään ilman teidän esitystänne. Nytkin esitän Sketsiä ,hullu ja hmmasharja. Hammasharja on minulla koiraremmin perässä jota vedän ,mutta puuttuupa psykölogin asiaan.

Hei
Mauttomuuksia on tullut aina ja tulee jatkossakin niin televisiosta, radiosta, netistä ym. Se, mikä on mautonta ja mikä ei, rippuu taasen jokaisesta katselijasta ja kuuntelijasta. Itse olen ajatellut, että kun sitä (näitä mauttomuuksia) ei voi kuitenkaan kokonaan poistaa, on vaan itse rajattava sitä mitä kuuntelee ja katselee. Huonon (mauttoman) ohjelman kohdalla vaihdetaan kanavaa tai suljetaan jopa koko toosa.
Lapsienkin kohdalla olen yrittänyt kasvattaa itsetuntoa niin, ettei joka pilkan kohdalla kolahtaisi kovaa. Ja samalla korostanut sitä, että meitä ihmisiä on monenlaisia. Kaikkien kanssa ei tartte olla henkiystäviä, mutta ei sitä haukkuakaan tartte...

Minusta Miitta-tädin vammaisen matkiminen oli todella syvältä. Elän perheessä, jossa invalideja on useampi ja vaikka itse olenkin terve, suorastaan koski ajatus, miten joku nuori halauspotilas asian koki. Heillä itsellään on jo vaikeaa kulkea julkisuudessa, peläten pilkkaa ja sitten sellaista tehdään televisiossa, jonka katselusta peritään jopa maksu.Katsojia pitäisi kunnioittaa, olivat he sitten kauniita, rumia, vammaisia tai terveitä.Kaikki he kuitenkin ovat ihmisiä.

Aikoinaan matkittiin Martti Ahtisaarta suun vinoudesta sekä kävelystä ja sekin oli minusta mautonta, suorastaan typerää. Ellei enää mistään muusta saada aiheita noihin tyhmiin ohjelmiin, ne voisi sitten jättää tekemättä. En katsonut Miitta-tätiä suoraan, koska en pidä koko ohjelmasta, vaan netistä jälkeenpäin, kun kuuntelin läheisen kysymyksen, miksi meitä pitää pilkata?
Toivoisin, että jättäisivät kokonaan katsomatta ohjelmat, joiden takia menee yö uni ja tulee itkuinen itsesääli moneksi päiväksi. Siihen kaatuu paljon työtä vaatinut itsetunnon kohotus, jos näkee itsensä televisiosta muiden silmin.

Ihmisyyttä meidän tulisi kunnioittaa kaikissa ja olla inhimillinen toisiamme kohtaan.
Arvostaa ja olla läsnä ihmisinä kanssakäymisissä keskenämme. Jotenkin on kyseen-
alaista tehdä ns."hupia" vammautuneista, se varmasti myös monesti "satuttaa"
kipeästi kun on jo kokenut koviakin elämänkohtaloita kohdallaan. Ilo ja elämänmyön-
teisyys on kuitenkin kantava voima keskuudessamme vaikeuksienkin keskellä.
Mutta iloita ja olla onnellinen kipujen kohdatessakin ei mahdollista liene kenellekään.
Lempeää hoitavaa huumoria on hyvä katsoa ja kuunnella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat